Hakukampanjoiden optimointi datan avulla

Kun kampanjan mainosten näyttäminen on aloitettu, voit seurata tuloksia helposti Yleiskatsaus‑ tai Kampanjat‑sivulla.

Tärkeimmät tulosmittarit

Alla on muutamia yleisimpiä Hakukampanjoiden mittareita siinä järjestyksessä, jossa käyttäjät reagoivat mainoksiin. Yksi tärkeimmistä mittareista on konversiot, sillä niiden avulla voit mitata liiketoimintasi kannalta arvokasta toimintaa.

• Impressiot (Impr.): Impressioksi lasketaan jokainen kerta, kun mainoksesi näytetään hakutulossivulla tai muulla Google‑verkoston sivustolla. Impressiot ovat tärkeimpiä mittareita, jos tavoittelet bränditietoisuuden kasvattamista.
  • Klikkaukset: Klikkaukseksi lasketaan jokainen kerta, kun joku klikkaa mainostasi. Klikkausten avulla voit arvioida, miten hyvin mainoksesi vetoaa käyttäjiin. Osuvia mainoksia klikataan muita todennäköisemmin.
  • Klikkausprosentti (CTR): Klikkausprosentti vastaa niiden käyttäjien prosenttiosuutta, jotka klikkasivat mainostasi sen nähtyään. Klikkausprosentti riippuu mainostettavasta tuotteesta tai palvelusta sekä verkostosta, jossa mainoksiasi näytetään. Jos haluat parantaa klikkausprosenttia, luo avainsanoihisi liittyvä houkutteleva mainosteksti. Näin kirjoitat toimivia tekstimainoksia.
  • Puhelut: Puheluksi lasketaan jokainen kerta, kun mobiililaitteen käyttäjä klikkaa mainoksessasi näkyvää puhelinnumeroa tai soittaa siihen. Tämä mittari on käytettävissä vain, jos otat käyttöön esimerkiksi puheluelementit, sijaintielementit tai Vain soitto ‑mainokset. Myös soittoraportoinnin on oltava käytössä.
  • Konversiot: Konversioksi lasketaan jokainen kerta, kun käyttäjä reagoi mainokseesi ja suorittaa määrittämäsi toiminnon. Konversiotapahtumia voivat olla esimerkiksi osto, rekisteröityminen tai puhelu yritykseen. Konversioiksi laskettavat tapahtumat valitaan konversioseurannan käyttöönoton yhteydessä. Näet saamiesi konversioiden määrän, kun segmentoit datataulukon ja ryhmittelet datan konversiotapahtuman mukaan. Voit tarkastella myös muita tapahtumia, joita ovat esimerkiksi seuraavat:
    • Puhelut mainoksista: Niiden mainoksista peräisin olevien puheluiden määrä, joiden kesto ylittää määritetyn raja‑arvon. Tämä koskee mainoksia, joille on määritetty puheluominaisuus.
    • Paikallisen toiminnan konversiot: Konversio lasketaan aina, kun käyttäjä suorittaa yrityksesi fyysiseen sijaintiin liittyvän toiminnon. Esimerkkejä:
      • Paikallinen toiminta – reittiohjeet: Hae reittiohjeet ‑painikkeen klikkaukset.
      • Paikallinen toiminta – käynnit verkkosivustolla: Sivustolinkin klikkaukset.
      • Paikallinen toiminta – valikon näyttökerrat: Valikkolinkin klikkaukset.
      • Soitot klikkaamalla: Soittopainikkeen klikkaukset. Tämä mittari eroaa Puhelut mainoksista ‑mittarista siten, että puheluihin lasketaan vain sijaintiin perustuvasta mainoksesta tai palvelusta peräisin olevat puhelut. Soitot klikkaamalla ‑mittari sisältää puhelut niiden kestosta riippumatta.
  • Hinta: Tietyn ajanjakson aikana käytetty summa.
  • Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta (Keskim. CPC): Yhden mainoksen klikkausten keskimääräinen hinta. Hinta lasketaan jakamalla mainoksen hinta klikkausten kokonaismäärällä.

Jos et näe edellä mainittuja mittareita uudessa Google Adsissa, lue lisätietoja etusivun käytöstä, Kampanjat‑sivusta sekä taulukoiden ja kaavioiden muokkaamisesta.