Om forklaringer (beta)

Forklaringer giver dig letforståelig indsigt i tilfælde af væsentlige ændringer af din Google Ads-kontos effektivitet. Hvis du konstaterer et markant udsving i effektiviteten for en søgekampagne eller annoncegruppe, kan du ved hjælp af forklaringer hurtigt finde årsagen til ændringen.

Med forklaringer kan du at få flere oplysninger om, hvordan følgende faktorer kan have indvirket på din kampagnes eller annoncegruppes effektivitet:

• Budændringer: Hvordan ændringer af dine bud kan have indvirket på, hvor og hvor ofte dine annoncer er blevet vist.
  • Ændringer af budmodifikatorer: Hvordan ændringer af din budmodifikator for enhed, budmodifikator for sted, budmodifikator for demografi og budmodifikator for målgruppe kan have indvirket på effektiviteten.
  • Budgetændringer: Hvordan ændringer af dit budget kan have indvirket på, hvor mange klik og eksponeringer dine annoncer har opnået.
  • Budgetfordeling: Hvordan fordelingen af dit budget på forskellige enheder (f.eks. annoncegrupper) kan have indvirket på andre enheders effektivitet.
  • Budgetforbrugshastighed: Hvordan ændringer af din gennemsnitlige pris pr. klik (CPC, cost-per-click) kan have medført, at dit budget er blevet opbrugt hurtigere eller langsommere end normalt.
  • Kvalifikationskrav: Hvordan forskellige faktorer kan have indvirket på, hvor ofte dine annoncer har været kvalificerede til at generere trafik (f.eks. hvis dit budget er opbrugt, eller hvis du har sat en annoncegruppe eller kampagne på pause, når samtlige annoncer i en annoncegruppe er blevet afvist).
  • Ændringshistorik: Hvordan ændringer på din konto kan have indvirket på din kontos effektivitet.
  • Målretningsændringer: Hvordan ændringer af geografisk målretning, søgeordsmålretning og søgeordsstatus eller tilføjelse/fjernelse af en målgruppe kan indvirke på effektiviteten.
  • Auktionskonkurrence og søgeinteresse: Hvordan ændringer af søgevolumen på søgepartneres websites og tilvalg/fravalg af søgepartnere kan indvirke på effektiviteten.

Fordele

• Tidsbesparelse. Med nogle få klik kan du finde frem til årsagen til ændringer af din kontos effektivitet.
  • Alt er samlet ét sted. Der er ikke længere behov for krydstjek af rapporter, tjeklister eller andre værktøjer. Du skal bare sammenligne to datointervaller for at få forklaringer på væsentlige effektivitetsændringer (hvis der er tilgængelige forklaringer).
  • Præcision. Du får et bedre og mere præcist overblik og derved lettere ved at finde frem til mulige årsager til ændringer af din kampagnes eller annoncegruppes effektivitet.

Sådan får du vist forklaringer på din konto

About Explanations
  1. Log ind på din Google Ads-konto
  2. Klik på Søgekampagner på navigationsmenuen til venstre.
  3. Klik på Kampagner eller Annoncegrupper på sidemenuen til venstre.
  4. Klik på pil ned ud for datointervallet øverst til højre på skærmen.
  5. Klik på til/fra-knappen ud for "Sammenlign" for at aktivere endnu et datointervalfelt.
  6. Vælg de datoer, du vil sammenligne, i det øverste datointervalfelt.
  7. Vælg derefter Forrige periode under "Sammenlign".
    Sørg for, at tidsrummene er lige lange, da der ellers ikke vises forklaringer.
  8. Klik på Anvend. Der vises resultater for begge datointervaller i effektivitetsdiagrammet.
  9. Du kan se den procentvise ændring neden for tallene i kolonnerne for dine effektivitets-metrics. Den procentvise ændring vises som følger: "+ X %" eller "- X %". Væsentlige ændringer er fremhævet med blåt. Klik på en fremhævet procentvis ændring for at åbne panelet med forklaringer.
    • Panelet med forklaringer vises til højre på skærmen. Det indeholder en liste over enheder (f.eks. annoncegrupper eller søgeord), der kan være årsag til den aktuelle ændring.
  10. Klik på Flere oplysninger for at få flere oplysninger om effektivitetsændringen for en bestemt enhed.
  • Forklaringer er kun tilgængelige til søgekampagner, hvor der bruges manuel budgivning eller Udvidet CPC. Der vises ikke forklaringer vedrørende kampagner af typen Søgning+, displaykampagner, videokampagner, Shopping-kampagner, kampagner med dynamiske søgeannoncer eller kampagner med automatisk budgivning.
  • Forklaringer understøtter i øjeblikket kun antal klik, pris og eksponeringer.
  • Forklaringer aktiveres kun, hvis kravene med hensyn til volumen og ændringsprocent er opfyldt:
  • Forklaringer er kun tilgængelige for data fra de seneste 90 dage. Du kan se den procentvise ændring for et tidsrum på over 90 dage, men vinduet med forklaringer vises ikke.
  • Forklaringer fungerer kun for ved sammenligning af uafbrudte tidsrum med samme længde.