Om budgivning för målexponeringsandel

Målexponeringsandel är en budgivningstrategi inom AdWords Smart Bidding som automatiskt ställer in bud med målet att visa din annons på den absolut högsta positionen på sidan, långt upp på sidan eller var som helst på den första sidan med Googles sökresultat. Målexponeringsandel kan användas som standardstrategi i en enda kampanj eller som portföljbudstrategi i flera kampanjer samtidigt. I den här artikeln beskriver vi hur budgivning med målexponeringsandel fungerar och vad dess inställningar är.

Innan du börjar

Om du inte vet vilken automatisk budstrategi som passar dig rekommenderar vi att du börjar med att läsa Om automatisk budgivning.

Så fungerar det

Budgivning med målexponeringsandel ställer in bud automatiskt som hjälper dig att uppnå din önskade målexponeringsandel i alla kampanjer som använder den här strategin.

Visningsandel omfattar endast Googles söknätverk.

Inställningar

Placering

Det finns tre alternativ för strategin Målexponeringsandel, beroende på var du vill att dina annonser ska visas: på den absoluta högsta positionen på sidan, långt upp på sidan eller var som helst på den första sidan med Googles sökresultat. Google Ads ställer automatiskt in dina bud för att visa din annons, baserat på dina placeringsinställningar.

Om du till exempel väljer en målexponeringsandel på 65 % för den absolut högsta positionen av sidan, ställer Google Ads automatiskt in dina CPC-bud för att dina annonser ska visas högst upp på sidan 65 % av det totala antalet gånger de kunde visas.

Budgränser

Budgränsen för högsta CPC-bud är en övre gräns för bud som anges av denna budstrategi. Det är viktigt att inte sätta gränsen för lågt. Om gränsen är för låg kan buden som ställs in av strategin begränsas och förhindra att du når din önskade målexponeringsandel.