Brug af data til optimering af dine søgekampagner

Når din kampagne begynder at vise annoncer, kan du nemt overvåge dine resultater ved hjælp af siden Oversigt eller Kampagner.

Vigtige effektivitetsrelaterede metrics

Her er et par af de mest almindelige metrics for søgekampagner, i den rækkefølge, som brugere interagerer med dine annoncer. Konverteringer er en af de vigtigste metrics, fordi de giver dig mulighed for at måle, hvad der er værdifuldt for din virksomhed.

• Eksponeringer (Eksp.): Hver gang din annonce vises på en søgeresultatside eller et andet website på Google Netværket, tælles det som en eksponering. Eksponeringer er den vigtigste faktor, hvis dit mål er at skabe brandbevidsthed.
  • Klik: Når en person klikker på din annonce, tælles det her. Antal klik giver dig indsigt i, hvor interessant din annonce er for dem, der ser den. Jo mere relevant din annonce er, jo større sandsynlighed er der for, at der er nogen, der klikker på den.
  • Klikrate (CTR, click-through rate): Klikraten er den procentdel af personer, som klikker på din annonce efter at have set den. En god klikrate afhænger af det produkt eller den tjeneste, som du annoncerer for, samt af det netværk, som dine annoncer vises på. Hvis du vil øge klikraten, skal du fokusere på at skrive en fængende annoncetekst, der er så relevant som muligt for dine søgeord. Få flere oplysninger om, hvordan du skriver effektive tekstannoncer.
  • Telefonopkald: Når en person, der bruger en mobilenhed, klikker på eller ringer op til et telefonnummer på din annonce, tælles det som et telefonopkald. Denne metric er kun tilgængelig, hvis du konfigurerer en opkaldsfunktion, såsom opkaldsaktiver, aktiver til lokationer eller opkaldsannoncer. Du skal også aktivere opkaldsrapportering.
  • Konverteringer: Når nogen interagerer med din annonce og derefter foretager en handling, som du har angivet, tælles det som en konvertering. Konverteringer kan omfatte alt fra køb og tilmeldinger til opkald til din virksomhed. Du definerer, hvad der tæller som en konvertering, når du konfigurerer konverteringssporing. Hvis du gerne vil se, hvor mange forskellige konverteringer du har modtaget, skal du segmentere din datatabel efter konverteringshandling. Du kan også se yderligere handlinger, såsom:
    • Opkald fra annoncer: Antal opkald fra annoncer (som du har oprettet en opkaldsfunktion til), der varer længere end et tidsrum, som er angivet af dig.
    • Lokale konverteringshandlinger: Tælles, når nogen udfører en handling, der er relateret til din virksomheds fysiske lokation. Du kan bl.a. foretage følgende handlinger:
      • Lokale handlinger – rutevejledning: Klik på knappen "Hent rutevejledning".
      • Lokale handlinger – Websitebesøg: Klik på websitelinket.
      • Lokale handlinger – Menuvisninger: Klik på menulinket.
      • Klik for at ringe: Klik på knappen "Opkald". Denne metric er forskellig fra "Opkald fra annoncer", fordi den kun tæller opkald fra stedbaserede annoncer eller tjenester. Husk! "Klik for at ringe" omfatter opkald af enhver varighed.
  • Pris: Det beløb, som du har brugt i den valgte periode.
  • Gennemsnitlig pris pr. klik (Avg. CPC, average cost-per-click): Den gennemsnitlige pris for ét annonceklik. Det er prisen på din annonce divideret med det samlede antal klik.

Hvis du ikke ser nogen af disse metrics i Google Ads-oplevelsen, kan du få flere oplysninger om, hvordan du bruger oversigtssiden, finder siden Kampagner og tilpasser dens tabel og diagram.