Om forklaringer

Forklaringer giver dig indsigt i store ændringer af din Google Ads-kontos effektivitet. Hvis du konstaterer et markant udsving i effektiviteten for en søgekampagne eller annoncegruppe, kan du ved hjælp af forklaringer hurtigt finde årsagen til ændringen.

Desuden kommer Google Ads sommetider med anbefalinger, der vises sammen med forklaringer. Forklaringer fortæller dig, hvorfor din annonceeffektivitet har svinget, mens anbefalinger kan hjælpe dig med at forbedre din annonceeffektivitet fremadrettet.

Forklaringer er i øjeblikket tilgængelige for:
  • Søgekampagner, hvor der bruges manuel CPC, Udvidet CPC, udvidet CPC for værdi, mål-CPA, Maksimér antal konverteringer, Budgivning til maksimering af antal klik, Maksimér konverteringsværdi, måleksponeringsandel og mål-ROAS
  • Appkampagner, hvor der bruges mål-CPA
  • Kampagner af typen "Maksimal effektivitet"

Fordele

• Spar tid: Med nogle få klik kan du finde frem til årsagen til ændringer af din kontos effektivitet.
  • Alt samlet på ét sted: Der er ikke længere behov for krydstjek af rapporter, tjeklister eller andre værktøjer. Du skal bare sammenligne 2 datointervaller for at få forklaringer på væsentlige effektivitetsændringer (hvis der er tilgængelige forklaringer.
  • Diagnosticer problemer: Du får et bedre og mere præcist overblik og derved lettere ved at finde frem til mulige årsager til ændringer af din kampagnes eller annoncegruppes effektivitet.
  • Få anbefalinger: Få anbefalinger til, hvordan du kan forbedre din annonceeffektivitet. Anbefalinger baseres på din kampagnes effektivitet, som fremgår af forklaringerne, herunder relevante metrics, retning og størrelse af dit udsving i effektiviteten og specifikke årsager.

Typer af forklaringer

Med forklaringer kan du at få flere oplysninger om, hvordan følgende faktorer kan have indvirket på din kampagnes eller annoncegruppes effektivitet.

Forklaringer for budgivning

• Budændringer: Hvordan ændringer af dine bud kan have indvirket på, hvor og hvor ofte dine annoncer er blevet vist.
  • Ændringer af mål for budstrategi: Hvordan ændringer af mål på annoncegruppe-, kampagne- eller porteføljeniveau kan have indvirket på din effektivitet.
  • Optimering af budstrategimål: Hvordan automatisk optimering af effektiviteten i forhold til dit angivne bud har medført ændringer i det daglige forbrug og andre metrics.
  • Ændringer af budgrænse: Hvordan indstillinger eller ændringer af budgrænser påvirker automatisk optimering af dine bud. Budgrænser kan forhindre Google Ads i at justere dine bud til det beløb, der bedst opfylder dit mål.
  • Ændringer af budstrategi: Hvordan ændringer af strategitype eller portefølje kan påvirke effektiviteten. Hver type automatisk budstrategi er udviklet med det formål at hjælpe dig med at opnå et konkret mål for din virksomhed.
  • Ændringer af budmodifikatorer: Hvordan ændringer af din budmodifikator for enhed, budmodifikator for sted, budmodifikator for demografi og budmodifikator for målgruppe kan have indvirket på effektiviteten.

Budgetforklaringer

• Budgetændringer: Hvordan ændringer af dit budget kan have indvirket på, hvor mange klik og eksponeringer dine annoncer har opnået.
  • Budgetoptimering: Hvordan automatisk optimering af effektivitet i forhold til dit angivne budget har medført ændringer i det daglige forbrug og andre metrics.
  • Fordeling af delt budget: Hvordan fordelingen af dit budget på forskellige enheder (f.eks. annoncegrupper) kan have indvirket på andre enheders effektivitet.

Konverteringsforklaringer

• Konverteringsindstillinger: Hvordan ændringer af dine konverteringsindstillinger kan have indvirket på effektiviteten, herunder ændringer af konverteringsperioden, antallet af konverteringer, tilskrivningsmodellen og andre indstillinger.
  • Konverteringsforsinkelse: Hvordan de seneste konverteringer, der endnu ikke er blevet rapporteret, kan forårsage et fald i antallet af konverteringer.
  • Udsving i antallet af modtagne konverteringer: Hvordan ændringer i antallet af konverteringer kan påvirke effektiviteten, og om disse ændringer skyldes et fald i antallet af aktiverede konverteringstags, eksponeringer, klik, konverteringsrate eller CTR.

