Nå ut til den ideelle målgruppen på Google Søk

14. oktober 2019

Fokus på åpenhet

Vi mener at alle burde ha innsikt i og kontroll over annonseinnstillingene sine. Med verktøy som Annonseinnstillinger kan brukere enkelt oppdatere den personlige tilpasningen av annonsene sine, og de kan også velge bort personlig tilpasning av annonser. Vi har dessuten nylig lansert nye verktøy som kan benyttes for å få enda bedre oversikt over hvilke data som brukes til personlig tilpasning av annonser, og hvem som bruker dem.

I retningslinjene for personlig tilpasning av annonser kan du finne ut mer om standardene våre for hvilke data som kan samles inn, og hvilke interessekategorier annonsører ikke har lov til å bruke på plattformene våre.

Nå ut til den ideelle målgruppen på Google Søk

Folk bruker Google Søk til å få inspirasjon, til å utforske interesser og finne informasjon om det de bryr seg om. For at annonsene dine skal vises og være nyttige akkurat når disse brukerne trenger hjelp, er det viktig at du forstår hva som er viktigst for dem. I løpet av de neste ukene lanserer vi to nye metoder for å nå ut til ideelle kunder på Google Søk: interessemålgrupper og sesongbaserte hendelsessegmenter for intensjonsmålgrupper

Nå ut til brukere som er interessert i produktene dine

Forbrukere forventer i stadig større grad at annonseopplevelsen skal være nyttig, personlig og sømløs. Dermed må du vite hvem målgruppen din er, og ha innsikt i hva disse personene ønsker, og hva de interesserer seg for.

Med interessemålgrupper kan du oppnå økt merkevarebevissthet, og få folk som er veldig interessert i produktene dine, til å ønske å kjøpe dem. Tenk deg for eksempel at du selger campingutstyr. For å nå ut til campingentusiaster kan du kombinere en interessemålgruppe som «Friluftsentusiaster» med generelle søkeord for camping. Hvis du legger til dette ekstra målgruppelaget, kan du nå ut til folk som ikke bare søker etter campingprodukter, men som også er interessert i friluftsliv generelt.

Volkswagen, en av verdens største bilprodusenter, tok i bruk interessemålgrupper og oppnådde en økning i konverteringsfrekvensen på 250 % sammenlignet med trafikken fra andre enn målgruppen.

Nå ut til den riktige målgruppen på riktig tidspunkt

Enten du ønsker å oppnå økt salg eller å videreutvikle merkevaren din, er det viktig at du ikke bare vet hvem målgruppen din er, men også hvor målgruppen befinner seg i kjøpstrakten.

Med intensjonsmålgrupper kan du effektivt nå ut til forbrukere som aktivt søker etter eller sammenligner produkter og tjenester. Nå som julehøytiden er like rundt hjørnet, er de nye sesongbaserte hendelsessegmentene for intensjonsmålgrupper på Søk og YouTube ideelle for å nå ut til målgruppen ved hjelp av interessante tilbud på riktig tidspunkt. For eksempel brukte Toyota Black Friday- og julesegmentene til å ha fokus på kjøperne som aktivt var på utkikk etter ny bil. Ved å bruke disse segmentene oppnådde merkevaren en økning i konverteringsfrekvensen på 67 % og en reduksjon i kostnaden per konvertering på 34 %.

Disse nye målgruppene blir tilgjengelige i brukergrensesnittet for Ads i løpet av de neste ukene.

Audiences in the Ads UI

I brukerstøtten for Google Ads kan du finne ut mer om hvordan du legger til målgrupper i søkekampanjer.