Hotellimainosten Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjousstrategia

Välityspalkkiot (per yöpyminen)- ja Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjousstrategiat eivät ole enää 30.4.2024 alkaen käytettävissä uusissa Hotellikampanjoissa.

Välityspalkkioihin perustuvia hintatarjousstrategioita käyttävät aktiiviset Hotellikampanjat näkyvät 31.10.2024 asti. Lue artikkelista Hotellimainosten välityspalkkioihin perustuvat hintatarjousstrategiat poistuvat käytöstä, mitä voit tehdä seuraavaksi.

Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa käytettäessä maksat vain, kun asiakas varaa huoneen hotellistasi. Välityspalkkiot (per konversio) on Smart Bidding ‐strategia, jossa hintatarjousta muokataan automaattisesti siten, että saat mahdollisimman paljon konversioita. Maksat prosenttiosuuden asettamastasi varauksen arvosta.

Huom. Kaikkien Hotel Adsin Smart Bidding ‐hintatarjousstrategioiden kanssa on käytettävä konversioseurantaa ja ostoskonversioarvoja (koko varaussummaa). Lue lisää Hotellikampanjoiden konversioseurannasta.

Yleistä Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiasta

Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian avulla voit pitää konversiohinnan ennustettavana. Hinta on Google Adsissa asettamasi prosenttiosuus varauksen arvosta. Valitse välityspalkkio sen mukaan, paljonko olet valmis maksamaan jokaisesta eurosta, jonka tienaat hotellimainosten kautta saamistasi varauksista.

Hyödyt

• Maksimoi konversioarvo vähällä vaivalla.
  • Valitse tietty hinta, jonka olet valmis maksamaan suhteessa hotellimainoksista saamiisi tuloihin.
  • Koneoppimisteknologia ennustaa tulokset eri hintatarjoustasoilla ja pyrkii maksimoimaan konversioiden määrän.
  • Auction-time-hintatarjouksia käytetään jokaisessa huutokaupassa, ei vain muutaman kerran päivässä.

Ennen kuin aloitat

Jotta voit käyttää Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa, tarvitset alla olevat parametrit yleisestä sivustotagista (gtag.js).

Konversioseurannan pakolliset parametrit:

• value
  • currency

Seuraavat parametrit ovat valinnaisia, mutta ne auttavat Googlea optimoimaan kampanjan kehityksen:

• start_date
  • end_date
  • id

Hyvä huomata

Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa käytettäessä tietyn konversion hinta lasketaan value-parametrin arvon avulla. Jos arvoa ei ole saatavilla, Google tulkitsee konversion arvoksi nolla.

Välityspalkkiot-strategian käyttäminen kampanjassa ei edellytä tiettyä vähimmäiskonversiomäärää.

Näin Välityspalkkiot-strategia toimii

Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjousstrategia ennustaa tulevia konversioita ja niiden arvoja konversioseurannasta saatujen konversioarvojen perusteella. Tämän jälkeen strategia asettaa optimaalisen klikkauskohtaisen hintatarjouksen siten, että konversioiden kokonaismäärä voidaan maksimoida tavoitettasi vastaavalla konversiohinnalla.

Tulosten parantamiseksi strategia muokkaa hintatarjouksia huutokaupan aikaisten tietojen pohjalta. Näitä ovat esimerkiksi asiakkaan laitteen tyyppi ja sijainti, Google-sivusto, jolla hotellimainos näkyy, maantieteellinen sijainti, matkasuunnitelma ja hotellihuoneen hinta.

Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta vaihtelee, mutta mainosten klikkausmäärästä riippumatta maksat vain konversioista.

Esimerkki

Ihmiset, jotka eivät konvertoidu Ihmiset, jotka konvertoituvat
  • Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian hintatarjous on 12 %.
  • Henkilö klikkaa mainostasi.
  • Henkilö ei konvertoidu sivustollasi.
  • Maksat 0 €.
  • Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian hintatarjous on 12 %.
  • Henkilö klikkaa mainostasi.
  • Henkilö konvertoituu sivustollasi. Varauksen arvo on 450 €.
  • Maksat 450 € * 12 % = 54 €.

