Kuvaelementit

Kuvaelementtien avulla mainostajat voivat ladata monipuolisia ja osuvia kuvia täydentämään tekstimainoksiaan. Kuvaelementit voivat auttaa parantamaan mainosten tuloksia, sillä tekstimainosten visuaalinen ilme täydentyy tuotteiden tai palveluiden kuvilla.

Hyödyt

Miten voit hyödyntää kuvaelementtejä?

• Paranna mitattavia tuloksia. Kun Hakumainosten yhteydessä näkyy kuvaelementtejä, klikkausprosentti voi nousta keskimäärin 6 %. (Lähde: Googlen sisäinen maailmanlaajuinen data, 2.–29.4.2023)
  • Välitä tietoa visuaalisesti, jos se on vaikeaa pelkän tekstin avulla.
  • Julkaise Hakumainoksia uusilla alustoilla, niin voit tavoittaa lisää asiakkaita – kuvaelementit näkyvät YouTube-haussa hakukumppanien verkoston (AFS) kautta.

Näin se toimii

Kun kuvaelementti näkyy Googlen hakutulossivulla, potentiaaliset asiakkaat näkevät

• otsikot
  • kuvaukset
  • URL-osoitteen
  • kuvan.

Vaatimukset

Jotta voit käyttää kuvaelementtejä, seuraavien vaatimusten on täytyttävä:

• Tili on ollut käytössä yli 60 päivää.
  • Tilillä ei ole ollut käytäntörikkomuksia.
  • Tilillä on aktiivisia kampanjoita.
  • Tilillä on aktiivisia tekstimainoksia, ja tilille on kertynyt kuluja Hakukampanjoista vähintään 28 viime päivän ajalta.
  • Tilille on valittu hyväksyttävä toimiala tai alitoimiala. Kuvaelementtejä ei voi käyttää arkaluontoisilla toimialoilla ja alitoimialoilla (esim. seksuaalisen sisällön ja rahapelien yhteydessä).
Huom. Otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1 kiinnitetyt otsikot ja kuvaukset näkyvät aina.

Ohjeet

Tuotteesi ja palvelusi tulevat parhaiten esiin, kun käytät monenlaisia laadukkaita kuvia, jotka ovat avainsanojesi kannalta osuvia. Voit ladata jopa 20 kuvaa. Kuvaelementtien on oltava tiukkojen mainosaineistoa koskevien ohjeiden mukaisia. Tähän ei ole poikkeuksia. Muista tutustua alla oleviin ohjeisiin ennen kuvaelementtien luomista, jotta elementtejä ei hylätä. Lisäksi kuvien on täytettävä kuvaelementtien muotovaatimukset.

Kuville tehdään laatua ja käytäntöjenmukaisuutta koskevia tarkastuksia, ennen kuin ne voivat näkyä. Lue lisää mainosten tarkastusprosessista.

Vinkki: Kuvauksen sijaintia 2 saatetaan lyhentää, jos mainoksessa näkyy kuvaelementti. Jos sinulla on tekstiä, jonka tulee lainsäädännöllisistä syistä näkyä kaikissa mainoksissa, kiinnitä se otsikon sijaintiin 1, otsikon sijaintiin 2 tai kuvauksen sijaintiin 1.

Kuvien tekniset vaatimukset

Kuvasuhde:

Kuvasuhde Pakollinen
Neliö (1 x 1) Kyllä
Vaaka (1,91 x 1) Valinnainen, käyttöä suositellaan

Kuvan resoluutio:

Kuvasuhde Pikseleiden vähimmäismäärä Pikseleiden suositeltu määrä
Neliö (1 x 1) 300 x 300 1 200 x 1 200
Vaaka (1,91 x 1) 600 x 314 1 200 x 628

Tiedostomuodot: PNG, JPG

Tiedoston enimmäiskoko: 5 120 kt

Varmasti näkyvä kuva-alue: Sijoita tärkeä sisältö kuvan keskiosaan (80 % kuva-alueesta).

Kuvamuotojen yhdistelmät

Kuvaelementit voivat näkyä seuraavissa muodoissa ja yhdistelmissä tietokoneilla ja mobiililaitteilla.

