Løs problemer med de dynamiske søkeannonsene dine

Statusen for dynamiske annonsemål viser om du når målene om annonselevering på de aktuelle sidene – angitt som dynamiske annonsemål – eller ikke. Hvis det ikke vises annonser i de dynamiske annonsemålene, indikerer statusen hva som er problemets art.

Denne statusen er oppført under «Dynamiske annonsemål» i sidemenyen i Google Ads. Denne artikkelen forklarer hva de ulike statusene betyr, og hvordan du løser de aktuelle problemene.

Vis alle

Statustyper for dynamiske søkeannonser

De ulike statustypene er oppført nedenfor:

Statustype Eksempler
Statuser du selv kontrollerer

Kampanjen er satt på pause

Fjernet

Statuser knyttet til systembehandling Venter
Statuser som krever at du gjør endringer

Under førstesidebud

Destinasjonen fungerer ikke

Ingen samsvarende landingssider

Ingen samsvarende søk

Alle sidene er blokkert

Destinasjonen kan ikke gjennomsøkes

Avvik i destinasjoner

Ingen overskrift er generert

Statuser som påvirkes av andre faktorer Overlappende mål

Hva statusene betyr, og hvordan du løser problemet

Statusen for dynamiske annonsemål angir hvorvidt det kan vises annonser til kunder på sidene du har angitt som mål for dynamiske annonser. Målet har én av disse tre overordnede statusene:

• Viser annonser
  • Viser ikke annonser, ettersom et søkeord, en annonsegruppe eller en kampanje er satt på pause eller fjernet
  • Viser ikke annonser på grunn av problemer med målet, nettstedet eller konfigurasjonen

Her er en oversikt over de ulike statustypene for dynamiske annonsemål, hva de betyr og hvordan du løser problemene:

Under førstesidebud

Det dynamiske annonsemålet ditt oppnår ikke gode resultater, ettersom budet er for lavt til at annonsen kan vises på den første siden med søkeresultater på en konsekvent måte.

Fremgangsmåten videre: Bruk smart budgivning med dynamiske søkeannonser for å dra nytte av «budgivning under auksjoner». Finn ut mer om smart budgivning.

Kvalifisert: Venter
Etter at du har konfigurert den første dynamiske annonsegruppen, kan det gå opptil 24 timer før det vises annonser.
Denne statusen viser også om det kan vises annonser fra kontoen (f.eks. at faktureringsinformasjon ikke er lagt inn), og om oppsettet av annonsegruppen ikke er fullført.
Fremgangsmåten videre: Gå gjennom kontoen og den dynamiske annonsegruppen for å bekrefte at de er riktig konfigurert, og at de tilhørende annonsene kan vises. Vent i 24 timer etter at du har bekreftet dette.
Kvalifisert (begrenset): Ingen samsvarende landingssider
Dette betyr at Google Ads ikke finner kvalifiserte sider som samsvarer med det dynamiske annonsemålet. Dette kan ha ulike årsaker, for eksempel at målet er feilkonfigurert, at sidene ikke kan gjennomsøkes, eller at kampanjeinnstillingene ikke er kompatible.
Fremgangsmåten videre: Sjekk oppsettet og målene. Vær spesielt oppmerksom på følgende:
  • Sjekk at det dynamiske annonsemålet er riktig og samsvarer med målsidene dine. Hvis det dynamiske annonsemålet for eksempel er av typen «Nettadressen inneholder», bekrefter du at de målrettede nettadressene inneholder teksten i målet, og at målet er skrevet inn riktig.
  • Sjekk at domenet og kampanjen har riktige og samsvarende språkinnstillinger. Det kan for eksempel ikke vises annonser i et dynamisk annonsemål hvis alle nettsidene på nettstedet ditt er skrevet på fransk, mens du har angitt tysk som målspråk i innstillingene for dynamiske søkeannonser.
  • Har nettstedet en blokkeringsfunksjon som gjør at Google-søkerobotene ikke kan indeksere nettadressene? Hvis du bruker robots.txt på nettstedet for å forhindre at Googlebot skal kunne gjennomsøke sidene, kan det kanskje ikke viser i det dynamiske annonsemålet. Se mer om dette i løsningene for statusen «Ikke godkjent: Destinasjonssiden kan ikke gjennomsøkes» nedenfor.
Vises sjelden: Få samsvarende søk

Ved hjelp av Google AI genererer dynamiske søkeannonser mål som annonsen din kan vises for, ved å gå gjennom innholdet på nettsiden din for å finne relevante termer og temaer. Denne statusen betyr at Google Ads ikke kan identifisere mange søk som kvalifiserer for visning av de målrettede sidene dine i annonser, og det kan derfor hende at målet ikke utløser visninger eller at det utløser et lavt volum. Dynamiske søkeannonser fungerer godt på nettsider som har relevant tekst og er godt optimalisert for søkeroboter. Det kan være vanskelig for dynamiske søkeannonser å identifisere søk de kan vises på, på formater som PDF-er eller nettsider med mye bilder og minimalt med tekst.

