Om utvidete CPC-bud i hotellkampanjer

Med utvidet kostnad per klikk (ECPC) i hotellkampanjer i Google Ads kan du få flere konverteringer gjennom manuell budgivning ved å bruke Googles signaler på auksjonstidspunktet i kombinasjon med det eksisterende budgivningssystemet ditt. ECPC justerer de manuelle budene dine på klikk automatisk når det er større eller mindre sjanse for at du får bestillinger på nettstedet ditt.

ECPC kan brukes i kampanjer med budstrategier basert på manuell CPC eller CPC-prosent. Du kan ikke bruke ECPC hvis du har valgt «provisjon» som budstrategi i den aktuelle kampanjen.

Utvidet CPC er en innstilling på kampanjenivå. Du kan slå på ECPC selv om du har egendefinerte budjusteringer, som du kan angi på kampanje- og/eller annonsegruppenivå. For å bruke ECPC må du ha aktivert konverteringssporing i den aktuelle kampanjen. Og for at resultatene skal bli så gode som mulig, må du påse at du har minst 30 konverteringer per uke i kampanjene dine.

Merk: Det kreves konverteringssporing og verdier for kjøpskonverteringer (hele bestillingsbeløpet) i alle strategier for smart budgivning i hotellannonser. Finn ut mer om konverteringssporing i hotellkampanjer

Slik fungerer det

ECPC bruker signaler under auksjonen, for eksempel enhetstype, klokkeslett og andre faktorer, for å finne visningene som gir flest konverteringer og best lønnsomhet i sanntid. Ut fra dette blir budene justert litt opp eller ned på auksjonstidspunktet for å oppnå en høyere konverteringsverdi i kampanjen, samtidig som strategien forsøker å holde kostnaden per konvertering på det samme nivået som med manuell budgivning.

Fordeler

• granulære budjusteringer i sanntid for å maksimere konverteringsverdien
  • fungerer godt med eksisterende budgivningssystemer
  • enkelt oppsett – bare én avmerkingsboks under «Kampanjeinnstillinger»

Før du begynner

Du må slå på konverteringssporing før du kan bruke ECPC. Og for at resultatene skal bli så gode som mulig, må du påse at du har minst 30 konverteringer per uke i kampanjene dine. Vi anbefaler dessuten på det sterkeste at du tar med disse parameterne i konverteringssporingen:

• «value» (verdi)
  • «currency» (valuta)

Valgfritt: Med disse parameterne kan Google optimalisere resultatene dine:

• «transaction_id» (transaksjons-ID)
  • «id» (ID)
  • «start_date» (startdato)
  • «end_date» (sluttdato)

Kom i gang

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Når du oppretter en ny kampanje, merker du av i avmerkingsboksen ved siden av «Oppnå flere konverteringer med utvidet CPC» under «Budinnstillinger» i kampanjeoppsettet. Finn ut hvordan du kan opprette hotellkampanjer

Hvis du har en kampanje der budstrategien er basert på CPC eller CPC-prosent, og du vil bytte strategi, kan du følge denne fremgangsmåten:

1. Klikk på Kampanjer-ikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen i delmenyen, og klikk deretter på Kampanjer.
  3. Velg kampanjen du vil redigere.
  4. Klikk på Innstillinger-fanen.
  5. Åpne Budinnstillinger.
  6. Merk av i avmerkingsboksen ved siden av «Oppnå flere konverteringer med utvidet CPC».
  7. Klikk på Lagre.

Bruk av ECPC med budjusteringer

I tabellen nedenfor kan du se hvordan det endelige budet beregnes basert på om ECPC er slått på, og om det er en egendefinert budjustering:

ECPC Budjustering Budberegning
Aktivert JA Endelig bud = bud x ECPC-justering x egendefinert budjustering
Aktivert NEI Endelig bud = bud x ECPC-justering
Deaktivert JA Endelig bud = bud x egendefinert budjustering
Deaktivert NEI Endelig bud = bud

Anbefalte fremgangsmåter

ECPC forsøker automatisk å øke konverteringsverdien din ved å evaluere den forventede verdien av en gitt visning i sanntid. For å få best mulig resultat fraråder vi å bruke budjusteringer til å anslå konverteringsfrekvens eller forventet konverteringsverdi. I stedet bør budjusteringer bare brukes til å ta høyde for informasjon som kanskje ikke inngår i ROAS-beregningen, for eksempel fortjenestemargin.

Forstå maks. CPC-verdien

Maks. CPC-verdien du fastsetter, er en basisverdi, ikke en kostnadsgrense. Før auksjonen multipliseres maks. CPC-verdien med antall netter. CPC-verdien kan økes videre via budjusteringer, noe som gir et faktisk maks. CPC-bud som ofte er høyere enn basisverdien du har fastsatt. Faktisk CPC (kostnaden for deg) blir lavere enn eller lik dette faktiske maks. CPC-budet.

Eksempel:

Du angir en maks. CPC-verdi på 10 kr, og en bruker klikker på annonsen din og oppgir tre netter som ønsket lengde på oppholdet.

Rompris CPC-bud
Første natt: NOK 1000 NOK 10
Andre natt: NOK 900 NOK 10
Tredje natt: NOK 800 NOK 10
Samlet bud på tre netter NOK 30
Budjust.type Budjust.
Enhet: Stasjonær datamaskin +20 %
Effektivt maksbud NOK 36

I dette eksempelet blir den faktiske kostnaden av brukerens klikk maksimalt NOK 36.

Hvis du ikke vil at CPC skal øke lineært i forhold til antallet netter, bør du bruke budmodifikatorene for lengde på opphold til å redusere budet på lengre opphold.

Finn ut mer om CPC-bud i hotellkampanjer.

Linker til relatert innhold

Hvis du trenger hjelp med linkene til bestillingssiden, kan du kontakte oss eller be om å få chatte med en brukerstøttespesialist.