Sökordsplaneraren: Skapa och hantera din sökordsplan

I den här artikeln beskriver vi hur du använder Sökordsplaneraren för att lägga till sökord i din plan, se prognoser för dina sökord, ange ett bud för planen och redigera sökord.

Anvisningar

Innan du börjar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto
  2. Klicka på verktygsikonen högst upp till höger och välj Sökordsplaneraren under Planering.
  3. Skriv eller klistra in ett eller flera av följande i sökrutan Hitta nya sökord och tryck på Retur på tangentbordet efter vart och ett:
    • ord eller fraser som beskriver det annonsen gäller
    • webbadressen till en webbsida eller hela webbplatsen som har anknytning till ditt företag.
  4. Klicka på Kom igång.

Se prognoser för sökord i din plan

1. Markera i resultattabellen kryssrutan till vänster om de sökord som du vill lägga till i planen.
  2. Välj en befintlig annonsgrupp i det blå fältet ovanför tabellen eller skapa en ny annonsgrupp där sökordsförslagen ska läggas till. Välj sedan en matchningstyp för sökordsförslagen. Läs mer om sökordsmatchningstyper.
  3. Klicka på Lägg till i plan.
  4. Du kan se en översikt över prognoserna för din plan genom att klicka på Översikt över plan på sidmenyn till vänster. På sidan Översikt över plan kan du
    • se prognoser för planen uppdelat på de populäraste sökorden, platserna och enheterna
    • ändra parametrarna för varje prognos för att få detaljerad information om hur planen kommer att fungera.
  5. Du kan se prognoser för dina annonsgrupper genom att klicka på Annonsgrupper på sidmenyn till vänster. På sidan Annonsgrupper kan du
    • se uppdaterade annonsgruppsprognoser baserat på ett standardbud
    • sortera resultaten efter klick, kostnad, matchningstyp, exponeringar, CTR eller genomsnittlig CPC
    • anpassa annonsgruppsprognoserna efter datumintervall för att se hur trafiken påverkas av säsongsvariationer
    • ladda ned planprognoser.
  6. Du kan se prognoser för specifika sökord genom att klicka på Sökord på sidmenyn till vänster. På sidan Prognoser kan du
    • se uppdaterade sökordsprognoser baserat på ett standardbud
    • sortera resultaten efter klick, kostnad, matchningstyp, exponeringar, CTR eller genomsnittlig CPC
    • anpassa sökordsprognoserna efter datumintervall för att se hur trafiken påverkas av säsongsvariationer
    • ladda ned planprognoser.
  7. Du kan se tidigare statistik, som genomsnittligt antal sökningar per månad eller data om konkurrenter, genom att klicka på Sökord på sidmenyn till vänster och sedan på Tidigare statistik högst upp på sidan. På sidan Tidigare statistik kan du
    • se tidigare statistik om dina sökordsförslag sorterad efter datumintervall
    • ladda ned tidigare statistik om sökorden i din plan.

Läs mer om vad mätvärdena och prognoserna betyder

Redigera sökord i planen

När du har skapat en plan kan du göra ändringar i annonsgrupps- och sökordsförslagen i tabellen för att få en ännu bättre uppfattning om vilket resultat sökorden kan ge. Du kan till exempel enkelt ändra högsta CPC i fältet högst upp på sidan för att se om du kan nå dina annonseringsmål snabbare med andra bud.

Lägga till fler annonsgrupper eller sökord i planen

1. Klicka på Sökord på navigeringspanelen till vänster.
  2. Klicka på det blå plustecknet .
  3. Om du vill lägga till sökord i en ny annonsgrupp klickar du på Välj en annonsgrupp och sedan på Skapa annonsgrupp
    • Ange ett namn på den nya annonsgruppen och klicka på Skapa.
    • Ange sökorden i rutan, ett per rad eller avgränsade med kommatecken.
    • Klicka på Spara.
  4. Om du vill lägga till sökord i en befintlig annonsgrupp klickar du på Välj en annonsgrupp och väljer annonsgruppen där du vill lägga till sökorden.
    • Ange sökorden i rutan, ett per rad eller avgränsade med kommatecken.
    • Klicka på Spara.

Ta bort sökord från planen

1. Klicka på Sökord på navigeringspanelen till vänster.
  2. Markera rutorna vid sökorden du vill ta bort.
  3. Klicka på Ta bort i det blå fältet ovanför resultattabellen.

Spara sökord i ditt konto

När du har skapat en plan kan du se prognoser för de sökorden och spara dem i ditt konto.

1. Lägg till sökord i planen genom att markera rutan till vänster om sökorden du vill lägga till.
    • Lägg till de valda sökorden i en annonsgrupp genom att klicka på rullgardinsmenyn Lägg till i ny annonsgrupp. Välj annonsgruppen där du vill lägga till sökord. Du kan också lägga till de valda sökorden i en ny annonsgrupp genom att klicka på rullgardinsmenyn Lägg till i ny annonsgrupp och ge den nya annonsgruppen ett namn.
    • Som standard läggs sökorden till som bredmatchade. Du kan ändra detta genom att klicka på rullgardinsmenyn Bred matchning och välja en annan matchningstyp. Läs mer om sökordsmatchningstyper.
  2. Klicka på Lägg till i plan.
  3. Om du vill se prognoser för dina valda sökord klickar du på Visa prognos i varningsrutan längst ned på sidan eller på Sökord i den vänstra panelen.
    • Det visas ett diagram med högsta CPC-bud (högsta kostnad per klick) och trafikprognoser. Som standard visas det antal klick per dag som alla dina sökord kan få för olika bud.
    • För att se andra värden, som exponeringar eller kostnad, väljer du motsvarande mätvärde på rullgardinsmenyn ovanför diagrammet.
    • Du kan se detaljerade prognoser i tabellen genom att justera det understrukna högsta CPC-budet eller hålla muspekaren över en punkt i diagrammet och klicka på den.
  4. Klicka på Spara i konto när du vill skapa en ny kampanj.
  5. Ange ett kampanjnamn och en daglig budget och klicka sedan på Spara