Praktische tips om nieuwe zoekwoorden te vinden

Toegang tot de 'Zoekwoordplanner':

Wanneer u de Zoekwoordplanner gebruikt om nieuwe zoekwoordideeën te vinden voor uw campagnes in het zoeknetwerk, krijgt u mogelijk maar een paar relevante resultaten. Dit artikel bevat tips en best practices om nieuwe zoekwoorden te vinden die relevanter zijn voor uw bedrijf, product of service, en om zoekwoorden te vermijden die minder relevant zijn.

1. Denk zoals uw klanten

Doen

Beschrijf hoe uw klanten over uw product- of servicecategorie denken. Lees meer informatie over hoe u uw nieuwe zoekwoorden kunt verfijnen in de Zoekwoordplanner.

Voorbeeld: wandelschoenen

Niet doen

Kies geen daadwerkelijke zoekopdrachten die potentiële klanten kunnen invoeren. Te specifieke zoekwoorden kunnen beperkend zijn.

Voorbeeld: wat zijn de beste wandelschoenen?

2. Wees specifiek maar niet te specifiek

Doen

Gebruik de juiste hoeveelheid details.

Voorbeeld: trouwlocatie
Voorbeeld: recepten voor kinderen

Niet doen

Wees niet te algemeen. Te algemene zoekwoorden bieden niet genoeg informatie voor mensen die zoeken naar uw product of service.

Voorbeeld: trouwen
Voorbeeld: smakelijk

Van de andere kant moet u ook niet te specifiek zijn.

Voorbeeld: trouwlocaties voor kleine bruiloften
Voorbeeld: recepten voor kinderen van minder dan 10 minuten

3. Voeg een website toe om de resultaten te verbeteren

Doen

Een zoekwoord en een website kunnen relevantere zoekwoordideeën bieden.

4. Markeer bekende merken in uw aanbod

Doen

Vermeld de naam van een populair merk dat u verkoopt.

Niet doen

Vermeld geen nieuw merk dat de meeste mensen nog niet kennen.

5. Wees beschrijvend

Doen

Gebruik weinig bijvoeglijke naamwoorden.

Voorbeeld: begin met 'wandelschoenen' en gebruik daarna 'beste wandelschoenen'

Niet doen

Begin uw onderzoek naar zoekwoorden niet met een bijvoeglijk naamwoord.

Voorbeeld: beste wandelschoenen

6. Gebruik meerdere zoekwoorden of zoekwoordcombinaties

Doen

Gebruik meerdere zoekwoorden of zoekwoordcombinaties voor hetzelfde onderwerp.

Voorbeelden: goede doelen om aan te doneren, donaties aan goede doelen
Voorbeelden: korte verhalen, korte mysterieverhalen, auteur van mysteries

Niet doen

Gebruik geen zoekwoorden over niet-gerelateerde onderwerpen of zoekwoorden die slechts gedeeltelijke informatie bieden.

Voorbeelden: beste goede doelen om aan te doneren, medisch onderzoek
Voorbeelden: korte verhalen, mysterie, auteur

7. Gebruik locaties zorgvuldig

Doen

Neem een locatie in uw zoekwoorden op als uw klanten zich niet op dezelfde locatie bevinden als uw service of product.

Niet doen

Neem geen locatie op als u targeting op locatie voor uw advertenties wilt gebruiken.

Problemen met mislukte zoekwoordpogingen oplossen

Online adverteren is een uitstekende manier om klanten te bereiken, maar bij gevoelige onderwerpen doet Google er alles aan om advertenties niet weer te geven waar en/of wanneer dit ongepast is. Omdat elke zoekopdracht anders is, worden zoekwoorden uit voorzorg soms gemarkeerd. Lees meer informatie over ons advertentiebeleid.