Mäta annonsinteraktioner på sidor med Google som värd

Endast en mindre grupp klickmätningsleverantörer är godkända för att mäta specifika annonsinteraktionshändelser på egendomar med Google som värd. Detta gäller annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser. För att se till att dina annonser inte visas utan mätning har Google Ads-teamet pausat alla annonsgrupper som gör tredjepartsanrop till obehöriga leverantörer.

Såvida inte ditt konto har godkänts för att fortsätta visa de berörda annonserna pausas befintliga annonser så att de inte visas utan mätning.

Läs mer om godkända klickmätningsleverantörer för interaktionshändelser

Vi erbjuder begränsad databehandling för annonser för lokala butikslager. Google inaktiverar informationstexter till annonsspårare från tredje part för användare som Google fastställer befinner sig i tillämpliga delstater i USA.

För annonser för lokala butikslager går det inte längre att använda spårningsmallar för lokala skyltfönster med Google som värd via ValueTrack. Ingen tredjepartsspårning sker för konverteringar eller interaktioner. Klick på slutliga webbadresser kan precis som tidigare spåras av annonsspårare från tredje part.

Läs mer om hjälp för återförsäljare att följa amerikanska delstaters integritetslagar i Google Ads

I den här artikeln beskriver vi Googles policyer gällande användning av klickmätningsleverantörer för betalda annonsinteraktioner i annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser.

Annonsinteraktioner för dessa specifika annonstyper inkluderar klick på din webbplats samt följande:

Annonstyp Interaktionshändelse
Annonser för lokala butikslager Om du använder ett lokalt skyltfönster med Google som värd räknas det som ett engagemang när användaren klickar på din annons för lokala butikslager och leds till en webbsida med Google som värd.
Modellbaserade bilannonser

Om användaren utför två eller flera svep i galleriet så att den tredje bilden i galleriet visas, registreras det som ett avsiktligt svep och räknas som ett engagemang.

Du kan använda en klickmätningsleverantör för att mäta annonsinteraktionshändelser, inklusive klick, med hjälp av spårningsmallar.

Godkända klickmätningsleverantörer

Från och med 26 december 2019:

• Om du anlitar en av de godkända klickmätningsleverantörerna använder Google spårningsmallen för annonsinteraktioner som sker på webbsidor med Google som värd, inklusive klick på din webbplats. Det innebär att du kan mäta både klick på din webbplats och de betalda annonsinteraktionerna på sidan med Google som värd.
  • Om du använder en klickmätningsleverantör som inte är godkänd av Google tillämpar Google bara spårningsmallen för klick på din webbplats. Det innebär att du inte kan mäta andra betalinteraktioner på sidor med Google som värd. Du kan dock fortfarande mäta klick externt med dessa leverantörer.
  • Vi kommer att erbjuda begränsad databehandling i samband med annonser för lokala butikslager för att hjälpa dig att följa gällande lagar. Google inaktiverar informationstexter till tredjepartsannonsspårare.
    • För annonser för lokala butikslager går det inte längre att använda spårningsmallar för lokala skyltfönster med Google som värd via ValueTrack. Ingen tredjepartsspårning sker för konverteringar eller interaktioner. Klick på slutliga webbadresser kan precis som tidigare spåras av annonsspårare från tredje part.

Kenshoo och Marin har godkänts för att mäta interaktionshändelser för annonser för lokala butikslager och modellbaserade bilannonser, tillsammans med Search Ads 360 (tidigare DoubleClick Search).

Obs! Listan över godkända klickmätningsleverantörer gäller endast annonsinteraktionshändelser, inte klick. Om du enbart vill mäta klick kan du göra det med valfri klickmätningsleverantör med hjälp av en spårningsmall.