Om budgivning baseret på måleksponeringsandel

Måleksponeringsandel er en automatisk budstrategi, hvor der angives bud med det mål at få din annonce vist blandt de øverst placerede annoncer, dvs. som den allerøverst placerede annonce blandt de øverst placerede annoncer eller et andet sted i resultaterne. Måleksponeringsandel kan enten vælges som en standardstrategi for en enkelt kampagne eller som en porteføljestrategi for flere kampagner. I denne artikel kan du læse om, hvordan budgivning baseret på måleksponeringsandel fungerer, og hvilke indstillinger der kan vælges.

Før du begynder

Start med at læse om automatisk budgivning, hvis du endnu ikke ved, hvilken type automatisk budstrategi der passer bedst til dig.

Sådan fungerer det

Måleksponeringsandel kan være en nyttig strategi for kampagner med brandsøgeord. Lad os eksempelvis sige, at du gerne vil have din annonce vist, hver gang en bruger søger efter dit brand (100 %). I så fald kan du indstille måleksponeringsandelen til 100 %, hvorefter systemet forsøger at få din annonce vist via alle de auktioner, den aktuelle kampagne deltager i. Denne budstrategi kan også være med til at øge kendskabet til dit brand. Lad os sige, at du kører annoncer for en lokal skobutik, men er i konkurrence med større skobutikker. I så fald kan du vælge at fokusere på måleksponeringsandel for at sikre dig, at dit brand bliver vist, når potentielle kunder i nærheden foretager relevante søgninger.

Måleksponeringsandel kan ikke bruges i alle situationer, så vi anbefaler, at du justerer dine budgivningsstrategier i forhold til målene for din kampagne.

Bemærk! Dataene for eksponeringsandel omfatter kun Google Søgenetværket (ekskl. søgepartnere).

Indstillinger

Placering

Med strategien måleksponeringsandel har du tre muligheder, alt efter hvor du vil have dine annoncer vist:

• Øverst: Dette er de annoncer, der vises ud for de øverste organiske søgeresultater. De øverst placerede annoncer vises normalt oven for de øverste organiske søgeresultater, men kan dog i visse tilfælde blive vist neden for disse. De øverst placerede annoncers indbyrdes placering er dynamisk og kan ændres afhængigt af brugerens forespørgsel.
  • Allerøverst: Dette er den allerøverst placerede annonce blandt de øverst placerede annoncer.
  • Hvor som helst: Dette er en placering hvor som helst i søgeresultaterne.

I Google Ads bliver der automatisk angivet bud med henblik på at få din annonce vist i henhold til dine placeringsindstillinger. Hvis du f.eks. vælger et mål for eksponeringsandel på 65 % for placeringen allerøverst på siden, angives der CPC-bud i Google Ads med henblik på at få dine annoncer vist allerøverst på siden i 65 % af de tilfælde, hvor de kan blive vist der.

Budgrænser

Maks. CPC-budgrænsen er et loft for de bud, der angives via denne budstrategi. Det er vigtigt, at denne grænse ikke indstilles for lavt, da det kan begrænse de bud, der angives via strategien, så du ikke når dit mål for eksponeringsandel.

Budjusteringer og måleksponeringsandel

Budjusteringer gør det muligt at vise dine annoncer mere eller mindre hyppigt ud fra hvor, hvornår og hvordan folk søger. Da strategien måleksponeringsandel er med til at sikre optimering af dine bud ved brug af realtidsdata, bliver de budjusteringer, du allerede har angivet, ikke brugt. Du kan dog stadig angive budjusteringer for enhed på -100 % for at forhindre, at din annonce bliver vist på bestemte enheder. Du behøver ikke fjerne eventuelle budjusteringer, du allerede har angivet, for de bliver ikke brugt.