Veiledning for konfigurering av dynamisk remarketing for apper

5. Bruk datasegmenter

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Datasegmentene dine omfatter appbrukere du kan målrette annonsene dine mot. Google Ads begynner med å opprette segmenter for deg basert på brukere som tidligere har hatt interaksjoner med annonsene dine og/eller bedriften din. Du kan legge til nye brukere i disse segmentene, benytte dem som utgangspunkt for nye segmenter eller manuelt legge til nye segmenter. Slik kan du få mest mulig ut av datasegmentene dine:

1. Se gjennom segmentene Google Ads oppretter for deg. Alle bedriftstypene har noen segmenter til felles, for eksempel «Alle besøkende» og «Alle som har konvertert». Alle bedriftstyper har dessuten sine egne segmenter, for eksempel «Flyreiser» med det tilhørende segmentet for folk som ser på flyreiser.
  2. Du kan også lage datasegmentene dine manuelt basert på «app_event»-parameterne du sender til Google.
  3. Segmentér målgruppene dine for å maksimere evnen til å finne og oppnå konverteringer fra målgrupper ut fra tidligere aktivitet, for eksempel følgende:
    • Folk som har sett på startsiden: Opprett et datasegment over appbrukere der nettadressen tilsvarer nettadressen til startsiden din.
    • Folk som har sett på kategorisider: Opprett separate datasegmenter over appbrukerne dine i hver produktkategori, eller opprett et egendefinert kombinasjonssegment med ekskluderinger eller som inneholder flere forskjellige segmenter.
    • Folk som har sett på produkt- eller tilbudssider: Opprett et datasegment som bare omfatter brukerne som har besøkt bestemte produktsider i appen din. Ekskluder de som har forlatt handlekurven eller konvertert tidligere.
    • Brukere som har forlatt handlekurven: Velg «Besøkende på en side som ikke besøkte andre sider» i tillegg til handlekurven eller siden for skjema for potensielle salg, og ekskluder så folk som faktisk konverterte, for eksempel ved å velge «Takk»-siden.
    • Folk som har konvertert tidligere: Opprett et datasegment over brukere som har nådd frem til bekreftelsessiden for kjøp i appen din.

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.

Opprett datasegmenter for brukerne av appen din

Opprett datasegmenter som omfatter folk som har installert appen din.

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på Målgruppelister.
  5. For å legge til et datasegment som bare omfatter brukerne av appen din, klikk på plussknappen og velg Appbrukere.
  6. Begynn å skrive inn et beskrivende navn på datasegmentet på siden som åpnes.
    1. Du må ha konfigurert en tag eller en hendelseskodebit for at dette skal fungere. Finn ut mer om den globale nettstedstaggen
  7. Velg en mal fra Listemedlemmer-rullegardinmenyen.
  8. Ved siden av «App» klikker du på alternativknappen for appens operativsystem, og så klikker du i søkefeltet for å finne appen.
    1. For å angi en ny app, klikk på Legg til en ny app.
  9. Skriv inn varigheten av medlemskapet – det vil si hvor lenge du ønsker at en bruker skal være på listen din. Du kan når som helst endre varigheten av medlemskapet.
  10. Skriv inn en valgfri beskrivelse av målgruppesegmentet ditt.
  11. Klikk på Opprett målgruppen.

Legg til datalisten over appbrukere i kampanjer eller annonsegrupper

1. Klikk på verktøyikonet Tools Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Delt bibliotek-rullegardinmenyen på delmenyen.
  3. Klikk på Målgruppestyring.
  4. Klikk på Målgruppelister.
  5. Velg datalistene over appbrukere du vil legge til.
    1. Velg ønsket liste ved å klikke på listenavnet. På den neste siden klikker du på prikkeikonet 3 dot icon øverst til høyre i Appbrukere-feltet, og deretter velger du Legg til i.
    2. For å velge flere lister, klikk i avmerkingsboksen ved siden av navnet på de ulike listene du vil legge til. Klikk på Legg til i på den blå stripen.
  6. Velg Annonsegrupper eller Kampanjer.
  7. Legg til listene i annonsegruppene eller kampanjen.
    1. For annonsegrupper klikker du på kampanjen til venstre som annonsegruppene tilhører. Deretter kan du klikke i avmerkingsboksene ved siden av annonsegruppene du ønsker at listen din skal bli med i.
    2. For kampanjer klikker du i avmerkingsboksene ved siden av navnet på kampanjen du ønsker at listen din skal bli med i.
  8. Klikk på Neste.
  9. Klikk på det du ønsker at listen din skal gjøre i den aktuelle annonsegruppen eller kampanjen.
    1. Velg Smart standard hvis du ønsker at Google Ads skal ta avgjørelsen ut fra hvilket Google-nettverk du målretter mot.
    2. Velg Målretting hvis du ønsker å vise annonser bare til bestemte målgrupper.
    3. Velg Observasjon hvis du ønsker å samle inn informasjon om brukerne dine uten å begrense målgruppene du viser annonser for.
  10. Klikk på Legg til målgrupper.