Administrer faktureringsoppsettet for annonsekontoer fra managerkontoen

Et faktureringsoppsett inneholder informasjon om hvordan du betaler samt leveringsadressen for dokumentene dine. Denne informasjonen brukes til å generere og levere månedlige fakturaer. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du oppretter og administrerer faktureringsoppsett for Google Ads-kundekontoene dine.

Merk: Du kan bruke det samme faktureringsoppsettet for flere Google Ads-kundekontoer og få én samlefaktura i måneden. Finn ut mer om samlet fakturering.

Før du begynner

Opprett et nytt faktureringsoppsett fra managerkontoen

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på tannhjulikonet eller verktøyikonet øverst til høyre, og velg deretter Fakturering og betalinger under «Konfigurasjon».
  3. Klikk på plussknappen Open Create menu icon for å legge til et nytt faktureringsoppsett.
  4. På neste side velger du faktureringsland og valuta.
  5. Skriv inn ID-en for betalingsprofilen, eller søk etter ID-en du vil bruke med det nye faktureringsoppsettet. Med betalingsprofilen velger du hvem som skal være økonomisk ansvarlig for Google Ads-kontoen din.
  6. Under «Slik betaler du» skriver du inn de ønskede detaljene for faktureringsoppsettet:
    • Fakturanavn
    • E-postadresse for fakturalevering
    • Postadresse for fakturalevering (valgfritt)
    • Fakturaadresse
    • Tjenesteavtale
  7. Klikk på Opprett faktureringsoppsett.

Det nyopprettede faktureringsoppsettet vises på «Faktureringsoppsett»-siden under managerkontoen din og kan brukes etter at du har lastet inn siden på nytt.

Legg til eksisterende faktureringsoppsett i nye kundekontoer

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater helt øverst.
  3. Klikk på kundekontoen du vil legge til faktureringsoppsettet for.
  4. Klikk på tannhjulikonet eller verktøyikonet øverst til høyre, og velg deretter Fakturering og betalinger under «Konfigurasjon».
  5. Klikk på Velg et eksisterende faktureringsoppsett på «Oppsett av fakturering»-siden.
  6. I det nye vinduet velger du det ønskede faktureringsoppsettet, og klikker på Lagre og fortsett.
  7. Skriv inn budsjettopplysningene dine på «Budsjettoppsett»-siden, og klikk på Lagre og fullfør.

Legg til nye faktureringsoppsett i nye kundekontoer

Når du konfigurerer fakturering for en kunde- eller managerkonto, kan du også velge å opprette et nytt faktureringsoppsett som skal knyttes til kunde- eller managerkontoen din.

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Resultater helt øverst.
  3. Velg kundekontoen du vil legge til faktureringsoppsettet for.
  4. Klikk på tannhjulikonet eller verktøyikonet øverst til høyre, og velg deretter Fakturering og betalinger under «Konfigurasjon».
  5. Klikk på Opprett et nytt faktureringsoppsett på «Oppsett av fakturering»-siden.
  6. I det nye vinduet velger du managerkontoen som oppsettet skal opprettes under.
  7. Velg faktureringsland. Vær oppmerksom på at valutaen i kontoen ble angitt da kontoen ble opprettet, så valutaen kan ikke endres.
  8. Skriv inn ID-en for betalingsprofilen, eller søk etter ID-en du vil bruke med det nye faktureringsoppsettet. Med betalingsprofilen velger du hvem som skal være økonomisk ansvarlig for Google Ads-kontoen din.
  9. Skriv inn de ønskede detaljene for fakturaoppsettet:
    • Fakturanavn
    • E-postadresse for fakturalevering
    • Postadresse for fakturalevering (valgfritt)
    • Fakturaadresse
    • Tjenesteavtale
  10. Klikk på Velg og opprett oppsett.
  11. Skriv inn budsjettopplysningene dine på «Budsjettoppsett»-siden, og klikk på Lagre og fullfør.

Endre faktureringsoppsettet for kundekontoer

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre, og klikk deretter på Budsjetter.
  3. Velg faktureringsoppsettet du vil redigere, i «Betalingskonto»-kolonnen.
  4. Klikk på Overføring av faktura på sidemenyen til venstre, og velg deretter Endre fakturaoppsett.
  5. Velg en dato for endringen, eller velg Så snart som mulig.
  6. Ved siden av «Oppsett av fakturering» velger du enten Velg et eksisterende faktureringsoppsett eller Opprett et nytt faktureringsoppsett, og klikk deretter på Lagre og fortsett.
  7. Skriv inn budsjettopplysningene dine på «Budsjettoppsett»-siden, og klikk på Lagre og fullfør.