Om billedaktiver

Et billedaktiv giver annoncører mulighed for at uploade detaljerede, relevante billeder, der supplerer deres allerede oprettede tekstannoncer. Billedaktiver kan hjælpe med at øge effektiviteten for annoncører med fængende billeder af produkter eller tjenester, der fremhæver budskabet i deres tekstannoncer.

Fordele

Med billedaktiver kan du gøre følgende:

• Opnå større målbar effektivitet. Der kan i gennemsnit opnås en 6 % højere klikrate, når der vises billedaktiver sammen med dine søgeannoncer. Kilde: Interne Google-data fra hele verden i perioden fra 2. april 2023 til 29. april 2023.
  • Give en visuel fremstilling af oplysninger, der kun vanskeligt kan formidles udelukkende ved brug af tekst.
  • Vise søgeannoncer på nye platforme for at nå ud til flere potentielle kunder, da billedaktiver kan blive vist på YouTube Søgning via søgepartnernetværket AdSense til søgning (AFS, AdSense for search).

Sådan fungerer det

Når dit aktiv til billede vises på Googles søgeresultatside, kan potentielle kunder se følgende:

• Dine overskrifter
  • Dine beskrivelser
  • Din webadresse
  • Dit billede

Krav

Hvis du vil bruge billedaktiver, skal følgende krav være opfyldt:

• Kontoen skal have været aktiv i over 90 dage.
  • Kontoen har en god historik mht. overholdelse af politikker.
  • Der skal være aktive kampagner på kontoen.
  • Der skal være aktive tekstannoncer på kontoen, og der skal være brugt penge på søgekampagner i minimum de seneste 28 dage.
  • Kontoen skal være i en kvalificeret kategori eller underkategori. Følsomme kategorier og underkategorier (f.eks. seksuelt indhold og hasardspil) er ikke kvalificerede til billedaktiver.
Bemærk! Overskrifter eller beskrivelser, der er fastgjort til overskriftsposition 1, overskriftsposition 2 eller beskrivelsesposition 1, bliver altid vist.

Retningslinjer

For at sikre dig, at dine produkter og tjenester bliver præsenteret bedst muligt, kan du uploade op til 20 forskellige billeder i høj kvalitet, der er relevante i forhold til dine søgeord. Billedaktiver skal følge en streng række retningslinjer for annoncemateriale uden undtagelser. Sørg for at gennemgå nedenstående retningslinjer, før du opretter dine billedaktiver, så du undgår afvisninger. Billedaktiver skal også opfylde kravene til billedaktiver.

Billeder skal bestå kvalitets- og politikrelaterede tjek for at være kvalificerede til at blive vist. Læs mere om processen for annoncegennemgang.

Tip! Teksten på beskrivelsesposition 2 bliver muligvis afkortet, hvis der vises et billedaktiv. Hvis der er lovpligtig tekst, som skal vises i alle dine annoncer, skal du fastgøre denne tekst til enten Overskriftsposition 1, Overskriftsposition 2 eller Beskrivelsesposition 1.

Billedspecifikationer

Billedformat:

Billedformat Obligatorisk
Kvadrat (1 x 1) Ja
Liggende format (1,91 x 1) Valgfrit, men anbefales

Billedopløsning:

Billedformat Mindste antal pixels Anbefalet antal pixels
Kvadrat (1 x 1) 300 x 300 1.200 x 1.200
Liggende format (1,91 x 1) 600 x 314 1.200 x 628

Filformater: PNG og JPG

Maks. filstørrelse: 5.120 kB

Anbefalet billedområde: Placer det vigtige indhold i de midterste 80 % af billedet.

Kombinationer af billedformater

Aktiver til billeder kan vises i følgende formater og kombinationer på computere og mobilenheder.

Mobil
  • Tre kvadratiske billeder side om side.
  • Et kvadratisk billede
Computer
  • Et kvadratisk billede
  • Et billede i liggende format
  • Tre kvadratiske billeder side om side.
  • 2 billeder i liggende format og ét kvadratisk billede ved siden af hinanden
  • Ét billede i liggende format og tre kvadratiske billeder side om side
Bemærk! Du kan ikke styre, hvilket format der vises, da afgørelsen afhænger af auktionen. Det bedste, du kan gøre, er at sikre dig, at du har uploadet nok billedaktiver og har tilvalgt aktiver til dynamiske billeder. Det anbefales at have fire unikke billeder på annoncegruppe- eller kampagneniveau med mindst ét kvadratisk billede (1 x 1) og ét billede i liggende format (1,91 x 1) for at maksimere kvalificeringen til visning.

Bemærk! Når du opretter et billedaktiv, bekræfter du samtidig, at du ejer alle juridiske rettigheder til billedet og har tilladelse til at dele billedet med Google, så det kan bruges på dine vegne til annoncering eller andre kommercielle formål.

Optimale løsninger mht. oprettelse af effektive billedaktiver

Brug både billedaktiver og aktiver til dynamiske billeder

Både annoncøruploadede billedaktiver og aktiver til dynamiske billeder er underlagt strenge kvalitets- og relevanskrav for at sikre en god oplevelse. Når aktiver til dynamiske billeder er aktiveret, er både de billedaktiv, du uploader, og aktiver til dynamiske billeder kvalificerede til at blive vist.

Opret det rette billedaktiv iht. kontostrukturen

Tag højde for kontostrukturen, når du opretter billedaktiver på annoncegruppe- eller kampagneniveau, på grund af følgende:

• Annoncegruppeniveau sikrer størst mulig relevans, men forudsætter en velstruktureret konto.
  • Kampagneniveau sikrer hurtigere implementering, hvis billederne er relevante i forhold til alle annoncer i kampagnen.

