Utilitzar vídeos quadrats i verticals per atreure usuaris de dispositius mòbils

A fi de fomentar millor la implicació dels espectadors de YouTube en dispositius mòbils, us recomanem que creeu diverses creativitats de vídeo (com ara vídeos quadrats i verticals) per a les campanyes d'aplicacions, de vídeo i Màxim rendiment.

L'experiència actual de vídeo per a mòbils

El reproductor de vídeo de l'aplicació YouTube ajusta la imatge automàticament a les dimensions del vostre vídeo. Per exemple, si voleu mostrar un vídeo vertical (com ara un que tingui una relació d'aspecte de 9:16), la seva imatge serà més gran que la d'un vídeo horitzontal i ocuparà el 75% de la pantalla. A més, es mostrarà contingut orgànic a sota del vídeo. Si un usuari selecciona el botó de pantalla completa i col·loca el dispositiu en mode de retrat, el vídeo ocuparà el 100% de la pantalla.

Avantatges dels vídeos quadrats i verticals

• Les campanyes que inclouen vídeos verticals han obtingut un 10-20% més de conversions.
  • Hi ha més varietat de recursos de creativitat.
  • Quan els espectadors col·loquen el telèfon en mode de retrat, els vídeos verticals ofereixen als anunciants un llenç més gran per transmetre el missatge dels seus productes.

Pràctica recomanada: diversificar les creativitats de vídeo

Si voleu que els vostres anuncis de vídeo es puguin veure sense problemes en diferents dispositius, us recomanem que feu servir diverses relacions d'aspecte a les campanyes de vídeo i les campanyes de promoció d'aplicacions:

• Horitzontal (16:9)
  • Vertical (9:16)
  • Quadrat (1:1)
  • Tant vertical (9:16) com quadrada (1:1)

Important: es poden utilitzar altres relacions d'aspecte que estiguin compreses entre aquests valors. A l'aplicació YouTube, el reproductor de vídeo ajusta la imatge automàticament a qualsevol relació d'aspecte que oscil·li entre 16:9 i 9:16.

Consell: pengeu anuncis amb missatges diferents

Tant a les campanyes de vídeo com a les campanyes de promoció d'aplicacions, pengeu diferents versions de vídeos amb les diverses relacions d'aspecte recomanades. Per exemple, podeu penjar diversos vídeos de cada tipus (vertical, quadrat i horitzontal) i incloure un missatge diferent en cadascun. Publiqueu aquests recursos a la mateixa campanya de vídeo o d'anuncis de promoció d'aplicacions.

Optimitzar vídeos verticals

El reproductor de vídeo de l'aplicació YouTube adapta la imatge automàticament a les dimensions del reproductor, independentment que el vídeo sigui quadrat, vertical o horitzontal.

Zones segures per als anuncis de vídeo verticals a YouTube

Els anuncis de vídeo verticals es poden mostrar en anuncis in-stream, in-feed i YouTube Shorts en pantalles de mòbil, ordinador o televisió.

Les superposicions, les crides a l'acció i els botons poden mostrar-se en llocs diferents en funció del format, del tipus de campanya i de la pantalla.

Utilitzeu aquesta imatge com a referència per assegurar-vos que hi hagi elements importants, com ara el logotip, el producte, els Supers i altres, dins de la zona segura vermella, per evitar que alguns elements estiguin coberts dins de determinats inventaris.

Imatge que mostra l'àrea de zona segura dels anuncis de vídeo verticals de YouTube en dispositius mòbils.

Com es mostren els diferents vídeos a l'aplicació YouTube

Vídeos verticals en impressions de vídeo inicials

A la imatge següent es mostra l'aspecte d'un vídeo vertical en diferents modes del reproductor de vídeo.

• A l'esquerra: com es mostra un vídeo vertical si l'espectador utilitza el mode de pantalla completa.
  • Al centre: part d'un vídeo vertical de 9:16 que queda tallada en la impressió d'anunci inicial.
  • A la dreta: com es mostra un anunci de vídeo en el moment d'una impressió d'anunci.

Vídeos quadrats en impressions de vídeo inicials

A la imatge següent es mostra l'aspecte d'un vídeo quadrat en diferents modes del reproductor de vídeo.

• A l'esquerra: com es mostra un vídeo quadrat si l'espectador utilitza el mode de pantalla completa.
  • Al centre: el vídeo: es mostra el comportament de retallada (cap).
  • A la dreta: com es mostra un anunci de vídeo en el moment d'una impressió d'anunci.

Interacció de l'espectador amb l'aplicació YouTube

Als vídeos quadrats i verticals, quan l'usuari interacciona amb l'aplicació YouTube (per exemple, quan es desplaça pel contingut relacionat que es mostra a sota del vídeo), el reproductor de vídeo pot utilitzar una relació d'aspecte de fins a 1:1 per comprimir la imatge. D'aquesta manera, es retalla el vídeo per les parts superior i inferior, i l'usuari pot interaccionar amb el contingut de sota que li interessa.

Anuncis de vídeo compatibles amb orientació vertical

Optimitzeu les campanyes d'aplicacions, Màxim rendiment i de vídeo afegint vídeos verticals als recursos de creativitat com a pràctica recomanada. L'experiència de vídeos verticals en pantalla completa i adaptada per a mòbils us pot ajudar a millorar la implicació de la vostra campanya amb els espectadors de vídeos per a mòbils.

En el cas de YouTube, els vídeos verticals s'admeten en totes les campanyes aptes de vídeo amb emplaçaments possibles in-feed, in-stream, a la Cerca de YouTube i a YouTube Shorts. En alguns casos, només cal que afegiu un recurs de vídeo vertical a una campanya d'acció de vídeo per obtenir entre un 10 i un 20% més de conversions que només si teniu vídeos horitzontals per a YouTube Shorts.

Fora de YouTube, els anuncis també es publiquen als partners de vídeo de Google per arribar a més persones. Una gran part de l'inventari dels partners de vídeo de Google se centra en contingut vertical, com ara les aplicacions de videojocs i de vídeo, per utilitzar encara més els vostres recursos de vídeo verticals i quadrats.

Nota: és possible que els vídeos verticals es difonguin in-feed als usuaris que utilitzen ordinadors, ja que els recursos amb millor rendiment es difonen en funció del comportament i de l'entorn de l'usuari.

Per començar a crear recursos de vídeo vertical, obteniu més informació sobre la creació de vídeos a Google Ads.

Consultar el rendiment

Quan creeu vídeos quadrats i verticals, hauríeu de revisar el rendiment dels vostres anuncis, ofertes, pressupostos i inventari per poder-lo millorar. En aquests tipus de vídeos, les mètriques "Percentatge de visibilitat" i "Impressions visibles" reflecteixen la visibilitat del reproductor de vídeo, i no la visibilitat de la creativitat, com sí que passa en la majoria del trànsit de vídeo. Aquesta diferència pot afectar significativament les xifres d'aquestes dues mètriques.