Over vergelijkingsadvertenties

Via vergelijkingsadvertenties kunt u een groep producten promoten op de website van uw service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, css). Alle css'en die in Europa aan het css-programma deelnemen, kunnen deze advertenties plaatsen.

Hoe het werkt

Naast de carrousel van Shopping-advertenties die op pagina's met algemene zoekresultaten van Google wordt weergegeven, kan een tweede carrousel met vergelijkingsadvertenties worden getoond. Gebruikers kunnen schakelen tussen de weergave 'Producten' met Shopping-advertenties en de weergave 'Vergelijkingssites' met vergelijkingsadvertenties.

Wanneer iemand op een vergelijkingsadvertentie klikt, wordt de gebruiker naar een bestemmingspagina op uw css-website geleid. U kunt voor elke advertentie de bestemmingspagina kiezen en ook de nieuwe ValueTrack-parameter {shopping_context} toevoegen. Deze biedt meer informatie over de producten die op Google zijn weergegeven (bijvoorbeeld 'Hardloopschoenen van Nike'). Deze parameter kan ook leeg zijn.

Elke advertentie is gekoppeld aan een groep producten in uw voorraad. We raden u aan te beginnen met een groter aantal producten (honderden of duizenden) en kleinere groepen te maken zodra u weet wat goed werkt.

Maak advertenties die aansluiten bij uw bedrijfsdoelen. Hoe meer advertenties u maakt en hoe meer producten deze bevatten, hoe groter de kans dat uw advertenties worden getoond bij allerlei verschillende zoekopdrachten.

Vergelijkingsadvertenties maken gebruik van maximale CPC-biedingen (kosten per klik), wat betekent dat u het hoogste bedrag instelt dat u bereid bent te betalen voor een klik naar uw website. Biedingen worden per advertentiegroep ingesteld (elke groep omvat een reeks producten), niet per afzonderlijk product.

De veiling voor advertentieruimten op het tabblad Vergelijkingssites staat los van de veiling voor advertentieruimten op het tabblad Producten.

Minimum vereisten

Houd er rekening mee dat het standaard Shopping-beleid en Google Ads-beleid van toepassing is op vergelijkingsadvertenties. Voor deze advertentie-indeling gelden ook de volgende vereisten:
  • De uiteindelijke bestemmingspagina moet zich op het domein bevinden dat aan uw css-account gekoppeld is. U mag gebruikers niet automatisch omleiden naar andere domeinen.
  • De bestemmingspagina mag geen pop-ups of interstitial-pagina's bevatten.
  • De bestemmingspagina moet prominent relevante aanbiedingen van meerdere verkopers weergeven. De aanbiedingen moeten dus overeenkomen met de advertentiecontent. Gebruikers moeten in staat zijn vergelijkingen te maken. Links vanaf de bestemmingspagina moeten rechtstreeks leiden naar verkoperspagina's waar producten die op de css-bestemmingspagina worden gepromoot worden verkocht.

Vergelijkingsadvertenties instellen

Voordat u begint

Voordat u een vergelijkingsadvertentie maakt, moet u het volgende doen:

Instructies

Stap 1: Maak een campagne voor vergelijkingsadvertenties en een advertentiegroep

Eerst moet u een campagne maken voor uw vergelijkingsadvertenties.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu op Campagnes om naar de campagnepagina te gaan.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer het doel Websiteverkeer of ga door zonder een doel in te stellen.
  5. Selecteer het Merchant Center-account waarvan u aanbiedingen wilt gebruiken (dit kan uw multi-client css-hoofdaccount of een ander account zijn dat is gekoppeld aan uw css) en kies het land van verkoop dat u wilt targeten. Dit moet een land binnen de Europese Economische Ruimte (EER) of Zwitserland zijn. U kunt het land van verkoop niet wijzigen nadat u de campagne heeft gemaakt.
  6. Selecteer Vermelding voor vergelijkingsdoeleinden als het subtype van deze campagne en klik op Volgende.
  7. Kies uw instellingen voor de campagne:
    • Campagnenaam. Geef een naam voor de campagne op. Aan de hand van deze naam kunt u de campagne later terugvinden. U kunt de naam wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
    • Gemiddeld dagbudget. Selecteer het bedrag dat u bereid bent te besteden aan deze campagne.
    • Locaties. Met deze instelling kunt u beperken waar uw advertenties worden weergegeven voor specifieke locaties. U kunt deze instelling wijzigen nadat de campagne is gemaakt.
  8. Kies uw instellingen voor de advertentiegroep:
    • Naam van advertentiegroep. Geef een naam voor de advertentiegroep op. U gebruikt deze naam om de advertentiegroep te vinden.
    • Bieden. Geef het bod voor de advertentiegroep op. Dit is het bod voor de kosten per klik dat wordt toegepast op uw vergelijkingsadvertenties. U kunt het bod op elk gewenst moment wijzigen op de pagina Advertentiegroepen van de campagne. U betaalt wanneer iemand op uw advertentie klikt.
    • Productgroepen. Kies welke producten worden weergegeven in uw advertentie door productgroepen te selecteren. U kunt extra niveaus maken op de pagina Productgroepen nadat de campagne is gemaakt. Hier volgen enkele belangrijke tools die u kunt gebruiken om uw producten op uw advertentie te targeten voor de beste resultaten.
  9. Klik op Opslaan en doorgaan.
U moet ten minste acht zeer relevante producten in uw advertentiegroep opnemen om een vergelijkingsadvertentie te kunnen weergeven. We raden u echter aan minimaal duizend producten in uw advertentiegroep op te nemen. Zo kunnen uw advertenties als resultaten van zo veel mogelijk zoekopdrachten worden weergegeven.

Stap 2: Maak een vergelijkingsadvertentie

Maak de vergelijkingsadvertentie door tekst en een link voor uw advertentie op te geven. Afbeeldingen worden automatisch geselecteerd uit de aanbiedingen die aan de advertentie gekoppeld zijn. We raden u aan een afzonderlijke advertentie te maken voor elke relevante URL-gebaseerde categoriepagina op uw site. De meest relevante advertentie wordt automatisch weergegeven op basis van de specifieke zoekopdracht. Nadat u uw productgroepen heeft gekozen, bent u klaar om een advertentie te maken.
  1. Voeg de tekst voor de advertentie toe:
  • Kop. De kop is een korte tekst die uw advertentie bij gebruikers onder de aandacht brengt. Gebruik 25 tot 45 tekens.
  1. Voeg informatie over de bestemmingspagina toe:
  • Uiteindelijke URL. De uiteindelijke URL is de URL van de bestemmingspagina waarvan u wilt dat mensen deze bezoeken nadat ze op uw advertentie hebben geklikt. De bestemmingspagina die u kiest, moet relevant zijn voor uw advertentie en de producten die u promoot met de advertentie. Gebruik de ValueTrack-parameter {shopping_context} om de relevantie van de bestemmingspagina te vergroten. Zie ook de minimale vereisten hierboven. (Opmerking: U kunt een of meer kliktrackers gebruiken, maar die moeten uiteindelijk omleiden naar een bestemmingspagina op uw css-websitedomein.)
  1. Bekijk het voorbeeld van de advertentie aan de rechterkant van het venster. Zoektermen zijn van invloed op de producten die in combinatie met uw vergelijkingsadvertentie worden weergegeven. Opmerking: Als u relevantere advertenties wilt weergeven, raden we u aan een advertentie te maken voor elke relevante categoriepagina op uw site.
  2. Klik op Opslaan en doorgaan als u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen.
Uw advertentie wordt beoordeeld om te controleren of afbeeldingen en tekst voldoen aan ons beleid. U kunt binnen 72 uur een reactie verwachten.