Mobiililaite
  • 3 neliökuvaa vierekkäin
  • 1 neliökuva
Tietokone
  • 1 neliökuva
  • 1 vaakakuva
  • 5 neliökuvaa vierekkäin
  • 2 vaakakuvaa ja yksi neliökuva vierekkäin
  • 1 vaakakuva ja 3 neliökuvaa vierekkäin
Huom. Et voi itse hallita sitä, mikä muoto näytetään, koska se määritetään huutokaupan mukaan. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että olet ladannut riittävän määrän kuvaelementtejä ja ottanut käyttöön dynaamiset kuvaelementit. Suositus on, että mainosryhmä- tai kampanjatasolla olisi neljä yksilöllistä kuvaa, joista vähintään yksi olisi neliökuva (1 x 1) ja yksi vaakakuva (1,91 x 1) näyttömahdollisuuksien maksimoimiseksi.

Huom. Kuvaelementtejä luomalla vahvistat, että omistat kaikki lakisääteiset oikeudet kuvaan ja että sinulla on lupa jakaa kuva Googlelle, joka voi käyttää sitä puolestasi mainontaan tai muihin kaupallisiin tarkoituksiin.

Tehokkaiden kuvaelementtien luomisen parhaat käytännöt

Hyödynnä sekä kuvaelementtejä että dynaamisia kuvaelementtejä

Sekä mainostajan lisäämiin kuvaelementteihin että dynaamisiin kuvaelementteihin sovelletaan tiukkoja laatu- ja osuvuusvaatimuksia hyvän käyttökokemuksen varmistamiseksi. Kun dynaamiset kuvaelementit ovat käytössä, sekä ne että lisäämäsi kuvaelementit voivat näkyä.

Luo juuri oikeanlainen kuvaelementti tilisi rakenteen perusteella

Kun luot kuvaelementtejä mainosryhmä- tai kampanjatasolla, pidä tilisi rakenne mielessä, sillä

• mainosryhmätaso tarjoaa parhaan osuvuuden, jos tilillä on toimiva rakenne
  • kampanjatasolla käyttöönotto sujuu nopeammin tilanteissa, joissa kuvat ovat osuvia kampanjan kaikkien mainosten kannalta.

Lisää mainosryhmään tai kampanjaan vähintään neljä erilaista kuvaa

Lisäämällä vähintään neljä erilaista ja osuvaa kuvaa joko mainosryhmä- tai kampanjatasolla voit varmistaa, että kuvaelementtien luomiseen kuluva työmäärä vastaa mahdollisimman hyvin niistä saatavia tuloksia.

Käytä molempia kuvasuhteita

Käytä sekä neliön muotoisia (1 x 1) että vaakasuuntaisia (1,91 x 1) kuvia. Suosi neliön muotoisia kuvia, sillä ne ovat pakollisia. Vaakasuuntaisia kuvia käyttämällä voit parantaa näkyvyyttä kokeiluilla.

Huom. Voit rajata kuvia käyttöönoton yhteydessä käyttämällä kuvan poimijaa.

Lisää osuvia kuvia

Lisää kuvia, jotka liittyvät niihin hakuihin ja tekstimainoksiin, joiden yhteydessä ne voivat näkyä, sekä niihin laskeutumissivuihin, joille lopulliset URL-osoitteet johtavat. Kuvien on oltava samalla tavalla relevantteja kuin otsikoiden ja kuvausten.

Tee kuvaelementeistäsi hyödyllisiä

Lisäämäsi kuvat voivat mainostaa myyntivaltteja, esittää hankalasti ilmaistavia tietoja visuaalisesti tai innostaa asiakkaita toimimaan.

Keskity laatuun

Kun keskität sisältösi kuvan keskiosaan (80 % kuva-alueesta), käyttäjät näkevät helposti, mistä kuvassasi on kyse. Myös yksinkertaiset taustat korostavat sisältösi olennaisimpia asioita. Lue lisää kuvaelementtien muotovaatimuksista.

