Om provisjon (per konvertering) for hotellannonser

Fra og med 30. april 2024 er budstrategier basert på provisjon (per opphold) eller provisjon (per konvertering) ikke lenger tilgjengelige i nye kampanjer med hotellannonser.

Aktive hotellkampanjer med provisjonsbaserte budstrategier blir kjørt ut 31. oktober 2024. Les artikkelen om avviklingen av provisjonsbaserte budstrategier i hotellannonser for å se veien videre.

Hvis du bruker budstrategien provisjon (per konvertering), betaler du bare når reisende bestiller rom på hotellet ditt. Med provisjon (per konvertering), som er en strategi for smart budgivning, blir budene dine automatisk justert for at du skal kunne maksimere antallet konverteringer. Du betaler en prosentandel av bestillingsverdien du angir.

Merk: Det kreves konverteringssporing og verdier for kjøpskonverteringer (hele bestillingsbeløpet) i alle strategier for smart budgivning i hotellannonser. Finn ut mer om konverteringssporing i hotellkampanjer.

Oversikt over budstrategien med provisjon

Ved å bruke budstrategien med provisjon (per konvertering) kan du oppnå en forutsigbar kostnad per konvertering. Denne kostnaden er en prosentsats av bestillingsverdien du angir i Google Ads. Provisjonen skal gjenspeile hvor mye penger du er villig til å bruke på hotellannonser for hver krone du får inn fra bestillinger via hotellannonsene dine.

Fordeler

• Du kan maksimere konverteringsverdien med minimal innsats.
  • Du kan definere en konsekvent kostnad relativt til inntektene dine fra hotellannonser.
  • Med den adaptive innlæringsteknologien blir antallet konverteringer maksimert ved at resultatene anslås på ulike budnivåer.
  • Budgivningen foregår på selve auksjonstidspunktet i hver eneste auksjon, ikke bare noen få ganger i løpet av dagen.

Før du begynner

Før du kan bruke budstrategien provisjon (per konvertering), må informasjonen nedenfor være på plass i den globale nettstedstaggen (gtag.js).

Du må ha konverteringssporing med følgende obligatoriske parametere:

• 'value'
  • 'currency'

Selv om parameterne nedenfor er valgfrie, er de nyttige når Google skal optimalisere resultatene dine:

• 'start_date'
  • 'end_date'
  • 'id'

Merknader:

Verdien for 'value' brukes til å beregne kostnaden av provisjon (per konvertering) for en bestemt konvertering. Hvis verdien ikke er oppgitt, anser Google denne konverteringen for å ha null verdi.

Det kreves ikke noe minste antall konverteringer for å bruke den provisjonsbaserte budstrategien i kampanjer.

Slik fungerer budstrategien med provisjon

Med budstrategien provisjon (per konvertering) beregnes fremtidige konverteringer og tilknyttede verdier på bakgrunn av de rapporterte konverteringsverdiene dine, som du tilordner via konverteringssporing. Det blir så angitt et optimalt CPC-bud (kostnad per klikk) i forsøk på å maksimere det totale antallet konverteringer til ønsket kostnad per konvertering.

For at du skal oppnå bedre resultater, justeres budene i «provisjon (per konvertering)»-strategien på bakgrunn av informasjon på auksjonstidspunktet, for eksempel den reisendes enhetstype og posisjon, Google-nettstedet der hotellannonsen vises, reiserute og hotellpris.

Den gjennomsnittlige kostnaden per klikk varierer, men du betaler bare i de tilfellene der det forekommer en konvertering, uavhengig av antallet annonseklikk.

Eksempel

Personer som ikke konverterer Personer som konverterer
  • Budet ditt for provisjon (per konvertering) er på 12 %.
  • Noen klikker på annonsen din.
  • Vedkommende konverterer ikke på nettstedet ditt.
  • Du betaler NOK 0.
  • Budet ditt for provisjon (per konvertering) er på 12 %.
  • Noen klikker på annonsen din.
  • Vedkommende konverterer på nettstedet ditt. Bestillingsverdien er NOK 4500.
  • Du må ut med NOK 4500 x 12 % = NOK 540.

Du finner generell informasjon om konverteringssporingen og hvordan Google bruker data fra den, i artikkelen om sporing av salg og andre konverteringer.

Velg riktig provisjonsbud (per konvertering)

For å finne det riktige provisjonsbudet (per konvertering) må du bestemme hvilken distribusjonsmargin du er villig til å sette av for bestillingene du får inn

Hvis målet ditt for eksempel er å bruke 12 % av bestillingsverdien i gjennomsnitt og maksimere bestillingsinntektene, og du har en avbestillingsfrekvens på 10 %, bør provisjonsbudet ditt være på 10,8 %.

Hvis du reduserer provisjonen, reduseres budet under auksjonen. Dette kan føre til en nedgang i antallet bestillinger. Tilsvarende kan du oppnå flere bestillinger om du øker provisjonsbudet og dermed også auksjonsbudet. Husk at dette kan variere fra auksjon til auksjon, og at provisjonsendringer ikke nødvendigvis fører til endringer i bestillingsvolumet.

