Vierkante en verticale video gebruiken om mobiele klanten aan te spreken

Als u YouTube-kijkers op mobiele apparaten beter wilt aanspreken, is het een goed idee om voor uw app-, video- en Performance Max-campagnes verschillende typen videoadvertentiemateriaal te maken, waaronder vierkante en verticale video's.

De mobiele videobeleving van vandaag

De videospeler in de YouTube-app voegt zich automatisch naar de afmetingen van uw video. Als u bijvoorbeeld een verticale video (met beeldverhouding 9:16) wilt tonen, wordt uw verticale video groter dan een horizontale video en bedekt deze 75% van het scherm, met organische content onder de video. Als een gebruiker de knop voor volledig scherm selecteert, bedekt de video 100% van het scherm als het apparaat in staande modus wordt gehouden.

Voordelen van vierkante en verticale video's

• Campagnes met verticale video's hebben 10-20% meer conversies opgeleverd.
  • Meer variatie in advertentiemateriaal.
  • Als kijkers hun telefoon in de staande modus houden, bieden verticale video's adverteerders een groter canvas om de boodschap van hun product over te brengen.

Praktische tip: Maak uiteenlopend videoadvertentiemateriaal

Als u wilt dat uw videoadvertenties optimaal op verschillende apparaten worden getoond, raden we aan om verschillende videoverhoudingen te gebruiken voor video- en app-campagnes:

• Horizontaal 16:9
  • Verticaal: 9:16
  • Vierkant: 1:1
  • Zowel verticaal (9:16) als vierkant (1:1)

Belangrijk: Beeldverhoudingen die tussen deze instellingen liggen, zijn toegestaan. In de YouTube-app voegt de videospeler zich automatisch naar beeldverhoudingen tussen 16:9 en 9:16.

Tip: Upload advertenties met verschillende boodschappen

Upload voor app- of videocampagnes verschillende versies van meerdere video's met de aanbevolen verhoudingen. U kunt bijvoorbeeld meerdere video's van elk type uploaden (verticaal, vierkant en horizontaal), waarbij elke video een andere boodschap bevat. Gebruik deze componenten in dezelfde video- of app-campagne.

Uw verticale video optimaliseren

De videospeler in de YouTube-app past de videoformaten automatisch aan de speler aan, ongeacht of de video vierkant, verticaal of horizontaal is.

Veilige zones voor verticale videoadvertenties op YouTube

Verticale videoadvertenties kunnen worden weergegeven in in-stream, in-feed en YouTube Shorts op mobiele, desktop- of tv-schermen.

Overlays, call-to-actions en knoppen kunnen op verschillende plaatsen worden weergegeven, afhankelijk van de indeling, het campagnetype en het scherm.

Gebruik deze afbeelding als referentie om ervoor te zorgen dat belangrijke elementen, zoals uw logo, product, Supers en andere componenten, zich in het rode veilige gebied bevinden om te voorkomen dat elementen worden afgedekt in bepaalde voorraad.

Een afbeelding die de veilige zone voor verticale YouTube-videoadvertenties op mobiele apparaten toont

Hoe verschillende video's in de YouTube-app worden weergegeven

Verticale video bij eerste videovertoning

In de onderstaande afbeelding is te zien hoe een verticale video wordt weergegeven in verschillende modi van de videospeler.

• Links: hoe een verticale video wordt weergegeven als de kijker de modus voor volledig scherm gebruikt.
  • Midden: hoe een verticale video van 9:16 wordt bijgesneden voor de eerste advertentievertoning.
  • Rechts: hoe de videoadvertentie wordt weergegeven bij advertentievertoning.

Vierkante video bij eerste videovertoning

In de onderstaande afbeelding is te zien hoe een vierkante video wordt weergegeven in verschillende modi van de videospeler.

• Links: hoe een vierkante video wordt weergegeven als de kijker de modus voor volledig scherm activeert.
  • Midden: resultaat van bijsnijden (geen wijziging).
  • Rechts: hoe de videoadvertentie wordt weergegeven bij advertentievertoning.

Engagement van kijkers met de YouTube-app

Als de gebruiker bij vertoning van een vierkante of verticale video interactie heeft met de YouTube-app, bijvoorbeeld door onder de video door gerelateerde content te scrollen, kan de videospeler het beeld tot een verhouding van 1:1 comprimeren. De getoonde video wordt dan onderaan en bovenaan bijgesneden. De gebruiker kan daardoor interactie hebben met de content onder de video.

Advertenties voor verticale video's

Optimaliseer uw app-, Performance Max- en videocampagnes door best practices te gebruiken voor verticale video's in uw bestanden voor advertentiemateriaal. Met mobielvriendelijke video's op volledig scherm kunt u de betrokkenheid bij uw campagne van kijkers in mobiele video's verbeteren.

Voor YouTube worden verticale video's ondersteund in alle voor video geschikte campagnes met mogelijke plaatsingen in-feed, in-stream, op YouTube Zoeken en YouTube Shorts. In sommige gevallen kan een verticale videocomponent toevoegen aan een video-actiecampagne 10-20% meer conversies opleveren dan het gebruik van horizontale video's voor YouTube Shorts.

Buiten YouTube worden uw advertenties ook weergegeven op Google-videopartners om meer mensen te bereiken. Een groot deel van de voorraad van Google-videopartners is verticaal gericht, zoals gaming- en video-apps, om uw verticale en vierkante videocomponenten nog meer te kunnen benutten.

Opmerking: Verticale video's kunnen ook in-feed worden getoond aan mensen die desktops gebruiken omdat uw best presterende componenten worden getoond op basis van gebruikersgedrag en -omgeving.

Het is goed om eerst meer te weten over hoe u video's maakt in Google Ads als u verticale videocomponenten wilt maken.

Uw prestaties beoordelen

Als u eenmaal vierkante en verticale video's heeft, is het raadzaam uw advertentieprestaties, biedingen, budgetten en voorraad te beoordelen om de prestaties te maximaliseren. Voor vierkante en verticale video's geven de statistieken Zichtbaarheidspercentage en Zichtbare vertoningen de zichtbaarheid van de videospeler aan, in tegenstelling tot het meeste videoverkeer, waarvoor de statistieken de zichtbaarheid van het advertentiemateriaal aangeven. Dit onderscheid kan van grote invloed zijn op de cijfers voor deze 2 statistieken.