Uw Google Ads- en Skillshop-accounts koppelen en ontkoppelen

Start meeting the Google Partners Certifications requirement today

Sign in to Skillshop to complete your certification – it shouldn’t take more than an hour to take the exam, depending on experience level. As a reminder, at least 50% of your company’s account strategists must be certified in order to be a Google Partner starting in February 2022.

Get certified now

Als u uw individuele Skillshop-certificeringen wilt laten meetellen voor de Google Partners-vereisten voor uw bedrijf, moet u uw Google Ads-account en uw Skillshop-account koppelen. Certificeringen vallen ook onder de vereisten van de Google Partner-badge, dus het is belangrijk dat u uw Google Ads- en Skillshop-account koppelt.

Meer informatie over hoe u certificeringen kunt laten meetellen voor de certificeringsvereisten

Voordat u begint

Opmerking:

• U moet een Skillshop-account instellen. Meer informatie over hoe u uw Skillshop-account instelt
  • We raden u aan één Skillshop-account te koppelen aan het account van één Google Ads-gebruiker.
    • Als een andere Skillshop-gebruiker een koppeling probeert te maken met hetzelfde e-mailadres, wordt een foutmelding weergegeven. Deze gebruiker kan pas een koppeling maken nadat de oorspronkelijke gekoppelde gebruiker het e-mailadres heeft ontkoppeld.
    • Het is mogelijk een Skillshop-account te koppelen aan meerdere e-mailadressen van verschillende Google Ads-gebruikers (in de UI staat dat vermeld als Gedeeld met N andere gebruikers), maar slechts 1 set certificeringen wordt meegeteld.
    • Als gebruikers meer dan 1 Skillshop-account hebben, moeten ze koppelen vanuit het account waar ze de Google Ads-certificeringen hebben. Als een gebruiker al een Skillshop-account zonder Google Ads-certificeringen heeft gekoppeld, moet deze het huidige account ontkoppelen en opnieuw koppelen vanuit het Skillshop-account mét certificeringen. Zie de gedeelten Uw koppelingsstatus controleren en Uw Google Ads- en Skillshop-accounts ontkoppelen hieronder voor meer informatie over de koppelings- en ontkoppelingsstappen.
  • We raden aan uw persoonlijke e-mailadres voor uw Skillshop-account te gebruiken en dat te koppelen aan een zakelijk e-mailadres in Google Ads. Op deze manier verhuizen uw certificeringen met u mee als u voor een ander bedrijf gaat werken.

Instructies

Uw Google Ads- en Skillshop-accounts koppelen

1. Ga naar de pagina 'Profiel bewerken' van uw Skillshop-account. U kunt dat op 2 manieren doen:
  2. Ga naar Skillshop en log in. Log in met uw persoonlijke Skillshop-account (of het account dat u gebruikt om Google Ads-certificeringen te behalen).
  3. Klik rechtsboven op uw profielfoto. Klik op Mijn profiel en klik rechtsboven onder uw profielfoto op Profiel bewerken.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Mijn Skillshop-accountgegevens delen.
  5. Kies de knop Uw Google Ads-account koppelen en selecteer het e-mailadres dat u in Google Ads gebruikt om ervoor te zorgen dat uw certificeringen worden verbonden aan uw Google Ads-account.
  6. Lees de Overeenkomst voor het delen van gegevens. Klik op Akkoord en doorgaan.
  7. Log in met of kies het e-mailadres dat u gebruikt voor toegang tot uw Google Ads-manageraccount.

Als u weer inlogt op uw Google Ads-account, wordt uw geüpdatete koppelingsstatus weergegeven in de tabel Gebruikerscertificeringen op het tabblad Partners-programma.

De koppelingsstatus bekijken

1. Log in op uw Google Ads-manageraccount.
  2. Klik in de navigatiebalk aan de linkerkant op het tabblad Partners-programma.
  3. Klik op de link Informatie bekijken in de kaart Gebruikerscertificeringen.
  4. Op de pagina Gebruikerscertificeringen ziet u een lijst met gebruikers en hun koppelingsstatus. Als u bent ingelogd op uw Google Ads-manageraccount, is het e-mailadres tussen haakjes in deze tabel het Skillshop-gebruikersaccount dat u heeft gekoppeld aan uw Google Ads-account. U ziet een schakelaar bovenaan de kolom Gekoppeld in Skillshop. Als de pijl omlaag is gericht, worden de gekoppelde gebruikers als 1e getoond.

Uw Google Ads- en Skillshop-accounts ontkoppelen

1. Log in op uw persoonlijke Skillshop-account.
  2. Klik rechtsboven op uw profielfoto. Klik vervolgens op Mijn profiel. Klik onder de profielfoto op Profiel bewerken.
  3. Scroll omlaag naar het gedeelte Mijn Skillshop-accountgegevens delen.
  4. Onder de knop Uw Google Ads-account koppelen staat de tekst Google Ads, gevolgd door uw e-mailadres.
  5. Klik op het x-icoon om uw account te ontkoppelen.