Om Smartmodus og Ekspertmodus

Før du starter

• Finn ut om du bruker Smartmodus eller Ekspertmodus. Hvis dette Google Ads | tools [Icon]-ikonet øverst til høyre i Google Ads-kontoen din kalles «Innstillinger», er du i Smartmodus.d Hvis Google Ads | verktøy [Icon]-ikonet heter «Verktøy og innstillinger» eller «Verktøy», er du i Ekspertmodus.
  • Hvis du allerede er i Ekspertmodus, må du finne ut om du bruker sammendragsvisningen eller detaljvisningen. Hvis bare «Verktøy og innstillinger»-ikonet – Google Ads | verktøy [Icon] – vises, bruker du sammendragsvisningen. Hvis du ser separate ikoner for «Verktøy» og «Innstillinger og fakturering», bruker du detaljvisningen. Klikk på switch view icon found within the UI-ikonet ved siden av datoperiodevelgeren for å bytte mellom visningene.

Google Ads-opplevelsen din varierer litt alt etter om du bruker Smartmodus eller Ekspertmodus.

Smartmodus er den forenklede versjonen av Google Ads. Den er utformet for å forenkle annonseringsopplevelsen, slik at bedrifter kan oppnå reelle resultater og spare tid på å konfigurere og administrere kampanjer.

Alle kampanjer i Smartmodus er Smart-kampanjer. Med Smart-kampanjer kan annonsører velge forretningsmålene sine og hvor de vil annonsere, og deretter bruker Google maskinlæring for å levere reelle resultater skreddersydd til disse målene, som telefonsamtaler, handlinger på nettstedet deres og butikkbesøk, noe som gjør det enkelt å nå ut til flere kunder.

De fleste nye Google Ads-brukere blir med i Google Ads i Smartmodus.

Ekspertmodus inneholder hele spekteret av Google Ads-funksjoner og -kampanjetyper. Selv om det gir annonsører mer kontroll over budstrategiene sine, krever det også mer avansert administrering. Derfor anbefaler vi dette bare for avanserte annonsører og markedsførere.

Sammenlign Smartmodus med Ekspertmodus

Smartmodus Ekspertmodus
Angi budsjett og mål, så ordner vi resten

Kontrollér innstillingene dine og kampanjetypen din

(App, video med mer)

Lett vedlikehold (ca. 15 minutter per uke) Pågående administrering er nødvendig (1+ time per uke)
Assistert annonsekonfigurasjon, optimaliserte søkeord med mer Kraftige kontroller for søkeord, budgivning med mer
Enkle, lettleste resultatrapporter Detaljerte, tilpassede resultatrapporter

Bytt fra Smartmodus til Ekspertmodus

Bedrifter i alle størrelser kan dra nytte av automatiseringsteknologien og de tidsbesparende fordelene med Smart-kampanjer. Hvis du imidlertid ønsker mer avanserte funksjoner eller andre kampanjetyper i Google Ads, kan du bytte fra Ekspertmodus til Smartmodus ved å følge fremgangsmåten nedenfor.

1. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [Icon] øverst til høyre når du er logget på Google Ads-kontoen din.
  2. Velg Bytt til Ekspertmodus.

Når du har byttet til Ekspertmodus, får du tilgang til den komplette Google Ads-opplevelsen. Dette innebærer at du kan opprette alle Google Ads-kampanjetyper, for eksempel søke-, banner-, video-, app- og Shopping-annonser.

Merk: Når du har overført kontoen din til Ekspertmodus, kan du ikke tilbakestille den til Smartmodus. Du kan imidlertid alltids redigere Smart-kampanjene dine i Ekspertmodus, på samme måte som du kan redigere alle andre kampanjer.

Linker til beslektet innhold