Använda kvadratiska och vertikala videoformat för att engagera mobilkunder

Om du vill få bättre engagemang från YouTube-tittare på mobila enheter är det bäst att skapa olika typer av videoannonsmaterial för dina app-, video- och Performance Max-kampanjer, bland annat kvadratiska och vertikala videor.

Dagens mobilvideoupplevelse

Videospelaren i YouTube-appen anpassas automatiskt till videons format. Om du till exempel vill visa en vertikal video med bildformatet 9:16 ser den större ut än en horisontell video och täcker 75 % av skärmen med organiskt innehåll nedanför videon. Om en användare då väljer helskärmsknappen täcker videon hela skärmen när enheten hålls i stående läge.

Fördelar med kvadratiska och vertikala videor

• Kampanjer som innefattar vertikala videor har fått 10–20 % fler konverteringar.
  • Större variation i annonstillgångar.
  • När användare håller telefonen i stående läge ger vertikala videor en större yta där annonsörerna kan förmedla sitt produktbudskap.

Vår rekommendation: Variera ditt videoannonsmaterial

Om du vill att dina videoannonser ska visas på bästa sätt på olika typer av enheter rekommenderar vi att du använder olika bildformat för video- och appkampanjer:

• horisontell 16:9
  • vertikal 9:16
  • kvadratisk 1:1
  • både vertikal 9:16 och kvadratisk 1:1

Viktigt! Bildformat mellan dessa inställningar är tillåtna. Spelaren i YouTube-appen anpassas automatiskt till bildformat mellan 16:9 och 9:16.

Tips! Ladda upp annonser med olika budskap

För både app- och videokampanjer bör du ladda upp olika versioner av flera videor med de olika rekommenderade bildformaten. Du kan till exempel ladda upp flera videor av varje typ (vertikal, kvadratisk och horisontell) där varje video har ett eget budskap. Visa de här tillgångarna i samma video- eller appkampanj.

Optimera vertikal video

Videospelaren i YouTube-appen anpassar videodimensionerna till spelaren oavsett om videon är kvadratisk, vertikal eller horisontell.

Säkra zoner i vertikala videoannonser på YouTube

Vertikala videoannonser kan visas i in stream- och flödesannonser och i YouTube Shorts på mobila enheter, datorer och tv.

Överlagringar, uppmaningar och knappar kan visas på olika ställen beroende på format, kampanjtyp och skärm.

Använd den här bilden som referens för att se till att viktiga element, som logotyp, produkt, Supers och andra element, placeras i det röda säkra området för att undvika att element döljs i vissa annonsutrymmen.

En bild av den säkra zonen för vertikala videoannonser på YouTube på mobila enheter

Så visas olika videor i YouTube-appen

Vertikal video vid första videoexponering

Bilden nedan visar hur en vertikal video visas i olika videospelarlägen.

• Vänster: Så här visas en vertikal video om tittaren aktiverar helskärmsläget
  • Mitten: Den del av en vertikal 9:16-video som beskärs vid den första annonsexponeringen
  • Höger: Så här visas videoannonsen vid annonsexponeringen

Kvadratisk video vid första videoexponering

Bilden nedan visar hur en kvadratisk video visas i olika videospelarlägen.

• Vänster: Så här visas en kvadratisk video när tittaren aktiverar helskärmsläget
  • Mitten: Beskärning (ingen)
  • Höger: Så här visas videoannonsen vid annonsexponeringen

Tittarengagemang med YouTube-appen

Videospelaren kan komprimera både kvadratiska och vertikala videor till bildformatet 1:1 när användaren interagerar med YouTube-appen, till exempel genom att scrolla igenom relaterat innehåll nedanför videon. Videon beskärs nedtill och upptill och användarna kan interagera med innehållet de väljer nedanför.

Videoannonser anpassade för stående format

Optimera dina app-, Performance Max- och videokampanjer genom att ha vertikala videor i dina annonstillgångar. Med en mobilanpassad helskärmsupplevelse av vertikala videor kan du förbättra kampanjens engagemang med tittare som tittar på mobilvideo.

För YouTube stöds vertikala videor i alla kvalificerade kampanjer med möjliga placeringar i flödet, in stream, i YouTube Sök och på YouTube Shorts. I vissa fall kan du få 10–20 % fler konverteringar bara genom att lägga till en vertikal videotillgång i en videoåtgärdskampanj jämfört med att du bara har horisontella videor för YouTube Shorts.

Utanför YouTube visas dina annonser även hos Googles videopartners så att du når fler personer. En stor del av annonsutrymmet hos Googles videopartners är vertikalt, som spel- och videoappar, för att ytterligare utnyttja dina vertikala och kvadratiska videotillgångar.

Obs! Vertikala videor kan också visas i flödet för personer som använder datorer, eftersom de tillgångar som ger bäst resultat visas, baserat på användarbeteende och omgivning.

Läs mer om hur du skapar video i Google Ads för att börja skapa vertikala videotillgångar.

Granska resultatet

När du har börjat använda kvadratiska och vertikala videoformat bör du granska annonsresultat, bud, budgetar och annonsutrymme för att maximera resultatet. För kvadratiska och vertikala videoformat speglar de två mätvärdena Synlighetsfrekvens och Synliga exponeringar videospelarens synlighet. Detta skiljer sig från merparten av videotrafiken, där mätvärdena i stället speglar annonsmaterialets synlighet. Den här skillnaden kan påverka siffrorna för de två mätvärdena avsevärt.