Jos haluat yleistä tietoa konversioseurannasta ja siitä, miten Google käyttää konversioseurantadataa, perehdy myynnin ja muiden konversioiden seuraamiseen.

Sopivan hintatarjouksen valitseminen

Löydät oikean Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjouksen, kun päätät, minkälaista jakelumarginaalia haluat käyttää varauksissasi.

Jos tavoitteenasi on esimerkiksi maksaa keskimäärin 12 % varauksen arvosta sekä maksimoida varaustulot ja peruutusaste on 10 %, hintatarjouksen pitäisi olla 10,8 %.

Jos pienennät Välityspalkkiot-hintatarjousta, myös huutokaupassa käytettävä hintatarjous pienenee ja varausten määrä voi vähentyä. Jos taas korotat Välityspalkkiot-hintatarjousta, myös huutokaupassa käytettävä hintatarjous nousee ja varausten määrä voi lisääntyä. Muista kuitenkin, että tämä riippuu huutokaupasta eikä hintatarjouksen muuttaminen takaa varausmäärien muuttumista.

Konversiomittarit

Konversiomittarit, kuten Konversiot ja Keskimääräinen varauksen arvo, voivat päivittyä yhden tai useamman päivän kuluttua klikkauksesta riippuen siitä, milloin käyttäjä konvertoituu ja kuinka pitkä tilisi attribuutioikkuna on (attribuutioikkuna on niiden klikkausta seuraavien päivien määrä, joiden aikana konversio kirjataan tulleeksi klikkauksesta). Tämä tarkoittaa, että myös Välityspalkkiot-hintatarjousstrategiaa käyttävän kampanjan kulut voivat muuttua yhden tai useamman päivän kuluttua klikkauksesta.

Huom. Jos lataat konversioita käyttämällä offline-konversioiden latauksia, voit ladata vain samassa kuussa toteutuneiden klikkausten konversiot.

Välityspalkkiot-strategian käyttöönotto

Hintatarjousstrategia määritetään kampanjatasolla. Jos haluat muuttaa strategiaa, lue tämä artikkeli.

Tulosten arvioiminen

Voit katsoa kampanjan konversioita ja konversiokohtaisia hintoja kampanjan yhteenvetotaulukosta. Lue lisää konversiodatasta.

Parhaat käytännöt

Alla on lueteltu joitakin parhaita käytäntöjä, jotka koskevat Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian määrittämistä ja käyttöä.

• Jotta pääset parhaisiin tuloksiin Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian avulla, kampanjaan tulisi kertyä vähintään 10 konversiota viikossa. Jos kampanjasi eivät saa näin paljon konversioita viikossa ja haluat käyttää Välityspalkkiot-strategiaa, harkitse joidenkin kampanjoiden yhdistämistä.
  • Järjestä hotellit eri kampanjoihin jakelumarginaalin tai konversioprosentin mukaan. Välityspalkkiot-strategia voi toimia paremmin, kun kumppanien hotellit ryhmitellään samantyyppisten ROI-tavoitteiden ja tulosten perusteella. Lue lisää hotelliryhmistä.
  • Odota, että kampanjaan kertyy liikennettä vähintään seitsemän päivän ajalta, ennen kuin arvioit kampanjan tuloksia ja teet muutoksia.
  • Älä muuta Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjoustasi useammin kuin muutaman viikon välein. Näin ehdit ottaa huomioon konversioviiveet ja automaattisilla hintatarjouksilla on riittävästi aikaa mukautua muutoksiin.
  • Varmista, että konversioseuranta on toteutettu hyvin kaikilla laskeutumissivuilla ja laitetyypeillä. Konversioseurannan katkokset (täydelliset tai osittaiset) voivat vaikuttaa merkittävästi kampanjan tuloksiin ja konversiomääriin.

