Metodtips för att hitta nya sökord

Så här öppnar du Sökordsplaneraren:

• Du måste använda ditt konto i expertläge. Du kan inte komma åt Sökordsplaneraren om du använder ditt konto i smartläge.
  • Du måste slutföra kontoregistreringen genom att ange dina faktureringsuppgifter och skapa en kampanj. Om du inte är redo att spendera pengar ännu kan du välja att pausa dina kampanjer.

När du använder Sökordsplaneraren för att hitta nya sökordsförslag till dina söknätverkskampanjer kan det ibland hända att du bara får ett fåtal relevanta resultat. Den här artikeln innehåller tips och rekommenderade metoder för att hitta nya sökord som är mer relevanta för ditt företag, din produkt eller tjänst och undvika sökord som är mindre relevanta.

1. Tänk som dina kunder

Gör så här:

Beskriv hur kunder tänker kring din produkt- eller tjänstekategori. Läs mer om hur du finjusterar dina nya sökord i Sökordsplaneraren

Exempel: vandringskängor

Gör inte så här:

Försök inte förutse faktiska sökfrågor som potentiella kunder kan tänkas använda. Sökord som är för specifika kan vara begränsande.

Exempel: vilka är de bästa vandringskängorna

2. Var specifik, men inte allt för specifik

Gör så här:

Använd rätt mängd detaljer.

Exempel: bröllopslokal
Exempel: recept för barn

Gör inte så här:

Var inte för generell. Sökord som är för allmänna säger inte tillräckligt mycket om vad användare som söker efter din produkt eller tjänst faktiskt söker efter.

Exempel: bröllop
Exempel: gott

Å andra sidan bör du inte heller vara för specifik.

Exempel: bröllopslokaler för små bröllop
Exempel: recept för barn på under 10 minuter

3. Lägg till en webbplats för att förbättra resultatet

Gör så här:

Ett sökord tillsammans med en webbplats kan ge relevantare sökordsförslag.

4. Framhäv välkända varumärken i dina erbjudanden

Gör så här:

Ta med namnet på ett populärt varumärke som du säljer.

Gör inte så här:

Ta inte med ett nytt varumärke som de flesta inte känner till ännu.

5. Använd beskrivningar

Gör så här:

Använd adjektiv sparsamt.

Exempel: Börja med ”vandringskängor” och använd sedan ”bästa vandringskängor”.

Gör inte så här:

Undvik att påbörja din sökordsresearch med ett adjektiv.

Exempel: bästa vandringskängorna.

6. Använd flera sökord eller sökordsfraser.

Gör så här:

Använd flera sökord eller sökordsfraser inom samma ämne.

Exempel: välgörenhetsorganisationer att donera till, gåva till välgörande ändamål
Exempel: noveller, deckarnoveller, deckarförfattare

Gör inte så här:

Använd inte sökord om orelaterade ämnen eller sökord som ger ofullständig information.

Exempel: bästa välgörenhet att donera till, medicinsk forskning
Exempel: noveller, deckare, författare

7. Använd platser smart

Gör så här:

Ta med en plats i dina sökord om dina kunder inte befinner sig på samma plats som din tjänst eller produkt.

Gör inte så här:

Ta inte med en plats om du planerar att använda platsinriktning för dina annonser.

Felsöka felaktig flaggning av sökord

Onlineannonsering är ett effektivt sätt att nå kunder, men när det gäller känsliga ämnen arbetar Google hårt för att inte visa annonser på olämpliga platser eller vid olämpliga tidpunkter. Eftersom alla sökningar är olika flaggas sökord ibland som en försiktighetsåtgärd. Läs mer om våra annonseringspolicyer