Metodtips för att hitta nya sökord

Så här öppnar du Sökordsplaneraren:

• Du måste använda ditt konto i expertläge. Du kan inte komma åt Sökordsplaneraren om du använder ditt konto i smartläge.
  • Du måste slutföra kontoregistreringen genom att ange dina faktureringsuppgifter och skapa en kampanj. Om du inte är redo att spendera pengar ännu kan du välja att pausa dina kampanjer.

När du letar efter nya sökordsförslag för dina kampanjer i söknätverket med Sökordsplaneraren kan det hända att du får få sökordsförslag. Den här artikeln innehåller tips och rekommenderade metoder för att hitta nya sökord som är mer relevanta för ditt företag, din produkt eller tjänst och undvika sökord som är mindre relevanta.

1. Tänk som dina kunder

Gör så här:

Beskriv hur kunderna ser på din produkt- eller tjänstekategori.

Exempel: vandringskängor

Gör inte så här:

Försök inte att förutse faktiska sökfrågor som dina potentiella kunder kan ange. Sökord som är för specifika kan vara begränsande.

Exempel: vilka är de bästa vandringskängorna

2. Var specifik, men inte för specifik.

Gör så här:

Använd rätt antal detaljer.

Exempel: bröllopslokal
Exempel: recept barn

Gör inte så här:

Var inte för allmän. Sökord som är för allmänna säger inte tillräckligt mycket om vad användare som söker efter din produkt eller tjänst faktiskt söker på.

Exempel: bröllop
Exempel: välsmakande

Å andra sidan bör du inte heller vara för specifik.

Exempel: bröllopslokaler för små bröllop
Exempel: recept för barn på under 10 minuter

3. Lägg till en webbplats för att förbättra resultatet

Gör så här:

Ett sökord och en webbplats kan ge relevantare sökordsförslag.

4. Framhäv välkända varumärken i dina erbjudanden

Gör så här:

Ha med namnet på ett populärt varumärke som du säljer.

Gör inte så här:

Ha inte med ett nytt varumärke som de flesta inte känner till än.

5. Använd beskrivningar

Gör så här:

Använd adjektiv sparsamt.

Exempel: börja med vandringskängor och använd sedan bästa vandringskängor.

Gör inte så här:

Undvik att inleda sökordsundersökningar med ett adjektiv.

Exempel: bästa vandringskängorna.

6. Använd flera sökord eller sökordsfraser.

Gör så här:

Använd flera sökord eller sökordsfraser om samma ämne.

Exempel: välgörenhetsorganisationer att donera till, gåva till välgörande ändamål

Exempel: noveller, mysterienoveller, mysterieförfattare

Gör inte så här:

Använd inte sökord om orelaterade ämnen eller som endast ger en viss mängd information.

Exempel: bästa välgörenhet att donera till, medicinsk forskning

Exempel: noveller, mysterium, författare

7. Använd plats på ett smart sätt

Gör så här:

Ta med en plats i dina sökord om dina kunder inte befinner sig på samma plats som din tjänst eller produkt.

Gör inte så här:

Ta inte med en plats om du planerar att använda platsinriktning för dina annonser.