Paranna mobiiliasiakkaittesi käyttökokemusta neliönmuotoisilla ja pystysuuntaisilla videoilla

Vuoden 2018 Google-datan perusteella yli 70 % YouTube-videoiden katseluajasta kertyy mobiililaitteilla (kuten älypuhelimella ja tabletilla). Jotta saat aktivoitua nämä katsojat paremmin, kannattaa luoda erilaisia videomainosaineistoja – myös neliönmuotoisia ja pystysuuntaisia videoita – ja käyttää niitä Sovellus- ja Videokampanjoissasi.

Nykyajan mobiilivideoiden katselukokemus

YouTube-sovelluksen videosoitin säätää automaattisesti videon kokoa. Pystysuuntainen video (esim. kuvasuhteella 9:16) näytetään suurempana kuin vaakasuuntainen video, se peittää 75 % näytöstä ja sen alla näytetään aiheeseen liittyvää sisältöä. Jos käyttäjä klikkaa koko näytön tilan painiketta, video peittää 100 % näytöstä, kun laite on pystyasennossa.

Neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden edut

• Mainossisältö on monipuolisempaa.
  • Kun katsojat pitävät puhelintaan pystyasennossa, mainostajilla on pystysuuntaisella (kapealla ja pitkällä) videolla käytössään enemmän tilaa tuotteen viestin välittämiseen.
  • Pystysuuntaiset videot sopivat käyttäjän luontaiseen pyrkimykseen katsoa videot pystysuunnassa.

Paras käytäntö: Videomainosaineiston mukauttaminen

Jos haluat Videomainostesi näyttävän mahdollisimman hyvältä eri laitteilla, Video- ja Sovelluskampanjoiden videoissa on suositeltavaa käyttää erilaisia kuvasuhteita. Suositellut kuvasuhteet ovat

• vaakasuunnassa 16:9
  • pystysuunnassa 9:16 tai neliönmuotoisena 1:1 taikka molemmat näistä.

Tärkeää: Kuvasuhde voi myös olla jotain yllä olevien kuvasuhteiden väliltä. YouTube-sovelluksen videosoitin säätää kuvasuhteen automaattisesti kuvasuhteiden 16:9 ja 9:16 välille.

Vinkki: Lataa mainoksia, joiden viesti vaihtelee

Sekä Sovelluskampanjoissa että Videokampanjoissa kannattaa ladata useista eri videoista erilaisia versioita eri kuvasuhteilla. Voit esimerkiksi ladata useamman kunkintyyppisen (pystysuuntaisen, neliönmuotoisen ja vaakasuuntaisen) videon, joilla on kaikilla erilainen viesti. Voit käyttää näitä mainossisältöjä samassa Video- tai Sovelluskampanjassa.

Varmista, että Videokampanjoissa mainosten vuorottelun asetukseksi on määritetty "Optimoi", jotta kampanjassa näytetään parhaat mainokset mainosjakauman ja eri laitetyyppien mukaan. Sovelluskampanjoissa mainosten vuorottelu optimoidaan automaattisesti.

Pystysuuntaisen videon optimointi

YouTube-sovelluksen videosoitin muuttaa automaattisesti videon kokoa soittimeen sopivaksi, oli video sitten neliönmuotoinen, pystysuuntainen vai vaakasuuntainen.

Vinkki: Älä sijoita pääviestiä videon ylimmän kymmenyksen tai alimman neljänneksen alueelle

Jotta asiakkaasi näkevät pystysuuntaisessa videossa suuremman osan viestiäsi, ei ole suositeltavaa lisätä pääviestiä videon ylimmän kymmenyksen tai alimman neljänneksen alueelle, sillä nämä alueet rajataan todennäköisimmin pois. (Lisätietoja on alla olevassa Näin erilaiset videot näkyvät YouTube-sovelluksessa ‑kohdassa.) Tämä vinkki pätee sekä Video- että Sovelluskampanjoihin.

Näin erilaiset videot näkyvät YouTube-sovelluksessa

Pystysuuntainen video ensimmäisellä videon näyttökerralla

Alla olevasta kuvasta näet, miltä pystysuuntainen video näyttää videosoittimen eri tiloissa.

• Vasemmalla: Tällaisena pystysuuntainen video näkyy katsojalle koko ruudun tilassa.
  • Keskellä: Näin pystysuuntainen video (kuvasuhde 9:16) rajataan mainoksen ensimmäisellä näyttökerralla.
  • Oikealla: Tältä videomainos näyttää, kun näyttökerta on valmis.

Neliönmuotoinen video ensimmäisellä näyttökerralla

Alla olevasta kuvasta näet, miltä neliönmuotoinen video näyttää videosoittimen eri tiloissa.

• Vasemmalla: Tällaisena neliönmuotoinen video näkyy katsojalle koko ruudun tilassa.
  • Keskellä: Rajaus (ei tehdä).
  • Oikealla: Tältä videomainos näyttää, kun näyttökerta on valmis.

Katsojan aktivoituminen YouTube-sovelluksessa

Kun käyttäjä aktivoituu YouTube-sovelluksessa esimerkiksi vierittämällä videon (neliönmuotoisen tai pystysuuntaisen) alla olevaa aiheeseen liittyvää sisältöä, videosoitin voi pakata kuvasuhteeksi enintään 1:1. Tällöin näytettävää videota rajataan alhaalta ja ylhäältä, ja käyttäjä voi käyttää alta valitsemaansa sisältöä.

Kehityksen seuraaminen

Kun olet ottanut käyttöön neliönmuotoisia ja pystysuuntaisia videoita, kannattaa tarkistaa mainosten tehokkuus, hintatarjoukset, budjetit ja mainosjakauma, jotta voit maksimoida kehityksen. Neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden Näkyvyysaste- ja Näkyvät impressiot ‑mittarit kertovat videosoittimen näkyvyydestä. Muun videoliikenteen mittarit taas kertovat mainossisällön näkyvyydestä, minkä seurauksena näiden mittareiden luvut saattavat erota toisistaan merkittävästi.