Forklaring for konverteringsværdi

• Indstillinger for konverteringsværdi: Hvordan ændringer af dine indstillinger for konverteringsværdi kan have indvirket på effektiviteten, herunder ændringer af standardværdier, transaktionsspecifikke værdier, dynamiske værdier og andre værdiindstillinger.
  • Konverteringsværdiforsinkelse: Hvordan de seneste konverteringer, der endnu ikke er blevet rapporteret, kan forårsage et fald i konverteringsværdien.
  • Udsving i konverteringsværdier: Hvordan ændringer i konverteringsværdier kan påvirke effektiviteten, og om disse ændringer skyldes et fald i antallet af klik, CVR, CTR, konverteringsvolumen eller procentdelen af konverteringer med tilknyttede værdier.

Forklaringer på afvisningsrater

• Ændring af afvisningsrate: Beregner stigningen eller faldet i afvisningsraten pr. kategori for tidsrummet for forklaringskortet. En stigning i den procentvise ændring i en afvisningskategori betyder, at dine kampagners effektivitet kan være forringet. Formålet med forklaringen er at reducere den procentdel af afvisninger, du ser for din kampagne.
  • Definition af og vejledning til afvisningskategori: Skitserer de afvisningskategorier, der påvirkede dine kampagner, samt en tilsvarende definition og vejledning til, hvordan du kan minimere dem. Op til 5 afvisningskategorier behandles på kortet med forklaringer, dvs. lav målpris, begrænset rækkevidde, begrænset budget, overlappende kampagner og aktivkvalitet. De afvisningskategorier, der vises på forklaringskortet, sorteres i faldende rækkefølge baseret på den procentvise ændring i afvisningsraten i tidsrummet for forklaringskortet.
  • Anbefaling om afvisningskategori: Giver en specifik anbefaling til at reducere forekomsten af afvisningskategorien med den højeste procentvise ændring.

Forklaringer af aktiver, aktivgrupper og annoncegrupper

• Ændringer af aktiver: Hvordan tilføjelse eller fjernelse af aktiver, der bruges i annoncerne i din appkampagne eller kampagne af typen "Maksimal effektivitet", påvirker effektiviteten.
  • Ændringer af aktivets effektivitet: Hvordan ændringer i effektiviteten for en individuel aktivgruppe påvirker den samlede effektivitet for din kampagne af typen "Maksimal effektivitet".
  • Kvalifikation: Hvordan forskellige faktorer påvirker, hvor ofte dine annoncer er kvalificeret til trafik (f.eks. hvis dit budget er opbrugt, hvis du har sat en annoncegruppe, en aktivgruppe eller en kampagne på pause eller afviste annoncer, annoncegrupper, aktiver eller aktivgrupper).

Alle andre forklaringer

• Kampagnen er stadig i gang med at lære (nyt): Fremhæver, hvornår en ny kampagne muligvis oplever nogle udsving i løbet af indlæringsperioden.
  • Optimeringsmål: Hvordan ændringer af optimeringsmål i dine appkampagner, f.eks. skift fra installationer til handlinger i appen, kan have indvirket på effektiviteten.
  • Målretningsændringer: Hvordan ændringer af geografisk målretning, søgeordsmålretning og søgeordsstatus eller tilføjelse/fjernelse af en målgruppe kan indvirke på effektiviteten.
  • Auktionskonkurrence og søgeinteresse: Hvordan ændringer af søgevolumen på søge- og Shopping-beholdningen kan indvirke på effektiviteten.
  • Ændringshistorik: Hvordan ændringer på din konto kan have indvirket på din kontos effektivitet.
  • Effekter for ugedage: Hvordan brugeradfærden på visse ugedage kan medvirke til ændringer i effektiviteten.

Sådan får du vist forklaringer på din konto

Du får ikke vist forklaringer, hvis dit datointerval indeholder dags dato, da der kan være flere data til den pågældende dag.

Se forklaringer

Du får som standard vist forklaringer, der sammenligner det datointerval, du har valgt, med den forrige periode af samme længde:

1. Gå til siden med din kampagne eller annoncegruppe.
  2. Hold markøren over værdier i din datatabel, der er angivet med blå prikker $1,193.60.
  3. Du kan se, hvordan denne værdi har ændret sig siden sidste periode.
    Hvis du f.eks. har valgt de seneste 7 dage som datointerval, får du vist forklaringer på, hvordan din effektivitet har ændret i forhold til ugen før.
  4. Du kan også holde markøren over effektivitetsgrafen på din primære kampagneside. Der vil være forklaringer til væsentlige ændringer i din effektivitet i det valgte tidsrum.
  5. Klik på Se forklaringer for at se, hvad der har forårsaget ændringen.

