Godkända klickmätningsleverantörer för interaktionshändelser

Vi arbetar löpande med att skydda användarnas integritet. Som en följd av det har Google begränsat antalet klickmätningsleverantörer som kan anlitas för att mäta specifika annonsinteraktionshändelser på egendomar med Google som värd för följande annonstyper: framhävda Showcase-annonser, annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser

Obs! Detta nya godkännande gäller endast mätning av annonsinteraktionshändelser och påverkar inte mätning av användning, konverteringshändelser eller annan aktivitet på din webbplats.

Vilka leverantörer är godkända?

Klickmätningsleverantörer kan mäta klick på dina annonser som leder till din webbplats samt andra annonsinteraktionshändelser på webbplatser med Google som värd. Du kan mäta klick som leder till din webbplats med hjälp av en mängd olika leverantörer, men bara ett mindre antal av dessa kan anlitas för att mäta interaktionshändelser som sker på egendomar med Google som värd. Detta gäller framhävda Shopping-annonser, annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser.

Kenshoo och Marin har godkänts för att tillhandahålla denna mätfunktion tillsammans med Search Ads 360 (tidigare DoubleClick Search).

Läs mer om hur du mäter annonsinteraktioner på sidor med Google som värd med hjälp av klickmätningsleverantörer

Hitta och aktivera (sluta pausa) berörda annonser

Den 31 oktober 2018 pausade Google Ads-teamet alla annonsgrupper som gör tredjepartsanrop till obehöriga leverantörer. Om du inte har begärt att dessa annonser ska fortsätta visas medför inaktiveringen att dina annonser aldrig visas utan att också mätas.

Du kan återuppta dina pausade annonser, antingen en i taget (annons för annons) eller i grupp genom att filtrera dem. Om du aktiverar annonser som har pausats på grund av användning av en obehörig klickmätningsleverantör visas dina annonser precis som tidigare. Du får dock inte tillgång till alla mätfunktioner.

Annonser för lokala butikslager

Visning av kampanjer för lokala butikslager upphör automatiskt för säljare som använder obehöriga klickmätningsleverantörer för att mäta annonser för lokala butikslager. För att återställa visningen måste du återaktivera Lokal shopping i kampanjinställningarna.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster. Klicka sedan på den Shopping-kampanj som du vill använda för annonser för lokala butikslager.
  3. Klicka på Inställningar och sedan på Fler inställningar under Inställningar för Shopping-kampanj.
  4. Klicka på Annonser för lokala butikslager och markera kryssrutan vid Aktivera annonser för produkter som säljs i lokala butiker.
  5. Klicka på Spara.

Framhävda Shopping-annonser

Framhävda Shopping-annonser pausas på annonsgruppsnivå. Följande anvisningar beskriver hur du hittar framhävda Shopping-annonser i den nya versionen av Google Ads. Om du använder den tidigare versionen av AdWords kan du läsa om hur du pausar eller återupptar dina annonser.

Filtrera tabellen efter annonsgrupp

1. Klicka på Annonsgrupper på sidmenyn.
  2. Klicka på filterikonen Filter högst upp till höger i tabellen.
  3. Utöka rullgardinspanelen Attribut, klicka på Typ av annonsgrupp och välj Shopping – framhävd.
  4. Klicka på Använd. Tabellen uppdateras så att endast de objekt som matchar filtret visas.

Aktivera (sluta pausa) enskilda annonser

1. Leta reda på annonsen du vill aktivera.
  2. Klicka på den grå ikonen Pausa bredvid annonsen.
  3. Välj Aktivera på menyn för att återuppta visningen av annonsen.

Aktivera (sluta pausa) berörda annonser i grupp

1. Följ anvisningarna för att filtrera tabellen efter en viss annonsgruppstyp.
  2. Markera kryssrutorna vid annonserna du vill aktivera.
  3. Klicka på Redigera högst upp i tabellen.
  4. Välj Aktivera på menyn för att återuppta visningen av annonserna.

Modellbaserade bilannonser

Modellbaserade bilannonser pausas på kampanjnivå. Kontrollera statusen för dessa kampanjer på sidan Inställningar i Google Ads eller kontakta den kontoansvariga. Du kan pausa, återuppta eller ta bort en kampanj.

Obs! Om du inte börjar använda en godkänd klickmätningsleverantör visas dina annonser utan mätning när du har aktiverat dem.

Annonserna samlar inte på sig kostnader medan de är pausade.

Relaterade länkar

Pausa, återuppta och ta bort en kampanj

Pausa och återuppta annonser

Pausa och återuppta annonsgrupper