Fremgangsmåten videre: Her er noen tips om hvordan du kan optimalisere nettsiden din for dynamiske søkeannonser:

• Sørg for at folk raskt kan se hva siden din handler om. Da er det enklere for søkeroboter å identifisere hva som er på siden din, og det er enklere for brukere å navigere på nettstedet ditt.
  • Del opp innholdet i kategoriene der det er relevant. Da forenkles brukernavigeringen, og dynamiske søkeannonser kan generere kategorier du kan målrette mot.
  • Ta med alt relevant innhold på sidene dine. Da forenkles brukernavigeringen, og det blir enklere for deg å få mer trafikk i de ulike kategoriene.

I startveiledningen for søkemotoroptimalisering kan du finne ut hvordan du gjør nettstedet ditt tilgjengelig for søkerobotene våre.

Kvalifisert (begrenset): Overlappende mål
Målet utløser ikke visninger eller kan ha begrenset trafikk på grunn av et overlappende mål. Når flere mål samsvarer med et søk, foretrekker dynamiske søkeannonser å vise landingssiden som er mest relevant for brukerens søk.
Fremgangsmåten videre: Ingen handling er nødvendig. Hvis du ønsker at en nettside skal samsvare med et spesifikt mål, kan du bruke negative annonsemål for å styre hvilke landingssider hvert av annonsemålene samsvarer med.
Kvalifisert (begrenset): Alle sidene er blokkert
Ingen av de målrettede nettadressene er kvalifisert til visning, fordi de er blokkert av negative dynamiske annonsemål.
Hvis du for eksempel legger til en PAGE_CONTENT-ekskludering for «ikke på lager» og «ikke på lager» er oppført i teksten på alle nettsidene, vises det ikke annonser i de dynamiske annonsemålene.
Fremgangsmåten videre: Gå gjennom de negative dynamiske annonsemålene for å sjekke om noen av dem overlapper de faktiske målene. I «Nettstedsdekning»-kolonnen ser du hvor stor prosentandel av sidene som omfattes av negative dynamiske annonsemål.
Vises sjelden: Ingen overskrift er generert
Dynamiske søkeannonser genererer overskrifter for reklamene dine dynamisk. I enkelte tilfeller klarer ikke dynamiske søkeannonser å gjøre dette. Dette kan skyldes at titlene på nettsidene dine er for korte, eller at teksten er utydelig.
Fremgangsmåten videre: Gå gjennom titlene på nettsidene dine, og sørg for at de er tydelige og beskrivende. Titlene på nettsidene har størst innflytelse på overskriften som genereres.
Sjekk ut disse tipsene om hvordan du gjør det enklere for Google å generere overskrifter i dynamiske søkeannonser basert på nettsidene dine.

Tilgjengelige statuser for det dynamiske annonsemålet «Nettadressen er lik»

Med det dynamiske annonsemålet «Nettadressen er lik» kan du målrette annonser mot én nettadresse om gangen. Finn ut mer om mål for dynamiske søkeannonser

Ikke godkjent: Destinasjonen fungerer ikke
Nettadressen i Nettadressen er lik-målet er ugyldig.
Fremgangsmåten videre: Sjekk at nettadressen er gyldig og kan lastes inn i en nettleser. Finn ut mer om krav til destinasjoner
Ikke godkjent: Destinasjonen kan ikke gjennomsøkes
For at Google Ads skal kunne generere overskrifter og mål for dynamiske søkeannonser, må Googles søkeroboter kunne samle inn data fra nettstedet. Hvis nettsiden du målretter annonser mot ved hjelp av «URL_EQUALS» (nettadressen er lik), ikke kan gjennomsøkes, kan det ikke vises dynamiske søkeannonser på den aktuelle nettsiden. Finn ut mer om vanlige problemer ved gjennomsøking av produkter
Fremgangsmåten videre: Google Ads får informasjonen som trengs i forbindelse med dynamiske søkeannonser, fra GoogleBot og AdsBot. Nettutvikleren din kan påse at disse søkerobotene ikke blokkeres på nettsidene dine, og forbedre informasjonen som vises til søkerobotene, ved å følge startveiledningen for søkemotoroptimalisering.
Hvis du bruker AJAX på nettstedet, kan du finne ut hvordan du gjør nettstedet mer tilgjengelig for Google.
Ikke godkjent: Ikke-samsvarende destinasjoner
Viderekobling over flere domener er ikke tillatt i mål av typen URL_EQUALS (nettadressen er lik). Hvis for eksempel nettadressen din, example.com, viderekobler til example.no, kan det ikke vises dynamiske søkeannonser på denne nettadressen.
Fremgangsmåten videre: Sjekk at det dynamiske annonsemålet i Nettadressen er lik er den endelige nettadressen etter alle viderekoblinger.
Hvis du for eksempel ønsker å vise en annonse for https://example.com/startside.html, angir du denne spesifikke adressen som dynamisk annonsemål. Du legger til eventuell sporingsinformasjon i delen for sporingsparametere i reklamene eller innstillingene dine.

Statuser for sidefeeder knyttet til dynamiske søkeannonser

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
Merk: Du kan maks ha 100 sidefeeder per konto.