Kokeile ja selvitä, mikä sopii sisältöösi

Voit saada ideoita testaamalla sitä, miltä kuvaelementtisi näyttää. Hyödynnä erilaisia luovia tyylejä, esimerkiksi tuotekuvia, lifestyle-kuvia sekä abstraktien käsitteiden luovia visualisointeja.

Hinta

Kun joku klikkaa kuvaelementtiäsi, sinulta veloitetaan klikkauskohtainen hinta samoin kuin hakuverkostossa näkyvien tekstimainosten kohdalla. Kuvaelementtien kuvat ovat klikattavia, ja niistä veloitetaan sama klikkauskohtainen hinta kuin tekstiotsikon klikkauksista.

Ohjeet

Uusien kuvaelementtien luominen

Jos haluat nähdä tekstitykset omalla kielelläsi, laita YouTube-tekstitykset päälle. Klikkaa videosoittimen alareunasta Asetukset-kuvaketta Kuva YouTuben asetuskuvakkeesta ja valitse sitten "Tekstitykset" ja haluamasi kieli.

Huom. Kuvaelementtejä voidaan luoda automaattisesti vain, jos kaikki vaatimukset täyttyvät.
Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Kuva.
  5. Valitse avattavasta Lisää kohteeseen ‑valikosta se kampanja tai mainosryhmä, johon haluat lisätä kuvaelementit.
  6. Klikkaa Kuvat‑kohdan viereistä pluspainiketta ja valitse valintaikkunan yläosasta kuvan lähde.
  7. Voit valita jommankumman seuraavista:
    • Luo uusi: Jos haluat lisätä kuvaelementtejä, valitse "Elementtikirjasto", "Lataa", "Verkkosivusto tai sosiaalinen media" tai "Maksuttomat arkistokuvat".
    • Käytä nykyistä: Valitse jokin nykyisistä kuvaelementeistä mistä tahansa tililläsi olevasta kampanjasta tai mainosryhmästä.
  8. Lataa kuvat seuraamalla ohjeita.
  9. Jos jonkin kuvasi kuvasuhde ei ole 1:1 tai 1,9:1, sinun on rajattava kuvaa, ennen kuin voit sisällyttää sen kuvaelementteihin. Klikkaa rajattavaa kuvaa, tee muutokset ja valitse Jatka. Toista tämä vaihe kaikkien rajausta vaativien kuvien kohdalla.
  10. Valitse kuvaelementtejä varten enintään 20 kuvaa ja klikkaa sitten Tallenna.
  11. Lopullisen kuvaelementin esikatselu on nähtävillä näytön oikeassa reunassa. Jos haluat tehdä muutoksia, klikkaa kynäkuvaketta Muokkaa.
    • Huom. Kaikkea lisäämääsi tekstiä ei välttämättä aina käytetä mainoksissasi. Joissakin mainosmuodoissa tekstiä saatetaan myös lyhentää.
  12. Kun mainos on valmis ja haluat saada sen näkymään, klikkaa Tallenna.

Kuvaelementin poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
  2. Klikkaa osiovalikosta avattavaa Elementit-valikkoa.
  3. Klikkaa Elementit.
  4. Näet taulukon kaikista elementeistäsi. Valitse avattavasta Taulukkonäkymä-valikosta Yhteydet (vanha).
  5. Valitse taulukon työkalupalkin yläpuolella olevasta listasta Kuva.
  6. Etsi poistettava kuvaelementti.
  7. Valitse poistettavan elementin vasemmalla puolella oleva ruutu.
  8. Klikkaa taulukon yläpalkista Poista.
  9. Poista kuvaelementti klikkaamalla Vahvista.
Jos haluat, että kuvaelementtien ylläpitäminen olisi automatisoidumpaa, käytä dynaamisia kuvaelementtejä. Tällöin osuvat kuvat valitaan koneoppimisen avulla automaattisesti mainoksesi laskeutumissivulta ja liitetään tämän jälkeen mainokseesi. Kun dynaamiset kuvaelementit on laitettu päälle, laskeutumissivuillasi olevat kuvat lisätään tilisi mainosryhmiin. Lue lisää dynaamisista kuvaelementeistä.