Godkända klickmätningsleverantörer för interaktionshändelser

Vi arbetar löpande med att skydda användarnas integritet. Som en följd av detta har Google begränsat antalet klickmätningsleverantörer som kan anlitas för att mäta specifika annonsinteraktionshändelser på egendomar med Google som värd för följande annonstyper: Shopping-annonser med produkt, annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser.

Obs! Detta nya godkännande gäller endast mätning av annonsinteraktionshändelser och påverkar inte mätning av användning, konverteringshändelser eller annan aktivitet på din webbplats.

Vilka leverantörer är godkända?

Klickmätningsleverantörer kan mäta klick på dina annonser som leder till din webbplats samt andra annonsinteraktionshändelser på webbplatser med Google som värd. Du kan mäta klick som leder till din webbplats med hjälp av en mängd olika leverantörer, men bara ett mindre antal av dessa kan anlitas för att mäta interaktionshändelser som sker på egendomar med Google som värd. Detta gäller annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser.

Kenshoo och Marin har godkänts för att tillhandahålla denna mätfunktion tillsammans med Search Ads 360 (tidigare DoubleClick Search).

Läs mer om hur du mäter annonsinteraktioner på sidor med Google som värd med hjälp av klickmätningsleverantörer

Hitta och aktivera (sluta pausa) berörda annonser

Den 31 oktober 2018 pausade Google Ads-teamet alla annonsgrupper som gör tredjepartsanrop till obehöriga leverantörer. Om du inte har begärt att dessa annonser ska fortsätta visas medför inaktiveringen att dina annonser aldrig visas utan att också mätas.

Du kan återuppta dina pausade annonser, antingen en i taget (annons för annons) eller i grupp genom att filtrera dem. Om du aktiverar annonser som har pausats på grund av användning av en obehörig klickmätningsleverantör visas dina annonser precis som tidigare. Du får dock inte tillgång till alla mätfunktioner.

Annonser för lokala butikslager

Visning av kampanjer för lokala butikslager upphör automatiskt för säljare som använder obehöriga klickmätningsleverantörer för att mäta annonser för lokala butikslager. För att återställa visningen måste du återaktivera annonser för lokala butikslager i kampanjinställningarna.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer på avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Kampanjer.
  4. Klicka på Shopping-kampanjen du vill använda för annonser för lokala butikslager.
  5. Klicka på Inställningar och sedan på Fler inställningar under Inställningar för Shopping-kampanj.
  6. Klicka på Annonser för lokala butikslager och markera kryssrutan vid Aktivera annonser för produkter som säljs i lokala butiker.
  7. Klicka på Spara.

Modellbaserade bilannonser

Modellbaserade bilannonser pausas på kampanjnivå. Kontrollera statusen för dessa kampanjer på sidan Inställningar i Google Ads eller kontakta den kontoansvariga. Du kan pausa, återuppta eller ta bort en kampanj.

Obs! Om du inte börjar använda en godkänd klickmätningsleverantör visas dina annonser utan mätning när du har aktiverat dem.
Annonserna samlar inte på sig kostnader medan de är pausade.