Over bieden op basis van doelvertoningspercentage

Doelvertoningspercentage is een automatische biedstrategie waarmee uw biedingen worden ingesteld op weergave van uw advertentie tussen de advertenties op de toppositie, de allereerste advertentie tussen de advertenties op de toppositie of ergens anders in de resultaten. Doelvertoningspercentage is beschikbaar als standaardstrategie in een afzonderlijke campagne of als portfoliostrategie voor meerdere campagnes. In dit artikel wordt uitgelegd hoe bieden op basis van doelvertoningspercentage werkt en welke instellingen beschikbaar zijn.

Voordat u begint

Als u nog niet weet welk type automatische biedstrategie bij u past, leest u eerst het artikel Over automatisch bieden.

Hoe dit werkt

Het doelvertoningspercentage kan handig zijn voor campagnes met merktermen. Stel dat u bijvoorbeeld wilt dat uw advertentie 100% van de keren wordt getoond wanneer een gebruiker naar uw merk zoekt. U kunt het doelvertoningspercentage dan instellen op 100%. Het systeem probeert dan uw advertentie te tonen voor 100% van de veilingen in die campagne. Deze biedstrategie kan ook nuttig zijn om uw merkbekendheid te vergroten. Stel dat u adverteert voor een lokale schoenenwinkel, maar u concurreert met grotere schoenenwinkels. U kunt zich op het doelvertoningspercentage richten om te zorgen dat uw merk wordt getoond wanneer klanten belangrijke zoekopdrachten in de buurt uitvoeren.

Het doelvertoningspercentage is niet voor elke situatie geschikt, dus het is belangrijk dat u uw biedstrategieën blijft afstemmen op uw campagnedoelen.

Opmerking: Het vertoningspercentage heeft alleen betrekking op het zoeknetwerk van Google (exclusief zoekpartners).

Instellingen

Plaatsing

Er zijn 3 opties voor de strategie Doelvertoningspercentage, afhankelijk van waar u uw advertenties wilt tonen:

• Bovenaan: De advertenties naast de bovenste organische zoekresultaten. Advertenties op de toppositie staan over het algemeen boven de bovenste organische resultaten, maar kunnen in sommige gevallen ook onder de bovenste organische resultaten worden getoond. De plaatsing van advertenties op de toppositie is dynamisch en kan veranderen op basis van de zoekopdracht van de gebruiker.
  • Absolute toppositie: De 1e advertentie tussen de advertenties op de toppositie.
  • Overal: Overal tussen de zoekresultaten.

Google Ads stelt uw biedingen in om uw advertentie te tonen op basis van uw plaatsingsinstellingen. Als u bijvoorbeeld kiest voor een doelvertoningspercentage van 65% op de absolute toppositie van de pagina, stelt Google Ads uw CPC-biedingen in zodat uw advertenties 65% van het totale aantal keren dat ze zouden kunnen worden getoond, op de absolute toppositie van de pagina staan.

Bodlimieten

De limiet voor het maximum CPC-bod is een limiet voor biedingen die worden ingesteld met deze biedstrategie. Het is belangrijk dat u deze limiet niet te laag instelt. Als u dat wel doet, kunnen daardoor de biedingen worden beperkt die met de strategie worden ingesteld en bereikt u mogelijk niet het gewenste doelvertoningspercentage.

Bodaanpassingen en doelvertoningspercentage

Door bodaanpassingen in te stellen, kunt u uw advertenties vaker of minder vaak weergeven op basis van waar, wanneer en hoe mensen zoeken. Omdat Doelvertoningspercentage uw biedingen optimaliseert op basis van realtime gegevens, worden uw bestaande bodaanpassingen niet gebruikt. U kunt nog wel bodaanpassingen voor apparaten van -100% instellen om te voorkomen dat uw advertentie wordt getoond op apparaten. U hoeft bestaande bodaanpassingen niet te verwijderen: ze worden gewoon niet gebruikt.