Slik sjekker du statusen for sidefeeder:

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Bedriftsdata.
  3. Klikk på feeden der du vil sjekke statusen.
  4. Du finner informasjonen under «Status»-kolonnen.

Her er en oversikt over de ulike typene statuser for oppføringer i sidefeeder, hva de betyr, og hvordan du løser problemene.

Godkjent

Nettadressene for sidefeeden er kvalifisert for å vises med et dynamisk annonsemål.

Fremgangsmåten videre: Følg veiledningen for målretting med sidefeeder for å velge målrettingskilden i kampanjen som inneholder den dynamiske annonsegruppen. Da kan du målrette annonser mot nettadresser fra sidefeeden som har et dynamisk annonsemål.

Godkjent (begrenset)

Nettadressen viderekobler til en annen nettside enn den som er angitt. Viderekoblingsadressen er innenfor det samme domenet, så den er kvalifisert for visning.

Fremgangsmåten videre: Nettadresser som viderekobler innenfor det samme domenet, er kvalifisert for visning. Men du bør sjekke at du målretter annonser mot den siden der du faktisk har til hensikt å vise annonser.

Gjennomgå nettadressen til sidefeeden, og påse at du målretter annonser mot den endelige nettadressen etter alle viderekoblingene. Viderekoblingsadressen skal vises når du holder markøren over statusen.

Du bør også sjekke at du har lagt inn eventuell sporingsinformasjon i delen for sporingsparametere i annonsene eller innstillingene dine.

Du har kanskje denne statusen fordi du målretter annonser mot et emne som krever et sertifikat. Du kan feilsøke problemet via «Retningslinjer»-kolonnen på «Annonser og elementer»-siden i Google Ads-kontoen din. Finn ut hvordan du sjekker gjennomgangsstatusen for annonser eller elementer

Ikke godkjent: Ikke-samsvarende destinasjoner
For dynamiske søkeannonser støttes ikke viderekobling over flere domener. Hvis nettadressen i sidefeeden for eksempel er example.com, mens nettadressen viderekobler til example.com1.com, kan det ikke vises annonser på denne nettadressen.
Fremgangsmåten videre: Sjekk at den endelige nettadressen har det samme domenet som nettadressen angitt i sidefeeden.
Ikke godkjent: Destinasjonen fungerer ikke
Nettadressen i målrettingen er ugyldig.
Fremgangsmåten videre: Sjekk at nettadressen er gyldig og kan lastes inn i en nettleser. Finn ut mer om krav til destinasjoner
Ikke godkjent: Dupliserte nettadresser
Hvis det er identiske nettadresser i en sidefeed, er bare nettadressen som ble lagt til sist i feeden, kvalifisert til å vises. Alle andre dupliserte nettadresser blir merket som «Ikke godkjent».
Fremgangsmåten videre: Gå gjennom den dupliserte nettadressen som er godkjent, og kontroller at de riktige etikettene er knyttet til den.
Du bør også fjerne ikke-godkjente dupliserte nettadresser for at det skal bli enklere å administrere feeden din.
Ikke godkjent: Kan ikke gjennomsøkes
For at Google Ads skal kunne generere overskrifter og mål for dynamiske søkeannonser, må Googles søkeroboter kunne samle inn data fra nettstedet. Hvis nettsiden ikke kan gjennomsøkes, kan det ikke vises dynamiske søkeannonser på den. Finn ut mer om problemer ved gjennomsøking av produkter
Fremgangsmåten videre: Google Ads får informasjonen som trengs i forbindelse med dynamiske søkeannonser, fra GoogleBot og AdsBot. Nettutvikleren din kan påse at disse søkerobotene ikke blokkeres på nettsidene dine, og forbedre informasjonen som vises til søkerobotene, ved å følge startveiledningen for søkemotoroptimalisering.
Hvis du bruker AJAX på nettstedet, kan du finne ut hvordan du gjør nettstedet mer tilgjengelig for Google.
Under evaluering
Det tar vanligvis opptil et døgn å gjennomsøke alle sidene i feeder etter at de er opprettet eller endret. For veldig store sidefeeder kan det ta lengre tid.
Fremgangsmåten videre: Denne statusen vises dersom du legger til eller endrer nettadresser eller endrer egendefinerte etiketter i sidefeeder. De fleste nettadressene gjennomsøkes innen et døgn etter at feeden endres.
Hvis du har lagt inn en blokkering som gjør at Google Ads ikke kan gjennomsøke innholdet ditt, kan det hende at du begrenser effektiv gjennomsøking. Dette er spesielt sannsynlig hvis du har lastet opp eller endret et stort antall oppføringer i en sidefeed på én gang. Du kan sjekke og justere gjennomsøkingsfrekvensen i Search Console.
Hvis nettstedet ditt ikke har tilstrekkelig kapasitet for gjennomsøking, kan det ta betydelig lengre tid å gjennomsøke alle sidene i feeden.
Merk: Det er viktig at du fjerner ugyldige nettadresser fra feeden.

Linker til relatert innhold