Over de Google Ads-certificering

De Google Ads-certificering is een professionele erkenning die Google toekent aan personen die hebben aangetoond dat ze de algemene en geavanceerde functies van Google Ads beheersen. Met een Google Ads-certificering kunt u aantonen dat Google u erkent als online advertentieprofessional. U kunt de certificering behalen via Skillshop, het online trainingsprogramma van Google. Meer informatie over Skillshop

In dit artikel bespreken we de voordelen van certificering, hoe u zich kunt certificeren en hoe u uw certificeringsstatus kenbaar maakt aan anderen.

Voordat u begint

U heeft een Skillshop-account nodig om toegang te krijgen tot de Google Ads-assessments die voor uw certificering vereist zijn. Ontdek hoe u uw Skillshop-account instelt.

Voordelen

Elk lid van Google Partners kan onze Google Ads-certificering behalen. Dit zijn de voordelen van certificering:

• Uw kennis aantonen. Laat huidige en potentiële klanten zien dat u een gecertificeerde online advertentieprofessional bent met een persoonlijk certificaat dat u kunt afdrukken.
  • De Google Partner- of Google Premier Partner-badge voor uw bedrijf verdienen. Een bedrijf dat deze badges wil verdienen, moet ten minste één gelinkt lid hebben dat Google Ads-gecertificeerd is. Daarnaast moet het bedrijf aan andere vereisten voldoen. Bekijk meer informatie over de vereisten voor het verdienen van de Partner-badge.

Controleer het volgende om ervoor te zorgen dat de certificeringen van uw gebruikers meetellen voor de badge- en specialisatiestatus van uw bedrijf.

• Gecertificeerde gebruikers hebben hun Skillshop-informatie gedeeld.
  • Gecertificeerde gebruikers hebben standaard- of beheerderstoegang tot het Google Ads-manageraccount of de Google Ads-subbeheerdersaccounts van uw bedrijf

Gebruikers die onder persoonlijke e-mailadressen gecertificeerd zijn (dus die geen standaard- of beheerderstoegang hebben tot Mijn Klantencentrum voor Partners), moeten in Skillshop een zakelijk e-mailadres toevoegen om de gegevens correct toe te schrijven. Dit zakelijke e-mailadres moet standaard- of beheerderstoegang tot Mijn Klantencentrum hebben.

Dit zijn de certificeringsvereisten:

• Partner-badge: Eén Google Ads-gecertificeerde gebruiker met standaard- of beheerderstoegang tot het Google Ads-manageraccount of de Google Ads-subbeheerdersaccounts van uw bedrijf.
  • Premier Partner-badge: Twee Google Ads-gecertificeerde gebruikers met standaard- of beheerderstoegang tot het Google Ads-manageraccount of de Google Ads-subbeheerdersaccounts van uw bedrijf.

Hoe de Google Ads-certificering werkt

Wanneer u een Skillshop-account maakt, krijgt u toegang tot de gratis assessments voor de Google Ads-certificering en de leertrajecten waarmee u zich op deze assessments kunt voorbereiden.

U kunt een Google Ads-certificering voor een Google Ads-productgebied behalen door te slagen voor het assessment voor dat productgebied in Skillshop. Er zijn certificeringen beschikbaar voor de volgende Google Ads-productgebieden: Google Ads Search, Google Ads Display, Google Ads Video en Shopping-advertenties.

Over de Google Ads-certificeringen

Beschikbare certificeringen

Certificering Beschrijving
Google Ads Search-certificering Toon aan dat u weet hoe u campagnes in het zoeknetwerk van Google maakt en optimaliseert. Gecertificeerde gebruikers zijn in staat geautomatiseerde oplossingen zoals Slim bieden en Doelgroepoplossingen te benutten om campagneprestaties te verbeteren voor specifieke marketingdoelen.
Google Ads Display-certificering Laat zien dat u het Google Display Netwerk kunt gebruiken om zoveel mogelijk rendement te behalen op uw investering in display-advertenties. Gecertificeerde gebruikers kunnen effectieve display-strategieën en -campagnes ontwikkelen waarmee ze specifieke marketingdoelen bereiken.
Google Ads Video-certificering Toon aan dat u in staat bent goede resultaten te behalen met de videoadvertentie-oplossingen van YouTube en Google. Gecertificeerde gebruikers weten hoe ze effectieve verhalen vertellen op YouTube om zo potentiële klanten te bereiken, in iedere fase van het aankooptraject en op grote schaal.
Certificering voor Shopping-advertenties Laat zien dat u het gebruik en de optimalisatie van Shopping-advertenties onder de knie heeft. Gecertificeerde gebruikers kunnen ook Shopping-campagnes maken en optimaliseren die het bereik en het aantal conversies maximaliseren.

Beschikbare talen

De Google Ads-certificeringen zijn beschikbaar in 22 talen.

Beschikbare talen: Chinees (traditioneel), Chinees (vereenvoudigd), Duits, Engels (VK), Engels (VS), Frans, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Pools, Portugees, Portugees (Brazilië), Russisch, Slowaaks, Spaans, Spaans (Latijns-Amerika), Thai, Tsjechisch, Turks en Vietnamees

Voorbereiding op de Google Ads-certificeringen

We raden u aan praktijkervaring met het gebruik van Google Ads op te doen. U moet bekend zijn met de concepten van en werkwijzen voor online adverteren en moet ervaring hebben met het beheren van verschillende soorten Google Ads-campagnes.

