Uusien avainsanojen löytämisen parhaat käytännöt

Avainsanojen suunnittelijan käyttäminen:

Kun etsit Hakuverkostokampanjoihisi uusia avainsanaideoita Avainsanojen suunnittelijalla, saatat saada vain muutamia osuvia tuloksia. Tässä artikkelissa on vinkkejä ja parhaita käytäntöjä, joiden avulla löydät yrityksesi, tuotteesi tai palvelusi kannalta osuvampia avainsanoja ja vältät vähemmän osuvat avainsanat.

1. Astu asiakkaan saappaisiin

Tee näin

Mieti, mihin kategoriaan asiakkaat sijoittaisivat tuotteesi tai palvelusi. Lue lisää uusien avainsanojen tarkentamisesta Avainsanojen suunnittelijalla.

Esimerkki: vaelluskengät

Vältä näitä

Älä käytä kokonaisia hakulausekkeita, joita potentiaaliset asiakkaat voisivat kirjoittaa. Liian tarkat avainsanat voivat olla rajoittavia.

Esimerkki: mitkä ovat parhaat vaelluskengät

2. Ole tarkka mutta älä liian tarkka

Tee näin

Käytä sopivasti yksityiskohtia.

Esimerkki: hääpaikka
Esimerkki: lasten reseptit

Vältä näitä

Älä käytä liian yleisiä avainsanoja. Liian yleiset avainsanat eivät kuvaa tarpeeksi tarkasti sitä, mitä tuotettasi tai palveluasi etsivät käyttäjät hakevat.

Esimerkki: häät
Esimerkki: maukas

Älä myöskään käytä liian tarkkoja avainsanoja.

Esimerkki: hääpaikkoja pienille häille
Esimerkki: lasten reseptit valmistusaika alle 10 minuuttia

3. Lisää sivusto, niin tulokset paranevat

Tee näin

Käytä avainsanaa ja sivustoa, niin voit saada osuvampia avainsanaideoita.

4. Korosta tunnettuja brändejä

Tee näin

Lisää valikoimaasi kuuluvan suositun brändin nimi.

Vältä näitä

Älä mainitse uutta brändiä, jota suurin osa käyttäjistä ei tunne.

5. Käytä kuvailevaa kieltä

Tee näin

Käytä adjektiiveja säästeliäästi.

Esimerkki: Käytä ensin hakusanaa "vaelluskengät" ja sitten "parhaat vaelluskengät".

Vältä näitä

Älä aloita avainsanojen analysointia adjektiivilla.

Esimerkki: parhaat vaelluskengät

6. Käytä useita avainsanoja tai avainsanailmauksia

Tee näin

Käytä useita avainsanoja tai avainsanailmauksia samasta aiheesta.

Esimerkki: hyväntekeväisyysjärjestöt, lahjoitukset hyväntekeväisyyteen
Esimerkki: novellit, jännitysnovellit, jännityskirjailija

Vältä näitä

Älä käytä avainsanoja, jotka eivät liity toisiinsa tai sisältävät vain osittaista tietoa.

Esimerkki: parhaat hyväntekeväisyysjärjestöt, lääketieteellinen tutkimus
Esimerkki: novellit, jännitys, kirjailija

7. Käytä sijaintia tarpeen mukaan

Tee näin

Sisällytä sijainti avainsanoihin, jos asiakkaasi eivät ole samassa paikassa kuin tuotteesi tai palvelusi.

Vältä näitä

Älä sisällytä sijaintia, jos aiot käyttää mainoksissasi aluekohdistusta.

Virheelliset avainsanayritykset

Verkkomainonta on tehokas tapa tavoittaa asiakkaita, mutta kun kyseessä on arkaluontoinen aihe, Google tekee kaikkensa sen varmistamiseksi, että mainokset eivät näy tilanteissa, joissa ne saatetaan kokea sopimattomiksi. Koska jokainen haku on erilainen, avainsanat merkitään joskus varotoimenpiteenä. Lue lisää mainostuskäytännöistä.