Muokkaaminen ja arvioiminen

• Mitä enemmän dataa Google Adsilla on käytössä, sitä paremmin se voi optimoida Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjoukset.
  • Muista, että muutokset mainosten tuloksissa kuuluvat asiaan ja sinun on ehkä käytettävä Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa jonkin aikaa, ennen kuin voit arvioida sen vaikutusta kampanjan tuloksiin.
  • Älä tee kampanjaan suuria muutoksia Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian käytön aikana. Älä esimerkiksi keskeytä kaikkia aktiivisia hotellitunnuksia ja korvaa niitä uusilla.
  • Älä poista konversioseurantakoodia sivustoltasi tai siirrä sitä toiseen paikkaan Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian käytön aikana. Tästä voi seurata merkittäviä muutoksia, joiden vuoksi klikkaukset johtavat raportoituihin konversioihin. Jos muutat konversioseurantakoodia, maksu per konversio ‑strategian mukautuminen muutoksiin voi kestää useita viikkoja.
  • Vertaa klikkauksia ja konversioprosenttia ennen Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian käyttöönottoa ja sen jälkeen, niin näet, miten strategia vaikuttaa kampanjaan.

Usein kysyttyä

Millä tasoilla kumppanit voivat käyttää ja asettaa Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjouksia?

Kumppanit voivat käyttää Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjousstrategiaa vain kampanjatasolla. Välityspalkkiot-hintatarjousten ohituksia ei voi asettaa mainosryhmille eikä hotelleille.

Miten Välityspalkkiot (per konversio) ‑hintatarjousstrategia ja klikkauskohtaiseen hintaan perustuva huutokauppa toimivat yhdessä?

Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategiaa käytettäessä Google Ads asettaa kumppaneiden hotelleille optimaaliset klikkauskohtaiset hintatarjoukset pyrkien maksimoimaan varauksen arvon konversiohinnalla, joka on asettamasi prosenttiosuus varauksen arvosta.

Laskutetaanko Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian kulut kyselypäivän, klikkauspäivän vai konversiopäivän mukaan?

Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategian kulut laskutetaan kyselypäivän mukaan. Google ei laskuta konversioista, jotka ovat tapahtuneet kumppanin määrittämän attribuutioikkunan ulkopuolella.

Tukeeko Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategia konversionmuokkauksia?

Kyllä, Välityspalkkiot (per konversio) ‑strategia tukee konversionmuokkauksia. Voit muuttaa tai perua konversioarvoja, vaikka ne olisi jo raportoitu Google Adsissa. Lue lisää konversionmuokkauksista.
Huom. Jos muutat konversioarvoa, et voi enää sen jälkeen muokata sitä uudelleen. Jos haluat kumota muutokset, sinun on ladattava konversiodata uudelleen käyttämällä konversioissa hieman poikkeavia aikaleimoja. Näin voidaan varmistaa, että ne lasketaan uusiksi konversioiksi.

Miten eri laitteella toteutuneiden konversioiden hinnat raportoidaan Välityspalkkiot-kampanjoissa?

Kun katsot raportteja kampanja- tai mainosryhmätasolla, eri laitteella toteutuneiden konversioiden hinnat sisältyvät raportoituun kokonaishintaan. Eri laitteella toteutuneiden konversioiden hinnat eivät kuitenkaan näy, jos katsot raportteja hotellin tunnuksen mukaan. Jos haluat laskea eri laitteella toteutuneiden konversioiden hinnat, voit vertailla kampanjan kokonaishintaa hotellin tunnuksen mukaisten hintojen summaan. Jos esimerkiksi kampanjan A kokonaishinta edeltävältä päivältä on 1 000 € ja hotellin tunnuksen mukaisissa raporteissa näkyvä hintojen yhteissumma on 950 €, näiden erotus 50 € on peräisin eri laitteella toteutuneista konversioista.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Jos tarvitset tukea varauslinkkien käytössä, ota yhteyttä meihin tai lähetä chat-pyyntö tukiasiantuntijallemme.