Goedgekeurde providers van klikmeting voor interactiegebeurtenissen

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om de privacy van gebruikers te beschermen, heeft Google het aantal providers van klikmeting beperkt waarmee adverteerders kunnen samenwerken om specifieke interactiegebeurtenissen te meten die plaatsvinden op door Google gehoste property's. Deze beperking geldt voor de volgende advertentietypen: Shopping-showcaseadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen

Opmerking: Deze nieuwe goedkeuring betreft alleen het meten van interactiegebeurtenissen voor advertenties en heeft geen invloed op het meten van gebruik, conversiegebeurtenissen of andere activiteiten op uw website.

Welke providers zijn goedgekeurd?

Providers van klikmeting kunnen klikken van uw advertenties naar uw website meten, evenals andere interactiegebeurtenissen op door Google gehoste sites voor advertenties. Hoewel u in samenwerking met verschillende providers klikken naar uw website kunt meten, kan slechts een beperkt aantal providers worden gebruikt om op door Google gehoste property's interactiegebeurtenissen te meten die plaatsvinden voor Shopping-showcaseadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen.

Naast Search Ads 360 (voorheen DoubleClick Search) zijn Kenshoo en Marin goedgekeurd om deze meetfunctionaliteit te leveren.

Meer informatie over het meten van advertentie-interacties op door Google gehoste pagina's door providers van klikmetingen

De betreffende advertenties vinden en inschakelen (hervatten)

Op 31 oktober 2018 heeft het Team Google Ads alle advertentiegroepen onderbroken die externe oproepen doen naar niet-goedgekeurde providers. Tenzij u een verzoek heeft ingediend om deze advertenties te kunnen blijven weergeven, zorgt deze eenmalige onderbreking ervoor dat uw advertenties niet worden weergegeven zonder meting.

U kunt de onderbroken advertenties weer afzonderlijk (per advertentie) of in bulk weergeven door te filteren. Als u advertenties inschakelt die zijn onderbroken omdat u gebruikmaakt van een niet-goedgekeurde provider van klikmeting, worden uw advertenties weergegeven zoals voorheen. U krijgt echter niet de volledige mogelijkheden voor het meten van gegevens terug.

Advertenties met informatie over de winkelvoorraad

Verkopers die samenwerken met niet-goedgekeurde providers van klikmetingen om advertenties met informatie over de winkelvoorraad te meten, worden automatisch uitgesloten van campagnes voor lokale winkelvoorraad. Als u de weergave van advertenties voor uw campagne voor lokale winkelvoorraad wilt herstellen, moet u in uw campagne-instellingen 'Local Shopping' weer inschakelen.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes en klik vervolgens op de naam van de Shopping-campagne die u wilt gebruiken voor advertenties met informatie over de winkelvoorraad.
  3. Klik op Instellingen en klik vervolgens op Aanvullende instellingen onder 'Instellingen voor Shopping-campagne'.
  4. Klik op 'Advertenties met informatie over de lokale voorraad' en vink het selectievakje naast Advertenties inschakelen voor producten die worden verkocht in lokale winkels aan.
  5. Klik op Opslaan.

Shopping-showcaseadvertenties

Shopping-showcaseadvertenties worden onderbroken op advertentiegroepniveau. Volg de onderstaande instructies om Shopping-showcaseadvertenties te vinden in de nieuwe versie van Google Ads. Als u de vorige versie van AdWords gebruikt, kunt u hier lezen hoe u uw advertenties kunt onderbreken of hervatten.

Filter de tabel op advertentiegroep

1. Klik in het paginamenu op Advertentiegroepen.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de tabel op het filterpictogram Filter.
  3. Vouw het dropdownmenu 'Kenmerken' uit en klik op Type advertentiegroep en selecteer vervolgens 'Shopping-showcase'.
  4. Klik op Toepassen. De tabel wordt geüpdatet, zodat alleen items worden weergegeven die overeenkomen met uw filter.

Uw advertenties afzonderlijk inschakelen (hervatten)

1. Zoek de advertentie die u wilt inschakelen.
  2. Klik op de grijze stip Onderbreken naast de advertentie.
  3. Selecteer Inschakelen in het menu om de advertentie te hervatten.

De betreffende advertenties in bulk inschakelen (hervatten)

1. Volg de instructies om uw tabel te filteren op een specifiek type advertentiegroep.
  2. Vink de selectievakjes aan naast de advertenties die u wilt inschakelen.
  3. Klik bovenaan de tabel op Bewerken.
  4. Selecteer Inschakelen in het menu om uw advertenties te hervatten.

Advertenties voor automodellen

Advertenties voor automodellen worden onderbroken op campagneniveau. Controleer de status van deze campagnes op de pagina Instellingen in Google Ads of neem contact op met uw accountmanager. U kunt een campagne onderbreken, hervatten of verwijderen.

Opmerking: Tenzij u gaat samenwerken met een goedgekeurde provider van klikmetingen, worden uw advertenties zonder meting uitgevoerd zodra u de weergave ervan hervat.

Uw advertenties genereren geen kosten terwijl ze zijn onderbroken.

Gerelateerde links

Een campagne onderbreken, hervatten of verwijderen

Uw advertenties onderbreken of hervatten

Uw advertentiegroepen onderbreken of hervatten