Tilføj mindst fire unikke billeder på annoncegruppe- eller kampagneniveau

Find den rette balance mellem effektivitet og tidsforbrug ved oprettelse af billedaktiver ved så vidt muligt at tilføje mindst fire unikke og relevante billeder på enten annoncegruppe- eller kampagneniveau.

Implementer billeder i begge billedformater

Brug både kvadratiske billeder (1x1) og billeder i liggende format (1,91x1). Prioriter de kvadratiske billeder, da det er påkrævet. Du kan bruge billeder i liggende format til at opnå flere visninger ved hjælp af eksperimenter.

Bemærk! Du kan bruge billedvælgeren til at beskære billeder under implementeringen.

Tilføj relevante billeder

Sørg for at tilføje billeder, der er relevante i forhold til de forespørgsler, de er kvalificerede til at blive vist for, de tekstannoncer, de vises sammen med, og den landingsside, som den endelige webadresse fører til. Billeder skal være relevante på samme måde som overskrifter og beskrivelser.

Sørg for, at dine billedaktiver er nyttige

De billeder, du tilføjer, kan bruges til at formidle unikke salgsargumenter, til at vise, hvordan man får oplysninger, eller til at give potentielle kunder inspiration til at foretage bestemte handlinger.

Fokuser på kvalitet

Når du placerer indholdet i de midterste 80 % af billedet, får brugeren lettere ved at forstå billedets budskab. Enkle baggrunde er også med til at sikre større fokus på indholdet. Få flere oplysninger om kravene til format for billedaktiver.

Lav eksperimenter for at finde ud af, hvad der passer bedst til dit indhold

Du kan få inspiration ved at eksperimentere med dit aktiv til billedes udseende. Vær kreativ i dit layout med bl.a. produktbilleder, livsstilsbilleder og kreative visualiseringer af abstrakte koncepter.

Pris

Når en person klikker på dit billedaktiv, debiteres du på basis af pris pr. klik (CPC, cost-per-click) på samme måde som med tekstannoncer på Søgenetværket. Der kan klikkes på billederne i billedaktiver, og du bliver debiteret til samme CPC som for et klik på en overskrift i en tekstannonce.

Vejledning

Opret nye billedaktiver

Aktivér YouTube-undertekster for at få vist undertekster på dit modersmål. Vælg ikonet for indstillinger Billede af ikonet for YouTube-indstillinger nederst i videoafspilleren, vælg "Undertekster", og vælg derefter sprog.

Bemærk! Muligheden for at få Opret nye billedaktiver oprettet automatisk bliver kun vist, hvis alle kravene er opfyldt.
Bemærk! Nedenstående vejledning er en del af den nydesignede Google Ads-brugeroplevelse. Hvis du vil bruge det forrige design, skal du klikke på ikonet "Udseende" og vælge Brug det forrige design. Hvis du bruger den forrige version af Google Ads, kan du gennemgå oplysningerne på oversigtskortet eller bruge søgefeltet i det øverste navigationspanel i Google Ads for at finde den side, du søger efter.
  1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Klik på plusknappen , og vælg Billede.
  5. Vælg den kampagne eller annoncegruppe, du vil føje dine billedaktiver til, på rullemenuen "Føj til".
  6. Klik på plusknappen ud for "Billeder", og vælg en billedkilde øverst i dialogboksen.
  7. Der er følgende valgmuligheder:
    • Opret nyt: Hvis du vil tilføje Opret nye billedaktiver, skal du vælge "Aktivsamling", "Upload", "Website eller socialt" eller "Gratis arkivbilleder".
    • Brug allerede oprettede: Vælg allerede oprettede billedaktiver fra en hvilken som helst kampagne eller annoncegruppe på din konto.
  8. Følg vejledningen for at uploade dine billeder.
  9. Hvis nogle af dine billeder ikke har et billedformat på 1:1 eller 1,9:1, skal du beskære dem, før du kan inkludere dem i dit billedaktiv. Klik på det billede, der skal beskæres, foretag de relevante ændringer, og klik på Fortsæt. Gentag dette trin for hvert billede.
  10. Vælg op til 20 billeder til dine billedaktiver, og klik på Gem.
  11. Du kan se en forhåndsvisning af det endelige aktiv til billede til højre på skærmen. Hvis du vil foretage ændringer, skal du klikke på blyantikonet Rediger.
    • Bemærk! Det er ikke sikkert, at din annonce altid indeholder al din tekst. I visse formater kan teksten blive afkortet.
  12. Når du er klar til at køre din annonce, skal du klikke på Gem.

Slet et aktiv til billede

1. Klik på ikonet Kampagner Campaigns Icon på din Google Ads-konto.
  2. Klik på rullemenuen Aktiver på sektionsmenuen.
  3. Klik på Aktiver.
  4. Der vises nu en tabel med alle dine aktiver. Vælg Tilknytninger (forældede) på rullemenuen "Tabelvisning".
  5. Vælg Billede på listen oven for værktøjslinjen i tabellen.
  6. Find det aktiv til billede, du vil slette.
  7. Markér afkrydsningsfeltet til venstre for det aktiv, du vil slette.
  8. Klik på Fjern på værktøjslinjen i tabellen.
  9. Klik på Bekræft for at slette dit aktiv til billede.
Hvis du vil bruge en mere automatiseret metode til administration af dine billedaktiver, kan du tilvælge aktiver til dynamiske billeder, hvor der bruges maskinlæring til automatisk at udvælge relevante billeder fra din annonces landingsside og tilføje dem i din annonce. Når du har tilvalgt dette, føjes billeder fra dine landingssider til annoncegrupperne på din konto. Få flere oplysninger om aktiver til dynamiske billeder.