Uw ideale klant bereiken op Google Zoeken

14 oktober 2019

Ons streven naar transparantie

We vinden dat iedereen zijn of haar advertentievoorkeuren moet kunnen begrijpen en beheren. Met tools als Advertentie-instellingen kunnen gebruikers eenvoudig updaten hoe hun advertenties worden gepersonaliseerd of kunnen ze zich volledig afmelden voor advertenties personaliseren. We hebben onlangs ook nieuwe tools aangekondigd die nog meer zichtbaarheid bieden over welke gegevens worden gebruikt voor advertenties personaliseren en door wie.

Lees ons beleid voor gepersonaliseerd adverteren voor meer informatie over onze normen voor welke gegevens worden verzameld en welke interessecategorieën adverteerders niet mogen gebruiken op onze platforms.

Uw ideale klant bereiken op Google Zoeken

Mensen gebruiken Google Zoeken om inspiratie op te doen, zich in hun interesses te verdiepen en informatie te vinden die voor hen belangrijk is. Als u uw advertenties wilt weergeven op die momenten, is het belangrijk dat u begrijpt wat het belangrijkst voor hen is. De komende weken introduceren we twee nieuwe manieren om uw ideale klant te bereiken op Google Zoeken: affiniteitsdoelgroepen en seizoensgebonden gebeurtenissegmenten voor in-market-doelgroepen

Mensen aanspreken die enthousiast zijn over uw producten

Consumenten verwachten steeds vaker dat advertentiebeleving nuttig, persoonlijk en moeiteloos is. Dat betekent dat u moet weten wie uw doelgroep is, wat deze wil en waarin deze is geïnteresseerd.

Met affiniteitsdoelgroepen kunt u de bekendheid vergroten en de overweging stimuleren onder mensen die erg geïnteresseerd zijn in uw producten. Stel dat u kampeerspullen verkoopt. Als u ervaren kampeerders wilt bereiken, kunt u een affiniteitsdoelgroep als 'natuurliefhebber' koppelen aan algemene kampeerzoekwoorden. Door deze extra doelgroeplaag toe te voegen, kunt u mensen bereiken die niet alleen op zoek zijn naar kampeerproducten, maar die ook een passie hebben voor de natuur.

Volkswagen, een van 's werelds grootste autofabrikanten, gebruikte affiniteitsdoelgroepen en verhoogde zo het conversiepercentage met 250% in vergelijking met het conversiepercentage voor het verkeer dat niet in de doelgroepen was opgenomen.

De juiste mensen op het juiste moment bereiken

Of u nu meer verkopen wilt genereren of uw merkbekendheid wilt vergroten, het is belangrijk dat u niet alleen weet wie uw doelgroep is, maar ook waar deze zich bevindt op het aankooptraject.

Met in-market-doelgroepen kunt u effectief consumenten bereiken die actief onderzoek doen naar producten en services, of deze vergelijken. Nu de feestdagen eraan komen, zijn nieuwe seizoensgebonden gebeurtenissegmenten voor in-market-doelgroepen op Google Zoeken en YouTube ideaal om mensen te bereiken met speciale aanbiedingen. Zo heeft Toyota de segmenten 'Black Friday' en 'kerstmis' gebruikt om zich te richten op kopers die actief op zoek zijn naar een nieuwe auto. Hierdoor genereerde Toyota een stijging van 67% van het conversiepercentage en een daling van 34% in de kosten per conversie.

U kunt deze nieuwe doelgroepen de komende weken vinden in de Google Ads-UI.

Audiences in the Ads UI

Ga naar het Helpcentrum van Google Ads voor meer informatie over hoe u doelgroepen aan uw campagnes in het zoeknetwerk kunt toevoegen.