Goedgekeurde providers van klikmeting voor interactiegebeurtenissen

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om de privacy van gebruikers te beschermen, heeft Google het aantal providers van klikmeting beperkt waarmee adverteerders kunnen samenwerken om specifieke interactiegebeurtenissen te meten die plaatsvinden op door Google gehoste services. Deze beperking geldt voor de volgende advertentietypen: Shopping-productadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen.

Opmerking: Deze nieuwe goedkeuring betreft alleen meting van interactiegebeurtenissen voor advertenties en heeft geen invloed op meting van gebruik, conversiegebeurtenissen of andere activiteiten op uw website.

Welke providers zijn goedgekeurd?

Providers van klikmeting kunnen zowel klikken van uw advertenties naar uw website als andere interactiegebeurtenissen op door Google gehoste sites voor advertenties meten. Hoewel u in samenwerking met verschillende providers klikken naar uw website kunt meten, kunt u slechts een beperkt aantal providers gebruiken om op door Google gehoste services interactiegebeurtenissen te meten die plaatsvinden voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen.

Naast Search Ads 360 (voorheen DoubleClick Search) zijn Kenshoo en Marin goedgekeurd om deze meetfunctionaliteit te leveren.

Meer informatie over meting van advertentie-interacties op door Google gehoste pagina's door providers van klikmeting.

De betreffende advertenties vinden en aanzetten (hervatten)

Op 31 oktober 2018 heeft het Team Google Ads alle advertentiegroepen onderbroken die externe oproepen doen naar niet-goedgekeurde providers. Tenzij u een verzoek heeft ingediend om deze advertenties te kunnen blijven weergeven, worden uw advertenties als gevolg van deze eenmalige onderbreking niet weergegeven zonder meting.

U kunt de onderbroken advertenties weer afzonderlijk (per advertentie) of in bulk weergeven door te filteren. Als u advertenties inschakelt die zijn onderbroken omdat u gebruikmaakt van een niet-goedgekeurde provider van klikmeting, worden uw advertenties weergegeven zoals voorheen. U krijgt echter niet de volledige mogelijkheden voor het meten van gegevens terug.

Advertenties met informatie over de winkelvoorraad

Verkopers die samenwerken met niet-goedgekeurde providers van klikmetingen om advertenties met informatie over de winkelvoorraad te meten, worden automatisch uitgesloten van campagnes voor lokale winkelvoorraad. Als u de weergave van advertenties voor uw campagne voor lokale winkelvoorraad wilt herstellen, zet u in de campagne-instellingen Lokale Shopping weer aan.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes en klik vervolgens op de naam van de Shopping-campagne die u wilt gebruiken voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad.
  3. Klik op Instellingen en klik vervolgens op Aanvullende instellingen onder Instellingen voor Shopping-campagne.
  4. Klik op 'Advertenties met informatie over de lokale voorraad' en vink het selectievakje naast Advertenties inschakelen voor producten die worden verkocht in lokale winkels aan.
  5. Klik op Opslaan.

Advertenties voor automodellen

Advertenties voor automodellen worden onderbroken op campagneniveau. Check de status van deze campagnes op de pagina Instellingen in Google Ads of neem contact op met uw accountmanager. U kunt een campagne onderbreken, hervatten of verwijderen.

Opmerking: Tenzij u gaat samenwerken met een goedgekeurde provider van klikmeting, worden uw advertenties zonder meting uitgevoerd zodra u de weergave ervan hervat.
Uw advertenties genereren geen kosten terwijl ze zijn onderbroken.