Brug videoer i kvadratisk eller lodret format som et middel til at skabe interesse blandt mobilkunder

For bedre at kunne engagere YouTube-seere på mobilenheder er det bedst at oprette forskellige typer annoncemateriale til video – f.eks. videoer i hhv. kvadratisk og lodret format – til dine app- og videokampagner og kampagner af typen "Maksimal effektivitet".

Dagens mobile videooplevelse

Videoafspilleren på YouTube-appen justeres automatisk, så den passer til din videos dimensioner. Hvis du for eksempel ønsker at vise en video i lodret format, f.eks. et billedformat i 9:16, virker din video i lodret format større end en video i horisontalt format og dækker 75 % af skærmen med organisk indhold under videoen. Hvis en bruger derefter vælger knappen til fuld skærm, dækker videoen 100 % af skærmen, når enheden bruges i stående format.

Fordele ved videoer i kvadratisk og lodret format

• Der er opnået 10-20 % flere konverteringer via kampagner, som indeholder videoer i lodret format.
  • Større variation i aktiver til annoncemateriale.
  • Når seerne holder deres telefoner i stående format, giver videoer i lodret format annoncører et større lærred til levering af budskaber om deres produkt.

Optimale løsninger: Brug forskellige videoformater

Hvis du vil have dine videoannoncer vist optimalt på tværs af forskellige enheder, anbefales det at bruge forskellige videoformater til video- og appkampagner:

• Vandret format: 16:9
  • Lodret format: 9:16
  • Kvadratisk format: 1:1
  • Både lodret 9:16 og kvadratisk 1:1

Vigtigt! Andre billedformater er også tilladt. På YouTube-appen tilpasser videoafspilleren automatisk til formater mellem 16:9 og 9:16.

Tip! Upload annoncer med forskellige meddelelser

For både appkampagner og videokampagner kan der uploades forskellige versioner af flere videoer til de anbefalede formater. Du kan f.eks. uploade flere videoer af hver type (lodret, kvadratisk og i vertikalt format). Budskab og indhold kan variere fra video til video. Kør disse aktiver i samme video- eller appkampagne.

Optimer din video i lodret format

Videoafspilleren på YouTube-appen tilpasser automatisk videodimensionerne til afspilleren, uanset, om din videos format er kvadratisk, lodret eller horisontalt.

Sikre zoner for videoannoncer i stående format på YouTube

Videoer i lodret format kan blive vist i instream-, InFeed- og YouTube Shorts-videoer på mobil-, computer- eller tv-skærme.

Overlejringer, opfordringer til handling og knapper kan vises forskellige steder afhængigt af format, kampagnetype og skærm.

Brug dette billede som reference for at sikre, at vigtige elementer som dit logo, dit produkt, dine Supers og andre elementer er inden for det røde, sikre område for at undgå, at elementer dækkes i visse beholdninger.

Et billede, der viser sikkerhedszonen for YouTube-videoer i lodret format på mobilenheder

Sådan vises forskellige videoer på YouTube-appen

Video i lodret format ved første videoeksponering

Billedet nedenfor viser, hvordan en video i lodret format vises i forskellige videoafspilningstilstande.

• Til venstre: Sådan vises en video i lodret format, når brugeren aktiverer tilstanden fuld skærm.
  • I midten: Den del af en video i lodret format (9:16), der beskæres i forbindelse med den første annonceeksponering.
  • Til højre: Sådan vises videoannoncen ved annonceeksponering.

Video i kvadratisk format ved første videoeksponering

Billedet nedenfor viser, hvordan en video i kvadratisk format vises i forskellige videoafspilningstilstande.

• Til venstre: Sådan vises en kvadratisk video, når seeren aktiverer fuld skærm.
  • I midten: Beskæringsadfærd (ingen).
  • Til højre: Sådan vises videoannoncen ved annonceeksponering.

Seerengagement med YouTube-appen

Når brugeren interagerer med YouTube-appen, f.eks. ved at rulle gennem relateret indhold under videoen, kan videoafspilleren komprimere op til et billedformat på 1:1. Dette gælder både for videoer i kvadratisk og lodret format. Dette beskærer den viste video nederst og øverst og giver brugeren mulighed for at interagere med det indhold, der blev valgt nedenfor.

Videoannoncer i stående format

Optimer dine appkampagner, kampagner af typen "Maksimal effektivitet" og videokampagner ved at have videoer i lodret format i dine aktiver til annoncemateriale som en optimal løsning. Den mobilvenlige oplevelse i fuld skærm i stående videoer kan hjælpe dig med at forbedre din kampagnes engagement med seerne via mobilvideo.

Hvad angår YouTube, understøttes videoer i stående format i alle videokvalificerede kampagner med mulige placeringer i feedet, Instream, In-stream, på YouTube Søgning og YouTube Shorts. I nogle tilfælde kan du ved at føje et videoaktiv i stående format til en videokampagne med handling få 10-20% flere konverteringer, end hvis du kun har videoer i liggende format i YouTube Shorts.

Uden for YouTube vises dine annoncer også hos Google-videopartnere for at nå ud til flere personer. En stor del af beholdningen på Google-videopartnere er videofokuseret, f.eks. spil- og videoapps, for at udnytte dine videoaktiver i stående og kvadratisk format yderligere.

Bemærk! Videoer i lodret format kan også blive vist i feed for brugere, der bruger stationære computere, da dine mest effektive aktiver vises baseret på brugeradfærd og -miljø.

Få flere oplysninger om videooprettelse i Google Ads, så du kan komme i gang med at oprette videoaktiver i lodret format.

Gennemgå din effektivitet

Når du har oprettet videoer i kvadratisk og lodret format, skal du gennemgå din annonceeffektivitet, dine bud, budgetter og din beholdning, så du kan maksimere effektiviteten. For videoer i kvadratisk og lodret format afspejler de 2 metrics "Synlighedsrate" og "Synlige eksponeringer" videoafspillerens synlighed i modsætning til den meste videotrafik, hvor metrics afspejler annoncematerialets synlighed. Denne skelnen kan i høj grad påvirke tallene for disse 2 metrics.