Bruk data for å optimalisere søkekampanjer

Når det vises annonser i kampanjen din, kan du enkelt overvåke resultatene dine på Oversikt- eller Kampanjer-siden.

Viktige resultatberegninger

Her er informasjon om noen av de vanligste beregningene for søkekampanjer, i den rekkefølgen brukere har interaksjon med annonsene dine. Konverteringer er en av de viktigste beregningene, da du kan måle hva som er mest verdifullt for bedriften din, på bakgrunn av antallet konverteringer.

• Visninger (Visn.): En visning telles hver gang annonsen din vises på en søkeresultatside eller et annet nettsted i Google-nettverket. Visninger er viktigst hvis målet ditt er å oppnå økt merkevarebevissthet.
  • Klikk: Et klikk telles hver gang noen klikker på annonsen din. Ut fra antallet klikk kan du se hvor godt annonsen din appellerer til personene som ser den. Det er mer sannsynlig at relevante annonser mottar klikk.
  • Klikkfrekvens (CTR): Klikkfrekvensen er prosentandelen av brukerne som klikket på annonsen din etter at de så den. Hva som anses som en god klikkfrekvens, varierer alt etter hvilket produkt eller hvilken tjeneste du annonserer for, og hvilket nettverk annonsene dine vises i. Du kan oppnå høyere klikkfrekvens ved å lage engasjerende annonsetekst som er svært relevant for søkeordene dine. Finn ut hvordan du kan skrive effektive tekstannonser.
  • Telefonhenvendelser: Når en mobilbruker klikker på eller ringer til telefonnummeret i annonsen din, telles en telefonhenvendelse. Denne beregningen er bare tilgjengelig hvis du konfigurerer en anropsfunksjon, for eksempel anropsutvidelser, adressetillegg eller oppringingsannonser. Du må også slå på samtalerapportering.
  • Konverteringer: Når noen har interaksjon med annonsen din og deretter utfører en handling du har spesifisert, telles en konvertering. Konverteringer kan omfatte alt fra kjøp og registreringer til anrop til bedriften din. Du definerer hva som skal telle som konverteringer, når du konfigurerer konverteringssporing. Du kan se hvor mange forskjellige konverteringer du har mottatt, ved å segmentere datatabellen din etter konverteringshandling. Du kan også se flere handlinger, for eksempel disse:
    • Anrop fra annonser: Dette er antallet anrop fra annonser (du har konfigurert en anropsfunksjon for) som varer lenger enn varigheten du har angitt.
    • Konverteringer fra lokale handlinger: Disse konverteringene telles når noen fullfører en handling som er relatert til den fysiske beliggenheten til bedriften din. Disse handlingene omfatter
      • Lokale handlinger – veibeskrivelse: Dette er klikk på «Få veibeskrivelse»-knappen.
      • Lokale handlinger – besøk på nettstedet: Dette er klikk på bedriftens nettstedslink.
      • Lokale handlinger – menyvisninger: Dette er klikk på bedriftens menylink.
      • Klikk for å ringe: Dette er klikk på «Ring»-knappen. Denne beregningen er annerledes enn «Anrop fra annonser»-beregningen, fordi det er bare anrop fra stedsbaserte annonser eller tjenester som telles med denne beregningen. Husk at «Klikk for å ringe» omfatter anrop uansett varighet.
  • Kostnad: Dette er beløpet du har brukt i løpet av den tidsperioden du ser på.
  • Gjennomsnittlig kostnad per klikk (Gj.sn. CPC): Dette er den gjennomsnittlige kostnaden for ett annonseklikk. Det er kostnaden for annonsen din delt på det totale antallet klikk.

Hvis du ikke ser noen av disse beregningene i Google Ads, kan du finne ut mer om hvordan du bruker Oversikt-siden, finner Kampanjer-siden og tilpasser tabeller og diagrammer.

Linker til beslektet innhold