Bruk kvadratiske og vertikale videoannonser for å engasjere kundene på mobilenheter

Du kan skape større engasjement blant YouTube-seere på mobilenheter hvis du lager en rekke ulike videoreklamer – deriblant kvadratiske og vertikale videoer – i app-, video- og Performance Max-kampanjene dine.

Dagens opplevelse av mobilvideoer

Dimensjonene i videoen din blir automatisk tilpasset i videospilleren i YouTube-appen. Hvis du vil vise en vertikal video (f.eks. med høyde/bredde-forholdet 9 : 16), kommer denne videoen til å fremstå større enn en horisontal video. Den dekker 75 % av skjermen, og det organiske innholdet vises nedenfor videoen. Hvis en bruker klikker på fullskjermknappen, dekker videoen hele skjermen hvis enheten holdes i stående retning.

Fordeler med kvadratiske og vertikale videoer

• Du kan få 10–20 % flere konverteringer med kampanjer som har vertikale videoer.
  • Du får et større utvalg av reklameelementer.
  • Når seerne holder telefonen i stående retning, kan annonsørene formidle budskapet sitt på et større lerret om de bruker vertikale videoer.

Anbefalt fremgangsmåte: Bruk ulike videoreklamer

Hvis du ønsker at videoannonsene dine skal vises optimalt på ulike enheter, anbefaler vi at du bruker ulike størrelser i video- og appkampanjer:

• horisontalt format (16 : 9)
  • vertikalt format (9 : 16)
  • kvadratisk format (1 : 1)
  • både loddrett format (9 : 16) og kvadratisk format (1 : 1)

Viktig: Det er tillatt å bruke ulike høyde/bredde-forhold i disse innstillingene. I YouTube-appen justerer videospilleren automatisk høyde/bredde-forholdet mellom 16 : 9 og 9 : 16.

Tips: Last opp annonser med ulike budskap.

Du bør laste opp ulike versjoner av flere videoer med de anbefalte høyde/bredde-forholdene for både video- og appkampanjer. Du kan for eksempel laste opp flere videoer av hver type (vertikalt, liggende og horisontalt format) og bruke ulike budskap i de ulike videoene. Disse elementene bør du kjøre i den samme video- eller appkampanjen.

Optimaliser videoer i vertikalt format

Dimensjonene i videoer blir automatisk tilpasset i videospilleren i YouTube-appen, uansett om den aktuelle videoen har kvadratisk, vertikalt eller horisontalt format.

Trygge soner for vertikale videoannonser på YouTube

Vertikale videoannonser kan vises i in-stream-annonser, feedintegrerte annonser og YouTube Shorts-videoer på mobil, datamaskin og TV-skjermer.

Overlegg, knapper og handlingsfremmende oppfordringer kan vises på ulike steder, avhengig av formatet, kampanjetypen og skjermen.

Bruk dette bildet som referanse for å påse at viktige elementer, som logoen din, produktet ditt, Supers og lignende, er innenfor det røde trygge området for å unngå at elementene dekkes i en viss beholdning.

Et bilde som viser den sikre sonen for vertikale videoannonser på YouTube på mobilenheter

Slik blir ulike videoer vist i YouTube-appen

Vertikal video i innledende videovisning

I bildet nedenfor ser du hvordan en vertikal video vises i ulike moduser i videospilleren.

• Til venstre: Slik ser en vertikal video ut i fullskjermmodus.
  • I midten: Her ser du delen av den vertikale videoen med høyde/bredde-forholdet 9 : 16 som blir beskåret i den innledende annonsevisningen.
  • Til høyre: Slik ser videoannonsen ut i annonsevisningen.

Kvadratisk video i den innledende videovisningen

På bildet nedenfor ser du hvordan en kvadratisk video vises i ulike moduser i videospilleren.

• Til venstre: Slik ser en kvadratisk video ut i fullskjermmodus.
  • I midten: Her forekommer ingen beskjæring.
  • Til høyre: Slik ser videoannonsen ut i annonsevisningen.

Seernes interaksjoner med YouTube-appen

Når brukerne har interaksjoner i YouTube-appen, for eksempel ved å rulle gjennom beslektet innhold under videoen, kan innholdet bli komprimert ned til et høyde/bredde-forhold på 1 : 1 i videospilleren. Komprimeringen innebærer at den aktuelle videoen beskjæres øverst og nederst, og da kan brukerne ha interaksjoner med det aktuelle innholdet nederst.

Vertikalvennlige videoannonser

Optimaliser app-, Performance Max- og videokampanjene dine ved å legge inn vertikale videoer i reklameelementene som en anbefalt fremgangsmåte. Med den mobilvennlige fullskjermvisningen av vertikale videoer kan du oppnå bedre engasjement blant dem som spiller av video på mobil.

På YouTube støttes vertikale videoer i alle kampanjer som er kvalifisert for videoannonser, og annonsene kan plasseres i feeder, in-stream-innhold, YouTube-søk og YouTube Shorts. I noen tilfeller kan du få 10–20 % flere konverteringer ved å legge til et vertikalt videoelement i en videohandlingskampanje enn om du bare har horisontale videoer for YouTube Shorts.

Utenfor YouTube kjøres annonsene dine også hos Google-videopartnere, slik at du kan nå ut til flere personer. En stor del av beholdningen fra Google-videopartnere er vertikalvennlig, for eksempel spill- og videoapper, for å kunne dra mer nytte av vertikale og kvadratiske videoelementer.

Merk: Vertikale videoer kan også bli vist i feeder for datamaskinbrukere, siden elementene du oppnår de beste resultatene med, blir vist ut fra brukeratferd og -miljø.

Finn ut mer om videooppretting i Google Ads, så du kan begynne å lage vertikale videoelementer.

Gjennomgå resultatene

Når du er kommet i gang med vertikale og kvadratiske videoer, bør du gjennomgå resultatene, budene og budsjettene dine samt beholdningen din for å sikre at du oppnår optimale annonseresultater. For kvadratiske og vertikale videoer gjenspeiler de to beregningene «Synlighetsfrekvens» og «Synlige visninger» synligheten til videospilleren. Dette skiller seg fra de fleste andre typer videotrafikk, der beregningene gjenspeiler reklamens synlighet. Denne forskjellen kan ha vesentlig betydning for verdiene knyttet til disse to beregningene.