Se forklaringer i rapporten Budstrategi

Du kan finde de primære årsager til betydningsfulde ændringer ved at se forklaringer i rapporten Budstrategi.

1. Gå til siden Kampagner på sidemenuen til venstre.
  2. Klik på linket i kolonnen "Budstrategitype" for din valgte kampagne.
  3. Hold markøren over den værdi, du vil se forklaringer på.
    • Mål-CPA: Forklaringer på værdierne Pris, Konverteringer og Faktisk CPA.
    • Maksimér antal konverteringer: Forklaringer på værdierne Pris og Konverteringer.
    • Mål-ROAS: Forklaringer på værdierne Pris, Konverteringsværdi og ROAS.
    • Maks. konverteringsværdi: Forklaringer på værdierne Pris og Konverteringer.
    • Måleksponeringsandel: Forklaringer på de vigtigste IS-værdier for Pris og Søgning.
    • Maksimér antal klik: Forklaringer på værdierne Pris og Klik.
    • Konverteringsbaserede budstrategier: Forklaringer på værdien for konverteringsforsinkelse.
  4. Du kan også holde markøren over effektivitetsgrafen i rapporten Budstrategi. Der vil være forklaringer til væsentlige ændringer i din effektivitet i det valgte tidsrum.
  5. Klik på Se forklaringer for at se, hvad der har forårsaget ændringen.

Se forklaringer i din kampagne, i dine annoncegrupper eller i din ændringshistorik

Dette billede viser, hvordan du får vist forklaringer i din Google Ads-kampagne.

Du kan finde årsagerne til væsentlige ændringer i din annonceeffektivitet ved at se forklaringer, når de er tilgængelige i diagrammer på kampagner, annoncegrupper eller faner med ændringshistorik.

1. Gå til enten kampagnerne, annoncegrupperne eller fanerne til ændringshistorik i sidemenuen til venstre.
  2. Hold markøren over effektivitetsgrafen. Der vil være forklaringer til væsentlige ændringer i din effektivitet i det valgte tidsrum.
  3. Klik på Se forklaringer på diagramannoteringer, når de er tilgængelige, for at se, hvad der har forårsaget ændringen.

Få forklaringer til tilpassede datointervaller

Hvis du vil sammenligne to tilpassede intervaller, skal du vælge de to perioder, du vil sammenligne, når du vælger dit datointerval:

1. Klik på pil ned ud for datointervallet øverst til højre på skærmen Date range drop down menu.
  2. Klik på til/fra-knappen ud for "Sammenlign", og vælg derefter Forrige periode under den.
  3. Vælg en periode. Sørg for, at begge perioder er lige lange og uafbrudte, da der ellers ikke vises forklaringer.
  4. Klik på Anvend.

Du kan se den procentvise ændring under tallene i kolonnerne for dine effektivitets-metrics.

Væsentlige ændringer er fremhævet med blåt og indeholder en forklaring.

Mulige årsager til, at du ikke har nogen forklaringer

Forklaringer er designet til at fremhæve vigtige ændringer af de effektivitets-metrics, som din kampagne optimerer til. Der kan dog være tilfælde, hvor der ikke er forklaringer. Her er et par almindelige årsager til, at forklaringer ikke er tilgængelige:

• Effektivitets-metric'en er ikke tilpasset dine kampagnemål.
  • Ændringen af din effektivitets-metric er ikke signifikant nok til at aktivere en forklaring.
  • Datointervallet omfatter i dag eller går længere tilbage end de seneste 90 dage.

Forklaringer er i øjeblikket kun tilgængelige for visse kampagnetyper og budstrategier som angivet nedenfor:

Kampagnetype Budstrategi Understøttede metrics
Søgning Udvidet CPC for værdi Konverteringsværdi
Søgning Manuel CPC og Udvidet CPC Antal klik, pris, eksponeringer, konverteringer og konverteringsværdi
Søgning Maksimér antal klik Klik og pris
Søgning Maksimér antal konverteringer Pris og konverteringer
Søgning Maksimér konverteringsværdi og mål-ROAS Pris og konverteringsværdi
Søgning Mål-CPA Pris og konverteringer
Søg Måleksponeringsandel Pris og eksponeringer
App Mål-CPA Pris, installationer og handlinger i appen
Maksimal effektivitet Maksimér antal konverteringer (med en valgfri mål-CPA) Pris, konverteringer
Maksimal effektivitet Maksimér konverteringsværdi (med et valgfrit mål-ROAS) Pris, konverteringsværdi