Paranna mobiiliasiakkaittesi käyttökokemusta neliönmuotoisilla ja pystysuuntaisilla videoilla

Jotta voit aktivoida mobiililaitteita käyttäviä YouTube-katsojia entistä paremmin, sinun kannattaa luoda erilaisia videomainosaineistoja – myös neliönmuotoisia ja pystysuuntaisia videoita – ja käyttää niitä Sovellus- ja Videokampanjoissasi.

Nykyaikainen mobiilivideoiden katselukokemus

YouTube-sovelluksen videosoitin säätää automaattisesti videon kokoa. Pystysuuntainen video (esim. kuvasuhteella 9:16) näytetään suurempana kuin vaakasuuntainen video, se peittää 75 % näytöstä ja sen alla näytetään aiheeseen liittyvää sisältöä. Jos käyttäjä klikkaa koko ruudun tilan painiketta, video peittää 100 % näytöstä, kun laite on pystyasennossa.

Neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden edut

• Mainossisältö on monipuolisempaa.
  • Kun katsojat pitävät puhelintaan pystyasennossa, mainostajilla on pystysuuntaisella videolla käytössään enemmän tilaa tuotteen viestin välittämiseen.

Paras käytäntö: Videomainosaineiston mukauttaminen

Jos haluat Videomainostesi näyttävän mahdollisimman hyvältä eri laitteilla, Video- ja Sovelluskampanjoiden videoissa on suositeltavaa käyttää erilaisia kuvasuhteita. Suositellut kuvasuhteet ovat

• vaakasuunnassa 16:9
  • pystysuunnassa 9:16
  • neliön muodossa 1:1
  • sekä pystysuunnassa 9:16 että neliön muodossa 1:1.

Tärkeää: Kuvasuhde voi myös olla jotain yllä olevien kuvasuhteiden väliltä. YouTube-sovelluksen videosoitin säätää kuvasuhteen automaattisesti kuvasuhteiden 16:9 ja 9:16 välille.

Vinkki: Lataa mainoksia, joiden viesti vaihtelee.

Sekä Sovelluskampanjoissa että Videokampanjoissa kannattaa ladata useista eri videoista erilaisia versioita eri kuvasuhteilla. Voit esimerkiksi ladata useampia videoita kutakin tyyppiä (pystysuuntaisia, neliönmuotoisia ja vaakasuuntaisia), joilla on kaikilla erilainen viesti. Voit käyttää näitä mainossisältöjä samassa Video- tai Sovelluskampanjassa.

Pystysuuntaisen videon optimointi

YouTube-sovelluksen videosoitin muuttaa automaattisesti videon kokoa soittimeen sopivaksi, oli video sitten neliönmuotoinen, pystysuuntainen vai vaakasuuntainen.

Vinkki: Älä sijoita pääviestiä videon ylimmän kymmenyksen tai alimman neljänneksen alueelle.

Jotta asiakkaasi näkevät pystysuuntaisessa videossa suuremman osan viestiäsi, ei ole suositeltavaa lisätä pääviestiä videon ylimmän kymmenyksen tai alimman neljänneksen alueelle, sillä nämä alueet rajataan todennäköisimmin pois. (Lisätietoja on alla olevassa Näin erilaiset videot näkyvät YouTube-sovelluksessa ‐kohdassa.) Tämä vinkki pätee sekä Video- että Sovelluskampanjoihin.

Näin erilaiset videot näkyvät YouTube-sovelluksessa

Pystysuuntainen video ensimmäisellä videon näyttökerralla

Alla olevasta kuvasta näet, miltä pystysuuntainen video näyttää videosoittimen eri tiloissa.

• Vasemmalla: Tällaisena pystysuuntainen video näkyy katsojalle koko ruudun tilassa.
  • Keskellä: Näin pystysuuntainen video (kuvasuhde 9:16) rajataan mainoksen ensimmäisellä näyttökerralla.
  • Oikealla: Tältä videomainos näyttää, kun näyttökerta on valmis.

Neliönmuotoinen video ensimmäisellä näyttökerralla

Alla olevasta kuvasta näet, miltä neliönmuotoinen video näyttää videosoittimen eri tiloissa.

• Vasemmalla: Tällaisena neliönmuotoinen video näkyy katsojalle koko ruudun tilassa.
  • Keskellä: Neliönmuotoista videota ei rajata.
  • Oikealla: Tältä videomainos näyttää, kun näyttökerta on valmis.

Katsojan aktivoituminen YouTube-sovelluksessa

Kun käyttäjä aktivoituu YouTube-sovelluksessa esimerkiksi vierittämällä videon (neliönmuotoisen tai pystysuuntaisen) alla olevaa aiheeseen liittyvää sisältöä, videosoitin voi pakata kuvasuhteeksi enintään 1:1. Tällöin näytettävää videota rajataan alhaalta ja ylhäältä, ja käyttäjä voi käyttää alta valitsemaansa sisältöä.

Kehityksen seuraaminen

Kun olet ottanut käyttöön neliönmuotoisia ja pystysuuntaisia videoita, kannattaa tarkistaa mainosten tulokset, hintatarjoukset, budjetit ja mainosinventaari, jotta voit maksimoida kehityksen. Neliönmuotoisten ja pystysuuntaisten videoiden Näkyneiden osuus- ja Näkyvät impressiot ‑mittarit kertovat videosoittimen näkyvyydestä. Muun videoliikenteen mittarit taas kertovat mainossisällön näkyvyydestä, minkä seurauksena näiden mittareiden luvut saattavat erota toisistaan merkittävästi.