Gebruik vierkante en verticale video om mobiele klanten aan te spreken

Volgens gegevens van Google uit 2018 wordt meer dan 70% van de YouTube-weergavetijd besteed op mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. U kunt kijkers beter aanspreken door verschillende videoadvertenties voor uw app-advertenties en videocampagnes te maken, zoals vierkante en verticale video's.

De mobiele videobeleving van vandaag

De videospeler in de YouTube-app voegt zich automatisch naar de afmetingen van uw video. Als u bijvoorbeeld een verticale video (met beeldverhouding 9:16) wilt weergeven, wordt uw verticale video groter dan een liggende video en bedekt deze 75% van het scherm, met organische content onder de video. Als een gebruiker vervolgens op de knop voor volledig scherm klikt, bedekt de video 100% van het scherm als het apparaat in staande modus wordt gehouden.

Voordelen van vierkante en verticale video

• Meer variatie in advertentiemateriaal.
  • Wanneer kijkers hun telefoons in de staande modus houden, biedt verticale video (smalle en hoge video) adverteerders een groter canvas om de boodschap van hun product weer te geven.
  • Verticale video's passen bij de natuurlijke neiging van gebruikers om video's in verticale modus te bekijken.

Praktische tip: Maak uiteenlopend videoadvertentiemateriaal

Als u wilt dat uw videoadvertenties optimaal op verschillende apparaten worden weergegeven, raden we aan om verschillende videoverhoudingen te gebruiken voor video- en app-campagnes:

• Liggend: 16:9
  • Ofwel verticaal 9:16 ofwel vierkant 1:1, of beide.

Belangrijk: Beeldverhoudingen die tussen deze instellingen liggen, zijn toegestaan. In de YouTube-app voegt de videospeler zich automatisch naar beeldverhoudingen tussen 16:9 en 9:16.

Tip: Upload advertenties met verschillende boodschappen

Upload voor app- of videocampagnes verschillende versies van meerdere video's met de aanbevolen verhoudingen. U kunt bijvoorbeeld meerdere video's van elk type uploaden (verticaal, vierkant en liggend), waarbij elke video een andere boodschap brengt. Gebruik dit materiaal in dezelfde video- of app-campagne.

Zorg ervoor dat advertentieroulatie voor uw videocampagnes is ingesteld op Optimaliseren, zodat uw campagne de beste advertenties voor weergave kiest, rekening houdend met uw advertentievoorraad en verschillende apparaattypen. Advertentieroulatie wordt voor app-campagnes automatisch geoptimaliseerd.

Optimaliseer uw verticale video

De videospeler in de YouTube-app past de videoformaten automatisch aan de speler aan, ongeacht of de video vierkant, verticaal of liggend is.

Tip: Plaats de belangrijkste boodschap die u wilt overbrengen niet in de bovenste 10% of de onderste 25% van de video

We raden aan plaatsing van de belangrijkste boodschap in de bovenste 10% en de onderste 25% van de video te vermijden, zodat uw klanten meer van uw bericht zien in een verticale video. Deze twee gebieden worden het vaakst bijgesneden. (Zie 'Hoe verschillende video's in de YouTube-app worden weergegeven' hieronder). Dit advies is van toepassing op video- en app-campagnes.

Hoe verschillende video's in de YouTube-app worden weergegeven

Verticale video bij eerste videovertoning

In de onderstaande afbeelding is te zien hoe een verticale video wordt weergegeven in verschillende modi van de videospeler.

Rechts: hoe een verticale video wordt weergegeven als de kijker de modus voor volledig scherm gebruikt.
Midden: het gedeelte van een verticale video van 9:16 die is bijgesneden voor de eerste advertentievertoning.
Links: hoe de videoadvertentie wordt weergegeven bij advertentievertoning.

Vierkante video bij eerste videovertoning

In de onderstaande afbeelding is te zien hoe een vierkante video wordt weergegeven in verschillende modi van de videospeler.

Rechts: hoe een vierkante video wordt weergegeven wanneer de gebruiker de modus voor volledig scherm activeert.
Midden: resultaat van bijsnijden (geen wijziging).
Links: hoe de videoadvertentie wordt weergegeven bij advertentievertoning.

Engagement van kijkers met de YouTube-app

Wanneer bij vertoning van een vierkante of verticale video de gebruiker interactie heeft met de YouTube-app, bijvoorbeeld door onder de video door gerelateerde content te scrollen, kan de videospeler het beeld tot een verhouding van 1:1 comprimeren. De weergegeven video wordt dan onderaan en bovenaan bijgesneden. De gebruiker kan hierdoor interactie hebben met de content onder de video.

Uw prestaties beoordelen

Wanneer u eenmaal vierkante en verticale video's heeft, is het raadzaam uw advertentieprestaties, biedingen, budgetten en voorraad te beoordelen om de prestaties te maximaliseren. Voor vierkante en verticale video's geven de statistieken 'Zichtbaarheidspercentage' en 'Zichtbare vertoningen' de zichtbaarheid van de videospeler aan, in tegenstelling tot het meeste videoverkeer, waarvoor de statistieken de zichtbaarheid van het advertentiemateriaal aangeven. Dit onderscheid kan van grote invloed zijn op de cijfers voor deze twee statistieken.