Konverteringsberegninger

Konverteringsberegninger som «Konverteringer» og «Gjennomsnittlig bestillingsverdi» kan oppdateres én eller flere dager etter at et klikk forekommer. Dette kommer helt an på attribusjonsvinduet (hvor mange dager etter et annonseklikk som et klikk kan tilskrives en konvertering) i kontoen din samt når en bruker konverterer. Dette betyr at kostnaden av en kampanje med budstrategien med provisjon også kan endres én eller flere dager etter et klikk.

Merk: Hvis du laster opp konverteringer med opplasting av data om konverteringer utenfor nettet, må du være oppmerksom på at du bare kan laste opp konverteringer for klikk som forekommer i den samme måneden.

Konfigurer budstrategien med provisjon

Du må angi budstrategien på kampanjenivå. Hvis du vil bytte strategi, må du endre budmetoden.

Evaluer resultatet

Du kan se det nåværende antallet konverteringer samt kostnaden per konvertering i en kampanje i sammendragstabellen for kampanjer. Finn ut mer om konverteringsdataene dine.

Anbefalte fremgangsmåter

I denne delen finner du noen anbefalte fremgangsmåter du kan følge når du skal konfigurere og bruke budstrategien med provisjon (per konvertering).

• For at du skal kunne oppnå best mulig resultater med provisjon (per konvertering), bør kampanjen ha minst ti konverteringer per uke. Hvis du bruker provisjon og ikke oppnår dette tallet per uke, bør du vurdere å slå sammen noen kampanjer.
  • Organiser hoteller i ulike kampanjer ut fra de enkelte distribusjonsmarginene og konverteringsfrekvensene. Det kan oppnås bedre resultater med Provisjon-strategien om partnere grupperer sammen hoteller med lignende avkastningsmål og -resultater. Finn ut mer om hotellgrupper.
  • Du bør ha et datagrunnlag som omfatter minst sju dager med trafikk til kampanjen, før du evaluerer resultatene og gjør endringer.
  • Ikke endre provisjonsbudet (per konvertering) mer enn noen få ganger i uken. På denne måten får du tatt høyde for eventuelle konverteringsforsinkelser, og den automatiske budstrategien med provisjon får tid til å bli innjustert.
  • Sørg for at konverteringssporingen er riktig implementert på alle landingssidene og for alle enheter. Hvis det forekommer (komplett eller delvis) tjenesteavbrudd i konverteringssporingen, kan dette ha betydelig innvirkning på volumet og resultatet ditt.

Finstem og evaluer

• Jo flere Google Ads-data du har, desto bedre kan konverteringsbudene optimaliseres.
  • Husk at det er normalt med svingninger i annonseresultatene, og du må kanskje bruke budstrategien med provisjon en stund før du forstår hvilken innvirkning den har på kampanjeresultatene.
  • Ikke gjør store endringer i kampanjer mens du bruker provisjon (per konvertering). Du bør for eksempel ikke sette aktive hotell-ID-er på pause og erstatte dem med nye.
  • Du må ikke fjerne koden for konverteringssporing fra nettstedet ditt eller flytte den til et annet sted mens du kjører budstrategien med provisjon (per konvertering). Hvis du gjør dette, kan det føre til betydelige endringer i antallet klikk, som resulterer i rapporterte konverteringer. Hvis du likevel endrer koden for konverteringssporing, kan det gå flere uker før budstrategien med betaling per konvertering er tilpasset de aktuelle endringene.
  • Sammenlign klikk- og konverteringsfrekvensen før og etter at du tar i bruk budstrategien med provisjon (per konvertering), så du kan se hvilken effekt den har på den aktuelle kampanjen.

Vanlige spørsmål

På hvilke nivåer kan partnere bruke og angi provisjonsbud (per konvertering)?

Partnere kan bare bruke den konverteringsbaserte budstrategien på kampanjenivå. Det er ikke mulig å fastsette overstyringer av provisjonsbud for hoteller eller annonsegrupper.

Hvordan kommuniserer budstrategien provisjon (per konvertering) med CPC-auksjonen?

Når du bruker budstrategien med provisjon (per konvertering), fastsetter Google Ads optimale CPC-bud (kostnad per klikk) for partnerhotellene for å maksimere bestillingsverdien til angitt kostnad per konvertering, som er en prosentsats av bestillingsverdien du fastsetter.

Blir kostnadene som påløper i budstrategien provisjon (per konvertering), fakturert i henhold til søkedatoen, klikkdatoen eller konverteringsdatoen?

Kostnadene for budstrategien med provisjon (per konvertering) blir fakturert i henhold til datoen for søket. Google fakturerer ikke konverteringer utenfor attribusjonsvinduet partneren har konfigurert.

Linker til relatert innhold

Hvis du trenger hjelp med linkene til bestillingssiden, kan du kontakte oss eller be om å få chatte med en brukerstøttespesialist.