Skapa och redigera textannonser (Google Ads-appen)

Viktigt
  • Från den 30 juni 2022 kan du inte längre skapa eller redigera utökade textannonser.
  • Utökade textannonser fortsätter visas, och du kan fortfarande se rapporter om resultatet.
  • Du kan fortfarande pausa och återuppta utökade textannonser. Du kan även ta bort dem vid behov.
  • Vi vill uppmuntra dig att övergå till responsiva sökannonser.
  • Läs mer om denna ändring för utökade textannonser

I denna artikel beskriver vi hur du skapar och redigerar textannonser i Google Ads-appen. Om du vill skapa eller redigera en textannons på Google Ads-webbplatsen kan du läsa Skapa en ny textannons.

För att du ska nå potentiella kunder på ett effektivt sätt bör dina textannonser vara informativa, relevanta och engagerande. Här är ett exempel på en textannons i Söknätverket.

Skapa en textannons

1. Tryck på Mer och välj Annonser i det nedre navigeringsfältet.
  2. Tryck på plusknappen och välj Textannons.
  3. Tryck på kampanjen som du vill skapa en textannons för.
  4. Tryck på annonsgruppen där du vill lägga till textannonsen.
    • Ange en slutlig webbadress, rubrik, beskrivning och text i de valfria sökvägsfälten.
      Obs! Tryck på förhandsgranskningsikonen om du vill se potentiella annonser som har skapats med dina tillgångar.
  5. Tryck på Spara när du är nöjd med den nya textannonsen.

Innan annonsen börjar visas för kunder granskar Google Ads innehållet och formatet och kontrollerar att den följer våra annonseringspolicyer.

Redigera en textannons

1. Tryck på Mer och välj Annonser i det nedre navigeringsfältet.
  2. Klicka på annonsen som du vill redigera.
  3. I dialogrutan kan du redigera
    • slutlig webbadress
    • sökväg
    • rubriker
    • beskrivningar.
  4. Tryck på Spara. Annonsen uppdateras och skickas in för granskning. Mätvärden för tidigare versioner visas fortfarande.

Policyöverträdelser

Om du försöker spara din textannons och det visas ett popup-fönster om policyproblem betyder det att annonsen inte följer Google Ads-policyn. Popup-fönstret visar vilka policyproblem som är relevanta för annonsen. Tryck på ÅTGÄRDA FEL och gör de ändringar som krävs för att annonsen ska följa Googles Ads-policyn.