Hantera Ads-kontots faktureringsinställningar från ditt förvaltarkonto

Faktureringsinställningarna innehåller information om hur du betalar och dina mottagaradresser för dokumentation, som används för att skapa och skicka månadsfakturor. I den här artikeln beskriver vi hur du skapar och hanterar faktureringsinställningar för dina Ads-kundkonton.

Obs! Du kan använda samma faktureringsinställningar för flera Google Ads-kundkonton och få en samlad faktura varje månad.Läs mer om samlad fakturering

Innan du börjar

• För att kunna skapa, använda eller hantera faktureringsinställningar måste du logga in med antingen administratörs- eller standardåtkomst eller med endast åtkomst till faktureringsinformation i det betalande förvaltarkontot och därifrån gå till kundkontot.
  • Kontot som tillhör det betalande förvaltarkontot måste länkas till betalningsprofilen. Läs mer om länktyper och behörigheter för betalningsprofiler
Om du vill ha mer hjälp med faktureringsinställningen kan du kontakta oss.

Skapa en ny faktureringsinställning från ditt förvaltarkonto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Faktureringsinställningar under Fakturering.
  3. Klicka på plusknappen för att lägga till en ny faktureringsinställning.
  4. På nästa sida väljer du faktureringsland och valuta.
  5. Ange id för betalningsprofilen eller sök efter det id du vill använda med den nya faktureringsinställningen. Med betalningsprofilen väljer du vem som är ekonomiskt ansvarig för ditt Google Ads-konto.
  6. Ange önskade uppgifter för faktureringskonfigurationen i avsnittet Hur du betalar:
    • Fakturanamn
    • E-postadress för fakturor
    • Postadress för fakturor (valfritt)
    • Faktureringsadress
    • Tjänstavtal
  7. Klicka på Skapa faktureringskonfiguration.

Den nya faktureringskonfigurationen visas på sidan Faktureringskonfigurationer i ditt förvaltarkonto och kan användas efter att du har uppdaterat sidan.

Lägga till en befintlig faktureringskonfiguration i ett nytt kundkonto

Om du lägger till ett Google Ads-konto i en faktureringskonfiguration som redan används av ett annat Google Ads-konto visas båda på en samlad faktura.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster och klicka sedan på Resultat längst upp.
  3. Klicka på kundkontot där du vill lägga till en faktureringskonfiguration.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Inställningar under Fakturering.
  5. Klicka på Välj en befintlig faktureringskonfiguration på sidan Faktureringskonfiguration.
  6. Välj önskad faktureringskonfiguration i det nya fönstret och klicka på Spara och fortsätt.
  7. Ange dina budgetuppgifter på sidan Skapa budget och klicka på Spara och slutför.
Obs! Listan över tillgängliga inställningar visar endast aktiva inställningar som har en matchande valuta och inte är dolda i ditt betalningsansvariga konto.

Lägga till nya faktureringsinställningar i ett nytt kundkonto

När du konfigurerar fakturering för ett kund- eller förvaltarkonto kan du också välja att skapa en ny faktureringskonfiguration som ska länkas till ditt kund- eller förvaltarkonto.

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster och klicka sedan på Resultat längst upp.
  3. Välj kundkontot där du vill lägga till en faktureringskonfiguration.
  4. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger och välj Inställningar under Fakturering.
  5. Klicka på Skapa en ny faktureringskonfiguration på sidan Faktureringskonfiguration.
  6. I det nya fönstret väljer du i vilket förvaltarkonto konfigurationen ska skapas.
  7. Välj faktureringsland. Observera att kontots valuta fastställdes när kontot skapades, så det går inte att ändra valutan.
  8. Ange id för betalningsprofilen eller sök efter det id du vill använda med den nya faktureringsinställningen. Med betalningsprofilen väljer du vem som är ekonomiskt ansvarig för ditt Google Ads-konto.
  9. Ange önskade uppgifter för faktureringsinställningarna:
    • Fakturanamn
    • E-postadress för fakturor
    • Postadress för fakturor (valfritt)
    • Faktureringsadress
    • Tjänstavtal
  10. Klicka på Skapa och välj konfiguration.
  11. Ange dina budgetuppgifter på sidan Skapa budget och klicka på Spara och slutför.

Ändra faktureringsinställningarna för ett kundkonto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster och sedan på Budgetar.
  3. Välj faktureringsinställningen du vill ändra i kolumnen Betalningskonto.
  4. Klicka på Ändringar av fakturamottagare i sidmenyn till vänster och välj sedan Ändra fakturainställning.
  5. Välj ett datum för ändringen eller välj Så snart som möjligt.
  6. Välj antingen Välj befintliga faktureringsinställningar eller Skapa nya faktureringsinställningar vid Faktureringskonfiguration och klicka på Spara och fortsätt.
  7. Ange dina budgetuppgifter på sidan Skapa budget och klicka på Spara och slutför.
Obs! Listan över tillgängliga faktureringsinställningar visar endast aktiva inställningar som har samma betalningsprofil och valuta som den nuvarande inställningen och som inte är dolda i det betalande förvaltarkontot.

Skapa ett nytt Google Ads-konto med automatiska eller manuella betalningar från ditt förvaltarkonto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster och sedan på Inställningar för underkonto högst upp på sidan.
  3. Klicka på plusknappen och välj Skapa ett nytt konto.
  4. Välj kontonamn, kontotyp, land, tidszon och valuta.
  5. Klicka på Spara och fortsätt.

Då visas sidan Faktureringskonfiguration. Så här väljer du automatiska eller manuella betalningar för det nya kontot:

1. Klicka på Skapa en ny konfiguration med en annan betalningsmetod till höger.
  2. Scrolla ned till dina länkade betalningsprofiler och klicka på Lägg till ny betalningsprofil.
  3. Välj Automatiska betalningar eller Manuella betalningar i avsnittet Hur du betalar.
  4. Ta med företagets namn och adress samt uppgifter om betalningsmetod.
  5. Klicka på Skicka.