Om konverteringsmål

Obs! I den här artikeln beskriver vi hur du kan använda en ny gruppering för att gruppera konverteringsåtgärder i konverteringsmål. Vi beskriver också en ny upplevelse för att skapa kampanjer och ställa in konverteringsspårning. Syftet med dessa uppdateringar är att förbättra resultatet av dina kampanjer genom att fokusera på dina annonseringsmål.

Dina inställningar för kampanjbudgivning som gjordes före denna lansering har sparats. Alla befintliga kampanjer som lägger bud på konverteringar fortsätter lägga bud på exakt samma uppsättning konverteringar.

Genom att ange konverteringsmål kan du ordna dina konverteringsåtgärder så att du lättare kan optimera dem för att nå dina annonseringsmål. Konverteringsåtgärderna, det vill säga åtgärder som du vill att dina kunder ska utföra, grupperas utifrån närbesläktade kategorier som tillsammans utgör dessa konverteringsmål. Konverteringsmålet Köp innehåller exempelvis automatiskt alla konverteringsåtgärder (från onlineköp på valda webbplatser till köp i utvalda appar) som tillhör kategorin Köp.

Fördelar

• Semantiskt meningsfull gruppering som bidrar till avancerad optimering: Konverteringsåtgärderna i ditt konto grupperas automatiskt i relevanta konverteringsmål som beskriver vilka åtgärder som är mest relevanta för ditt företag. Detta bidrar också till förbättrad budgivning och optimeringsmöjligheter.
  • Förenkla konverteringshanteringen: Välj och redigera konverteringsmål när du skapar nya kampanjer så att du optimerar för de konverteringar som är viktigast för dig. På så sätt får du ut mesta möjliga av dina kampanjer. För att du ska kunna nå dina annonseringsmål är det viktigt att du fångar upp alla relevanta konverteringsåtgärder. Du kan även ange standardkonverteringsmål på kontonivå som du sedan kan använda i olika kampanjer. Det gör att du sparar tid eftersom du slipper hantera kampanjmålen för varje enskild kampanj.
  • Förbättra kampanjresultatet: Om du använder standardmål på kontonivå kan du vara säker på att alla värdefulla konverteringar tas med i alla kampanjer med Smart Bidding-strategier. Det ger Googles AI mer data att lära sig av, vilket förbättra dina budstrategier och leder till bättre resultat. Läs mer om hur Smart Bidding använder avancerad maskininlärning för att spara tid och förbättra resultatet.

Konverteringsåtgärder

Konverteringsåtgärder är meningsfulla åtgärder som dina kunder och potentiella kunder kan vidta och som du har definierat som värdefulla för ditt företag, till exempel ett onlineköp eller telefonsamtal. Dessa åtgärder, som mäts i konverteringsspårningen, grupperas och kategoriseras nu under konverteringsmål baserat på den kategorityp du väljer för varje åtgärd. Läs om hur du ställer in en konverteringsåtgärd.

Med konverteringsmål avgörs budgivningsoptimeringen av vilka mål dina kampanjer lägger bud på. Du kan läsa mer om det nedan. På konverteringsåtgärdsnivå kan du bestämma om en enskild konverteringsåtgärd ska användas för budgivningsoptimering när målet som den ingår i används för budgivning. Om du vill att konverteringsåtgärden Köp ska användas för budgivning när kampanjerna optimerar för målet Köp kan du ange det som primär åtgärd.

• Primära åtgärder: Dessa används för budgivning om standardmålet de ingår i används för budgivning. De används även för rapportering i kolumnen Konverteringar.
  • Sekundära åtgärder: Dessa används för rapportering i kolumnen Alla konv. men inte för budgivning, även om standardmålet de ingår i används för budgivning. Det enda tillfället då sekundära åtgärder tas med i budgivning och rapportering i kolumnen Konverteringar är när den sekundära åtgärden ingår i ett anpassat mål.

Läs mer om hur du använder konverteringsmål för konverteringsspårning.

Ställ in konverteringsspårning för appar med Web to App Connect. När du har använt Web to App Connect-gränssnittet i Google Ads för att ställa in konverteringsspårning och djuplänkar kan du erbjuda dina kunder en smidig webb-till-app-upplevelse och få i genomsnitt dubbelt så höga konverteringsfrekvenser för annonsklick som leder till appen jämfört med mobilwebbplatsen.

