Om budgivning med Målexponeringsandel

Målexponeringsandel är en automatisk budstrategi som anger bud med målet att visa din annons bland annonserna högst upp, den allra första annonsen bland annonserna högst upp eller någon annanstans bland resultaten. Målexponeringsandelen kan användas antingen som standardstrategi i en enstaka kampanj eller som portföljstrategi i flera kampanjer. I denna artikel beskriver vi hur budgivning med målexponeringsandel fungerar och vilka inställningarna är.

Innan du börjar

Om du inte vet vilken automatisk budstrategi som passar dig rekommenderar vi att du börjar med att läsa Om automatisk budgivning.

Så fungerar det

Målexponeringsandelen kan vara bra för kampanjer med varumärkesbegrepp. Anta till exempel att du vill att din annons ska visas 100 % av tiden när en användare söker efter ditt varumärke. Om du ställer in Målexponeringsandel på 100 % försöker systemet visa din annons i samtliga auktioner i den kampanjen. Det här är en budstrategi som också fungerar bra för att öka medvetenheten om ditt varumärke. Anta att du visar annonser för en lokal skohandel men att du konkurrerar med större skobutiker. Du skulle kunna fokusera på Målexponeringsandel för att garantera att ditt varumärke visas när kunder gör viktiga sökningar i närheten.

Målexponeringsandelen är inte tillämplig i alla situationer, så fortsätt att anpassa dina budstrategier till dina kampanjers mål.

Obs! Exponeringsandelen omfattar endast Googles söknätverk (undantaget sökpartner).

Inställningar

Placering

Det finns tre alternativ för strategin Målexponeringsandel beroende på var du vill att dina annonser ska visas:

• Högst upp – annonserna bredvid de populäraste organiska sökresultaten. Annonser i topposition visas i allmänhet ovanför de bästa organiska resultaten, men i vissa fall kan annonserna i topposition visas nedanför de bästa organiska resultaten. Placeringen av annonser i topposition är dynamisk och kan ändras beroende på användarens sökfråga.
  • Absolut topposition – Den första annonsen bland annonserna högst upp.
  • Var som helst – Var som helst bland sökresultaten.

Google Ads ställer automatiskt in buden utifrån dina placeringsinställningar. Om du till exempel väljer en målexponeringsandel på 65 % för den absoluta toppositionen på sidan, ställer Google Ads automatiskt in dina CPC-bud så att annonserna ska visas högst upp på sidan 65 % av det totala antalet tillfällen då de kan visas.

Budgränser

Budgränsen för högsta CPC är en övre gräns för bud som anges med denna budstrategi. Det är viktigt att inte ange en för låg gräns. Då kan buden bli begränsade och förhindra att du når din önskade målexponeringsandel.

Budjusteringar och Målexponeringsandel

Med budjusteringar kan du visa dina annonser oftare eller mer sällan baserat på var, när och hur människor söker. Eftersom Målexponeringsandel bidrar till att optimera dina bud baserat på realtidsdata används inte dina befintliga budjusteringar. Du kan ange ändå -100 % som värde på budjusteringar för enheter för att förhindra att annonsen visas på enheter. Du behöver inte ta bort befintliga budjusteringar – de används inte.