Het betalingsprofiel van een klantaccount wijzigen

Als een adverteerder van bureau verandert, moet u misschien het betalingsprofiel voor uw klantaccount wijzigen in een nieuw account. Dit proces wordt factureringsoverdracht genoemd. Tijdens een factureringsoverdracht moeten alle accounts onder het vorige betalingsprofiel mogelijk naar een nieuw betalend manageraccount worden verplaatst.

In dit artikel vindt u instructies om het betalingsprofiel van een klantaccount te wijzigen.

Als het klantaccount binnen de hiërarchie van uw manageraccount blijft en het nieuwe betalingsprofiel al aan uw manageraccount is gekoppeld, kunt u het betalingsprofiel voor uw klantaccounts wijzigen aan de hand van de onderstaande instructies.

Als het klantaccount naar een externe manageraccounthiërarchie wordt verplaatst (zoals een ander bureau), kunt u de accountoverdracht starten door deze stappen te volgen.

Change the payment profile for your client account

Zet YouTube-ondertiteling aan voor ondertiteling in uw eigen taal. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordat u begint

1. Log in op uw huidige betalende manageraccount met beheerders-, standaard- of factureringstoegang. Open daarna uw klantaccount om het betalingsprofiel te wijzigen.
  2. Controleer of het huidige betalende manageraccount zowel aan het huidige als aan het nieuwe betalingsprofiel is gekoppeld op de pagina Betalingsprofielen. Ontdek meer informatie over koppelingstypen en rechten voor betalingsprofielen.
  3. Als het nieuwe betalingsprofiel niet is gekoppeld en u een factureringsoverdracht wilt instellen, kunt u het volgende doen:
Opmerking: Het primaire contact dat in het betalingsprofiel wordt vermeld, moet alle wijzigingen goedkeuren die in het betalingsprofiel zijn aangebracht, waaronder de koppeling. Wijzigingen kunnen ook worden goedgekeurd door iemand die een e-mailadres met de domeinnaam van hetzelfde bedrijf gebruikt (bijvoorbeeld persoon@).

Instructies

Stappen om het betalingsprofiel te wijzigen

1. Klik in uw Google Ads-manageraccount in het paginamenu links op Accounts.
  2. Klik op Budgetten.
  3. Selecteer in de kolom Betalingsaccount het klantaccount dat u wilt bewerken.
  4. Klik op Factureringsoverdrachten, klik vervolgens op het potloodje en selecteer Wijzigen wie betaalt.
    • Als het icoon grijs wordt weergegeven, doet u dit:
      • Check of u bent ingelogd als de betalende manager van het account. U kunt de betalende manager vinden op de pagina Factureringsinstellingen van het klantaccount.
      • Zorg dat zowel het huidige als het nieuwe betalingsprofiel aan de betalende manager zijn gekoppeld.
  5. Kies de datum waarop de wijziging moet ingaan of selecteer Zo snel mogelijk.
  6. Selecteer naast Factureringsconfiguratie de optie Bestaande instellingen voor facturering openen of Nieuwe instellingen voor facturering maken.
    • Bestaande instellingen voor facturering openen: Er wordt een nieuw venster geopend waarin u nieuwe instellingen voor facturering kunt selecteren. U kunt het betalingsprofiel wijzigen door instellingen voor facturering te selecteren die aan het gewenste betalingsprofiel zijn gekoppeld.
      • Opmerking: Er worden alleen betalingsprofielen weergegeven die al aan het manageraccount zijn gekoppeld.
    • Nieuwe instellingen voor facturering maken: U kunt zoeken naar een nieuw betalingsprofiel dat al aan uw manageraccount is gekoppeld.
  7. Klik op Opslaan en doorgaan.
  8. Geef op de pagina Budgetinstelling uw budgetgegevens op.
  9. Klik op Opslaan en afsluiten.