Om budgivningsverktøy i appkampanjer

Når du konfigurerer eller overvåker resultatene du oppnår med appkampanjene dine, får du informasjon om hvordan du fastsetter bud, og hvordan det i sin tur kan påvirke resultatene, i budgivningsverktøyene våre. Med Budveiledning-funksjonen får du foreslåtte bud som kan være påvirket av resultatloggen og posisjonsinnstillingene for appen. Med budanslagene i budsimulatoren ser du hvor mange konverteringer du kan oppnå med de aktuelle kampanjeinnstillingene.

Anslag og foreslåtte bud er basert på historisk informasjon og gjenspeiler ikke dynamikken i sanntidsauksjonen.

Tilgjengelighet

I enkelte typer appkampanjer får du tilgang til budveiledningen og budsimulatoren.

Funksjon Kampanjetype Budstrategi Funksjonens plassering Når funksjonen aktiveres
Budveiledning Appkampanjer for installasjoner, appkampanjer for engasjement Installeringer (mål-CPI), handlinger (mål-CPA), verdi (mål-ROAS) Kampanjeinnstillinger > Budsjett og budgivning > Budgivning Når du oppretter en ny kampanje
Budsimulator Appkampanje for installasjoner Mål-CPI, mål-CPA, mål-ROAS Kampanjer-fanen > Budsjett-kolonnen > Simulator-ikonet Etter 1 ukes datainnsamling

Slik bruker du budveiledningen

En UI-skjermdump som fremhever funksjonen for varsel om budveiledning i Google Ads.

Budveiledningen vises når du angir budet ditt i løpet av kampanjeopprettelsen for en ny appkampanje for installasjoner eller for engasjement. Du ser et varsel med et budforslag som kan påvirkes av disse faktorene:

• budstrategi
  • historiske konverteringer i appen eller appkategorien
  • historiske kampanjer i appen eller appkategorien
  • konverteringshandlinger det optimaliseres for
  • posisjonsinnstillinger

Du kan legge til dette forslaget direkte i kampanjen ved å velge «Bruk».

Slik bruker du Budsimulatoren

Du får tilgang til Budsimulatoren på Kampanjer-siden når det er samlet inn nok data i appkampanjen de siste 7 dagene. Finn ut hvorfor Budsimulatoren ikke vises i alle kampanjer.

Slik åpner du Budsimulatoren

En animasjon som viser hvordan du kan finne budsimulatoren i Google Ads-brukergrensesnittet.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk så på Kampanjer.
  3. Hold markøren over simulatorikonet Bid Simulator icon for kampanjen i «Budsjett»-kolonnen.

Til venstre i panelet ser du en tabell som inneholder følgende:

• en liste over mål (kostnad per installasjon, kostnad per handling eller avkastning på annonsekostnader (ROAS), avhengig av kampanjefokuset)
  • det anslåtte antallet ukentlige installasjoner, handlinger i appen eller konverteringsverdier som kan oppnås med det relaterte målet
  • den totale kostnaden av de anslåtte ukentlige resultatene
  • eventuelt ekstra dagsbudsjett som kan være nødvendig hvis det valgte målet avviker fra de nåværende innstillingene

Om diagrammet og bruk av endringer

En UI-animasjon som viser hvordan budsimulatoren kan brukes i Google Ads.

• Diagramoversikt: Til høyre i simulatoren ser du et diagram som viser et anslag over antallet ukentlige installasjoner, handlinger i appen eller konverteringsverdier og den tilknyttede kostnaden. Du kan holde markøren over trendlinjen for å finne det aktuelle målet som anslås å gi disse resultatene.
  • Nåværende og anslåtte mål: Det nåværende målet vises som en grå sirkel på trendlinjen, og det valgte målet vises som en blå sirkel. Hvis du vil angi et mål manuelt, kan du gjøre det nederst til venstre i verktøyet, så justeres den blå sirkelen automatisk.
  • Bruk et nytt mål: Du kan legge til en ny målkostnad per installasjon, kostnad per handling eller ROAS direkte i kampanjen ved å klikke på de ønskede innstillingene og velge «Bruk».
Tips:
Hvis du vil redusere behovet for manuelle budendringer i appkampanjer, kan automatiserte regler gjøre endringene automatisk for deg. Finn ut hvordan du kan legge til automatiserte regler for appkampanjer.