U kunt zich ook voorbereiden door Skillshop-leertrajecten te doorlopen. Volg de cursussen van elk leertraject om u voor te bereiden op de assessments.

Vereiste scores en tijdslimieten voor assessments

U heeft een score van minimaal 80% nodig om te slagen voor het certificeringsassessment. U heeft 75 minuten om een assessment af te leggen. Als u niet voor een assessment slaagt, kunt u het een dag later opnieuw afleggen.

Wanneer u met de kennistest begint, gaat er een timer lopen. U kunt deze timer niet meer stopzetten. Als u het assessment staakt, bijvoorbeeld door uw browser te sluiten of uw computer uit te schakelen, verloopt de timer direct. U moet dan een dag wachten voordat u het assessment opnieuw kunt afleggen.

Gecertificeerd blijven

Uw Google Ads-certificering blijft geldig totdat de certificering voor het productgebied verloopt. Certificeringen zijn één jaar geldig. U moet het certificeringsassessment voor het betreffende productgebied opnieuw afleggen en ervoor slagen om uw certificering te verlengen.

Richtlijnen voor het kenbaar maken van uw certificeringsstatus

Met uw Google Ads-certificering kunt u aantonen dat u een gecertificeerde online advertentieprofessional bent. U kunt het volgende kenbaar maken aan bestaande en potentiële klanten over deze erkenning:

• Met uw Google Ads-certificering laat u zien dat u een gecertificeerde online advertentieprofessional bent.
  • U heeft deze accreditatie ontvangen omdat u voor de assessments van Skillshop bent geslaagd. Hierbij gaat het om het AdWords Fundamentals-assessment en een van de volgende assessments: Search Advertising, Display Advertising, Mobile Advertising, Video Advertising of Shopping Advertising.

Voorbeeld

Hier volgt een voorbeeld van wat u kunt zeggen over uw certificeringsstatus:

'Google heeft me erkend als Google Ads-gecertificeerde professional, wat betekent dat ik met goed gevolg meerdere assessments heb afgelegd waarin mijn productkennis is getest. Ik ben gekwalificeerd om u te helpen uw bedrijf op het web te laten groeien met Google Ads.'

Hier volgen enkele extra richtlijnen voor het kenbaar maken van uw certificering:

• U mag uzelf alleen 'gecertificeerd' noemen als u persoonlijk bent geslaagd voor de kennistesten voor certificering. Het volstaat niet dat een collega is gecertificeerd of dat uw bureau de badge heeft verdiend.
  • U mag uzelf 'gecertificeerd' blijven noemen zolang uw certificering geldig is. Na de vervaldatum mag u uzelf pas weer 'gecertificeerd' noemen nadat u de kennistest opnieuw met goed gevolg heeft afgelegd.
  • U mag uw certificering vermelden op uw cv, visitekaartjes, LinkedIn-profiel en andere social-mediaprofielen. Houd er rekening mee dat Google Partners-logo's alleen in overeenstemming met onze gebruiksrichtlijnen mogen worden gebruikt.

Gecertificeerde gebruikers voor Partners bekijken

Skillshop biedt geen rapporten met de examen- en certificeringsinformatie van individuele gebruikers binnen uw bedrijf. U kunt wel uw Google Ads-gecertificeerde gebruikers bekijken door deze instructies te volgen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Ga naar het tabblad 'Partner-programma' en klik op de kaart 'Badgestatus'.
  3. Klik op Details weergeven om de specialisatiegegevens van uw bedrijf te bekijken.
  4. Klik op de tekst in het midden van de kaart zodat behaald, niet behaald of aantal gecertificeerde personen wordt weergegeven. Er wordt een pop-upvenster geopend met de gecertificeerde personen per productgebied.

We raden gebruikers aan hun trainingsactiviteiten aan uw bedrijf te koppelen door uw bedrijfsnaam en zakelijke e-mailadres in hun Skillshop-profiel op te nemen en hun accountgegevens met uw bedrijf te delen.

Er kan tot 48 uur verstrijken tussen het moment dat een gelinkte persoon een certificering behaalt in Skillshop en het moment dat die informatie wordt meegeteld voor de Partner-badgevereiste of -specialisatievereiste van uw bedrijf.

Algemene vragen over certificeringen

Het verschil tussen Google Ads-certificeringen en de Partner-badge

• Personen worden gecertificeerd. Elk lid van Google Partners kan een Google Ads-certificering behalen. Als gecertificeerde professional kunt u uw prestatie aantonen met een persoonlijk certificaat van Google.
  • Bureaus krijgen een badge en verdienen specialisaties. Een bureau dat voldoet aan de vereisten voor de Partner-status, krijgt de Google Partner- of Google Premier Partner-badge en mag zichzelf promoten als 'Google Partner'. Houd er rekening mee dat een bureau niet automatisch 'Google Partner' wordt door deel te nemen aan het programma.
    • Bedrijfsspecialisaties erkennen bureaus die:
      • de Google Partner-badge of de Google Premier Partner-badge hebben verdiend,
      • ten minste één medewerker met een Google Ads-certificering voor een productgebied hebben,
      • hebben aangetoond de productprestaties te hebben verbeterd en expertise te hebben op dat productgebied, zoals:
        • Search Advertising
        • Video Advertising
        • Display Advertising
        • Shopping Advertising
      • gedurende 90 dagen Google Ads-uitgaven van minimaal USD 10.000 in het gecertificeerde productgebied hebben gedaan.