Advertentie-interacties meten op door Google gehoste pagina's

Met ingang van 31 oktober 2018 is slechts een kleine groep providers van klikmetingen goedgekeurd voor het meten van specifieke interactiegebeurtenissen voor advertenties op door Google gehoste property's voor Shopping-showcaseadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen. Op dit moment heeft het Team Google Ads alle advertentiegroepen die externe oproepen naar niet-goedgekeurde providers doen, onderbroken om te voorkomen dat uw advertenties zonder meting worden weergegeven.

Tenzij u uw account heeft gemachtigd om de betreffende advertenties te blijven weergeven, worden eerder gemaakte advertenties onderbroken om te voorkomen dat ze zonder meting worden weergegeven.

Meer informatie over het meten van advertentie-interacties op door Google gehoste pagina's door providers van klikmetingen

Dit artikel beschrijft het beleid van Google met betrekking tot de samenwerking met providers van klikmetingen voor betaalde advertentie-interacties in Shopping-showcaseadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen

Advertentie-interacties voor deze specifieke advertentietypen omvatten naast klikken naar uw website het volgende:

Advertentietype Interactiegebeurtenis
Shopping-showcaseadvertenties Wanneer een gebruiker een advertentie uitvouwt en tien seconden in de advertentie doorbrengt of klikt voordat er tien seconden zijn verstreken, wordt dit geteld als een engagement.
Advertenties met informatie over de winkelvoorraad Als u een door Google gehoste winkelpagina gebruikt en de gebruiker op uw advertentie met informatie over de winkelvoorraad klikt en wordt doorgestuurd naar een door Google gehoste pagina.
Advertenties voor automodellen

Als de gebruiker twee of meer veegbewegingen maakt in de galerij en de derde afbeelding in de galerij bereikt, wordt dit opgevat als doelgericht vegen.

U kunt een provider van klikmetingen gebruiken om interactiegebeurtenissen voor advertenties, zoals klikken, te meten met trackingtemplates

Goedgekeurde providers van klikmetingen

Vanaf 31 oktober 2018:

• Als u met een van de goedgekeurde providers van klikmetingen samenwerkt, past Google de trackingtemplate toe op advertentie-interacties die plaatsvinden op door Google gehoste pagina's, waaronder klikken op uw website. Dit betekent dat u beide klikken op uw site en de betaalde advertentie-interacties op de gehoste pagina van Google kunt meten.
  • Als u samenwerkt met een provider van klikmetingen die niet door Google is goedgekeurd, past Google de trackingtemplate alleen toe op klikken naar uw site. Dit betekent dat u andere betaalde interacties op door Google gehoste pagina's niet kunt meten. U kunt echter nog steeds klikken extern meten via deze providers.

Kenshoo en Marin zijn goedgekeurd om de gebeurtenisinteracties te meten van Shopping-showcaseadvertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en advertenties voor automodellen, naast Search Ads 360 (voorheen DoubleClick Search).

Opmerking: De lijst met goedgekeurde providers van klikmetingen is alleen van toepassing op interactie met advertentieactiviteiten, en niet op klikken. Als u alleen klikken wilt meten, kunt u dit doen in samenwerking met elke provider van klikmetingen met behulp van een trackingtemplate.