Den förbättrade upplevelsen gör det enklare för kunderna att slutföra sina avsikter, oavsett om de ska köpa något, registrera sig eller lägga varor i kundvagnen. I Web to App Connect-gränssnittet kan du dessutom spåra dessa konverteringsåtgärder i appen och få rekommendationer om hur du kan förbättra kampanjen.

Följ de tre stegen nedan för att komma igång med Web to App Connect:

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Appannonseringshubb. Då öppnas Web to App Connect-gränssnittet.

Läs mer om att få fler konverteringar med Web to App Connect-gränssnittet.

Typer av konverteringsmål

Standardmål

Konverteringsåtgärder som du lägger till grupperas automatiskt i konverteringsmål baserat på typen av konverteringskategori, till exempel Köp, Kontakter eller Skicka in formulär för potentiella kunder. Dessa mål kallas standardkonverteringsmål.

Du kan välja standardmål som mål för optimering av standardbudgivning i alla kampanjer i ditt konto genom att ställa in dem som standardkonverteringsmål på kontonivå. De mål som du inte har valt som standardmål på kontonivå kan fortfarande användas för budoptimering i specifika kampanjer.

Standardmål på kontonivå

Standardkonverteringsmålen som du anger som standardmål på kontonivå bör vara de konverteringsmål som du vill att alla kampanjer i kontot automatiskt ska lägga bud på och optimera för. Det här är vanligtvis de mest meningsfulla målen för ditt företag. När du skapar en ny kampanj är alla standardmål på kontonivå valda för optimering som standard.

För att få ut mesta möjliga av Googles AI och inlärning i alla kampanjer i ditt konto rekommenderar vi att du optimerar alla dina kampanjer för samma uppsättning mål. Det kan du göra genom att ställa in samma standardmål på kontonivå för alla kampanjer. När du skapar en ny kampanj ser du dina befintliga standardmål på kontonivå som du kan lägga till i kampanjen.

Exempel

Om ditt befintliga standardmål på kontonivå är Köp, som inbegriper flera köprelaterade konverteringsåtgärder, visas detta mål som förslag på konverteringsmål för kampanjen du skapar.

Obs! Om du har flera standardkonverteringsmål som spårar olika steg i samma konverteringstratt rekommenderar vi att du bara anger ett av dem som standardmål på kontonivå. Om du till exempel bedriver e-handel med skor och vill öka onlineförsäljningen av skor rekommenderar vi att du anger Köp som standardmål på kontonivå.

Anpassade mål (för avancerade användare)

Anpassade mål är mål som du själv skapar och lägger till en kombination av primära och sekundära konverteringsåtgärder för. Du kan till exempel skapa ett anpassat mål med en primär konverteringsåtgärd från konverteringsmålet Köp och en sekundär konverteringsåtgärd från konverteringsmålet Skicka in formulär för potentiella kunder. Du skapar anpassade mål i konverteringsöversikten (klicka på Verktyg och sedan på Konverteringar under Mätning i Google Ads). Observera att dessa mål i första hand är avsedda för avancerade användare och inte rekommenderas i de flesta fall.

Tips

Du kan bara lägga bud på ett anpassat mål per kampanj. Om du väljer att använda ett anpassat mål för en ny kampanj behöver du alltså se till att det anpassade målet omfattar alla konverteringsåtgärder som du vill fokusera din budgivning på. Du kan inte kombinera flera anpassade mål för en enskild kampanj.

Terminologiändring

Före

Efter

Conversion Action sets icon

Uppsättningar med konverteringsåtgärder

Conversion goals icon

Standardmål och anpassade mål

Conversion settings icon

Inkludera i konverteringsinställningar

Account level goals icon

Inkludera i standardmål på kontonivå +
primär konverteringsåtgärd

Conversion Actions icon

Konverteringsåtgärder

Conversion Actions icon

Konverteringsåtgärder grupperas utifrån kategori i konverteringsmål

Conversion categories icon

Konverteringskategorier

Conversion categories icon

Konverteringsmål