Nieuwe Prestatieplanner voor Google Ads

13 mei 2019

We hebben vastgesteld dat adverteerders 43% meer conversies kunnen genereren door Prestatieplanner te gebruiken om hun Google Ads-uitgaven beter te plannen.

Prestatieplanner identificeert met welke uitgaven voor uw campagnes u het best incrementele conversies kunt genereren. Stel dat u een maandbudget van € 92.000 heeft, verdeeld over honderd campagnes in het zoeknetwerk. De planner legt uit hoe u het bedrag van € 92.000 moet verdelen over deze campagnes in het zoeknetwerk om het aantal conversies en de projectresultaten van de wijzigingen in uw prognose te maximaliseren.

Prestatieplanner

(De gemiddelde CPA in de afbeelding wordt alleen ter illustratie weergegeven)

U kunt de planner ook gebruiken om andere aanpassingen uit te proberen (bijv. verschillende uitgavenniveaus, CPA's): als u op de verschillende uitgavenpunten klikt, kunt u de resulterende wijzigingen in de conversies bekijken. U kunt bijvoorbeeld het verschil zien in het conversievolume dat u kunt genereren tegen een CPA van € 12 in vergelijking met een CPA van € 20.

In uw plan kunt u uw campagnes diepgaander bekijken. U kunt een prognose op campagneniveau bekijken en uit te geven bedragen op basis daarvan toewijzen aan die campagne. U kunt zelfs zoekwoorden toevoegen om te zien wat het effect van nieuwe termen op potentiële prestaties is.

Prestatieplanner

(De gemiddelde CPA in de afbeelding wordt alleen ter illustratie weergegeven)

Wijzigingen worden niet automatisch geïmplementeerd. U kunt de wijzigingen implementeren door een bestand te downloaden en de Google Ads Editor te gebruiken.

Gepost door Ahmad Ismail, Product Manager, Google Ads