Mobiiliasiakkaiden aktivoiminen neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden avulla

Jos haluat aktivoida mobiililaitteita käyttäviä YouTube-katsojia paremmin, sinun kannattaa luoda Sovellus-, Video- ja Maksimitulokset-kampanjoita varten erilaisia videomainosaineistoja, myös neliönmuotoisia ja pystysuuntaisia videoita.

Mobiilivideoiden katselukokemus

YouTube-sovelluksen videosoitin säätää automaattisesti videon kokoa. Pystyvideo (esim. kuvasuhteella 9:16) näkyy suurempana kuin vaakasuuntainen video ja peittää 75 % näytöstä, ja sen alla näkyy orgaanista sisältöä. Jos käyttäjä klikkaa koko näytön tilan painiketta, video peittää 100 % näytöstä, kun laite on pystyasennossa.

Neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden hyödyt

• Pystyvideoita sisältävät kampanjat ovat tuottaneet 10–20 % enemmän konversioita.
  • Mainoselementit ovat monipuolisempia.
  • Kun katsojat pitävät puhelintaan pystyasennossa, mainostajilla on pystyvideolla käytössään enemmän tilaa tuotteen viestin välittämiseen.

Paras käytäntö: Videomainosaineiston mukauttaminen

Jos haluat videomainostesi näyttävän mahdollisimman hyvältä eri laitteilla, Video- ja Sovelluskampanjoiden videoissa on suositeltavaa käyttää erilaisia kuvasuhteita. Suositellut kuvasuhteet ovat

• vaakasuunnassa 16:9
  • pystysuunnassa 9:16
  • neliön muodossa 1:1
  • sekä pystysuunnassa 9:16 että neliön muodossa 1:1.

Tärkeää: Kuvasuhde voi myös olla jotain yllä olevien kuvasuhteiden väliltä. YouTube-sovelluksen videosoitin säätää kuvasuhteen automaattisesti kuvasuhteiden 16:9 ja 9:16 välille.

Vinkki: Lataa mainoksia, joiden viesti vaihtelee.

Sekä Sovellus- että Videokampanjoihin kannattaa ladata useista eri videoista erilaisia versioita eri kuvasuhteilla. Voit esimerkiksi ladata useamman erityyppisen videon (pystysuuntaisen, neliönmuotoisen ja vaakasuuntaisen), joilla on kaikilla erilainen viesti. Voit käyttää näitä elementtejä samassa Video- tai Sovelluskampanjassa.

Pystyvideon optimointi

YouTube-sovelluksen videosoitin muuttaa automaattisesti videon koon soittimeen sopivaksi riippumatta siitä, onko video neliönmuotoinen, pystysuuntainen vai vaakasuuntainen.

Pystysuuntaisten videomainosten varmasti näkyvät kuva-alueet YouTubessa

Pystysuuntaiset videomainokset voivat näkyä In-Stream- ja In-Feed-ympäristöissä ja YouTube Shortsissa mobiililaitteilla, tietokoneilla ja TV-näytöillä.

Peittoelementit, toimintakehotukset ja painikkeet voivat näkyä eri paikoissa riippuen mainosmuodosta, kampanjatyypistä ja näytöstä.

Varmista alla olevan kuvan avulla, että tärkeä elementit, kuten logo, tuote ja graafiset elementit, ovat punaisella varmasti näkyvällä alueella, jotta elementit eivät peity näkyvistä tietyssä inventaarissa.

Kuva YouTuben pystysuuntaisten videomainosten varmasti näkyvästä kuva-alueesta mobiililaitteilla

Tältä erilaiset videot näyttävät YouTube-sovelluksessa

Pystyvideo ensimmäisessä videoimpressiossa

Alla olevasta kuvasta näet, miltä pystyvideo näyttää videosoittimen eri tiloissa.

• Vasemmalla: Tällaisena pystysuuntainen video näkyy katsojalle koko ruudun tilassa.
  • Keskellä: Näin pystyvideo (kuvasuhde 9:16) rajataan ensimmäisessä mainosimpressiossa.
  • Oikealla: Tältä videomainos näyttää mainosimpression tapahtumahetkellä.

Neliönmuotoinen video ensimmäisessä mainosimpressiossa

Alla olevasta kuvasta näet, miltä neliönmuotoinen video näyttää videosoittimen eri tiloissa.

• Vasemmalla: Tällaisena neliönmuotoinen video näkyy katsojalle koko ruudun tilassa.
  • Keskellä: Neliönmuotoista videota ei rajata.
  • Oikealla: Tältä videomainos näyttää mainosimpression tapahtumahetkellä.

Katsojan aktivoituminen YouTube-sovelluksessa

Kun käyttäjä aktivoituu YouTube-sovelluksessa esimerkiksi vierittämällä videon (neliönmuotoisen tai pystysuuntaisen) alla olevaa aiheeseen liittyvää sisältöä, videosoitin voi pakata kuvasuhteeksi enintään 1:1. Tällöin näytettävää videota rajataan alhaalta ja ylhäältä, ja käyttäjä voi käyttää alta valitsemaansa sisältöä.

Pystysuuntaiset videomainokset

Optimoi Sovellus-, Maksimitulokset- ja Videokampanjasi lisäämällä pystyvideoita mainoselementeiksi parhaiden käytäntöjen mukaisesti. Pystyvideot ovat mobiiliystävällisiä ja näkyvät koko näytöllä, joten voit aktivoida kampanjallasi paremmin käyttäjiä, jotka katsovat videoita mobiililaitteilla.

YouTubessa pystyvideoita tuetaan kaikissa videoita tukevissa kampanjoissa, ja niiden mahdollisia sijoitteluja ovat In-Feed, In-Stream, YouTube-haku ja YouTube Shorts. Joissain tapauksissa pelkkä pystyvideoelementin lisääminen Aktivoivaan videokampanjaan voi tuottaa 10–20 % enemmän konversioita kuin pelkkien vaakasuuntaisten videoiden käyttö YouTube Shortsissa.

YouTuben lisäksi mainoksesi näkyvät myös Googlen videokumppanien sivustoilla ja sovelluksissa, jotta voit tavoittaa suuremman yleisön. Suuri osa Googlen videokumppaneiden mainosinventaarista on keskittynyt pystysuuntaiseen sisältöön, kuten peli- ja videosovelluksiin, jotta voit paremmin hyödyntää pystysuuntaisia ja neliönmuotoisia videoelementtejäsi.

Huom. Pystyvideot voivat näkyä tietokoneella myös In-Feed-muodossa, sillä parhaita tuloksia tuottavia elementtejä näytetään käyttäjien toiminnan ja käyttöympäristön mukaan.

Jos haluat aloittaa pystyvideoelementtien luomisen, tutustu Google Adsin videotyökaluun.

Tulosten seuraaminen

Kun olet ottanut käyttöön neliönmuotoisia ja pystysuuntaisia videoita, kannattaa tarkistaa mainostulokset, hintatarjoukset, budjetit ja mainosinventaari tulosten maksimoimiseksi. Neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden Näkyneiden osuus- ja Näkyvät impressiot ‑mittarit kertovat videosoittimen näkyvyydestä. Muun videoliikenteen mittarit taas kertovat mainosaineiston näkyvyydestä, minkä seurauksena näiden mittareiden luvut saattavat erota toisistaan merkittävästi.