Over slimme Shopping-campagnes

Vereenvoudig uw campagnebeheer, maximaliseer uw conversiewaarde en breid uw bereik uit met slimme Shopping-campagnes. Dit campagnesubtype combineert standaard Shopping-campagnes en remarketingcampagnes in het Display Netwerk en maakt gebruik van automatisch bieden en automatische advertentieplaatsing om uw producten en bedrijf via verschillende netwerken te promoten.

Als u ondertiteling in uw taal wilt, zet u YouTube-ondertiteling aan. Selecteer het icoon Instellingen Afbeelding van icoon voor YouTube-instellingen onderaan de videospeler, selecteer Ondertiteling en kies dan uw taal.

Voordelen

Voor slimme Shopping-campagnes gebruikt machine learning van Google uw productfeed om verschillende advertenties te maken en weer te geven in meerdere netwerken, waaronder het zoeknetwerk van Google, het Google Display Netwerk, YouTube en Gmail. Onze systemen testen verschillende combinaties van de afbeeldings- en tekstitems die u aanlevert. Vervolgens worden de relevantste advertenties automatisch geselecteerd en weergegeven.

• Eenvoudige optimalisatie: Slimme Shopping-campagnes combineren uw bestaande productfeed en items tot advertenties in verschillende netwerken. De krachtige systemen van Google testen ze en tonen de advertenties die het best presteren.
  • Automatisch bieden: Google automatiseert de advertentieplaatsing en biedingen voor elke advertentie in uw slimme Shopping-campagnes, zodat u biedt voor de maximale conversiewaarde voor het opgegeven budget.
  • Eenvoudige integratie: Maak en beheer slimme Shopping-campagnes via een geïntegreerd platform van derden (zoals Shopify en WooCommerce), voor naadloze marketing en tracking.

Geschiktheid en vereisten

Iedere klant met een Merchant Center-feed kan een slimme Shopping-campagne maken.

U kunt maximaal 100 actieve of onderbroken slimme Shopping-campagnes maken in uw Google Ads-account. Voor optimale resultaten raadt Google aan om, indien mogelijk, de slimme Shopping-campagnes te consolideren.

In Europa kunnen slimme Shopping-campagnes worden gebruikt met elke service voor prijsvergelijking (Comparison Shopping Service, CSS) waarmee u werkt. De advertenties worden weergegeven op algemene pagina's met zoekresultaten en op alle andere platforms waarvoor de CSS is aangemeld.

Slimme Shopping-campagnes optimaal benutten

Remarketinglijsten gebruiken

Het is een goed idee om remarketinglijsten voor slimme Shopping-campagnes te gebruiken en voortdurend nieuwe mensen aan die lijsten toe te voegen. Voor een optimale dekking van uw advertenties is het belangrijk dat u in de afgelopen 30 dagen meer dan 100 actieve gebruikers of bezoekers heeft gehad en dat er in de afgelopen 2 dagen ten minste 1 nieuwe gebruiker bij is gekomen.

Conversies bijhouden

Slimme Shopping-campagnes houden conversies bij van gebeurtenissen zoals online aankopen (voorkeursbron van conversiegebeurtenissen), aanmeldingen, aankopen via telefoongesprekken en winkelbezoeken. Ze maximaliseren automatisch de conversiewaarde voor het dagbudget dat u instelt. Meer informatie over optimalisatie van slimme Shopping-campagnes

Tip:

• U kunt slimme Shopping-campagnes maken zonder conversies bij te houden, maar de uitgaven van deze campagnes zijn mogelijk beperkt.
  • U kunt bestaande slimme Shopping-campagnes weergeven zonder aan de vereisten voor Conversies bijhouden of remarketing te voldoen, maar de uitgaven van deze campagnes zijn mogelijk beperkt.

Nieuwe advertentietypen ontdekken

Slimme Shopping-campagnes maken gebruik van Shopping-advertenties, advertenties met informatie over de winkelvoorraad en display-advertenties (inclusief dynamische remarketing en dynamische acquisitie) die in aanmerking komen voor weergave in het zoeknetwerk van Google, in het Display Netwerk, op YouTube en in Gmail. Meer informatie over advertentietypen en vereisten voor indelingen

De prestaties analyseren

Aan de hand van rapportage over conversiewaarde en ROAS (rendement op advertentie-uitgaven) kunt u de prestaties van uw campagne evalueren. U kunt ook vooraf gedefinieerde rapporten vinden die zijn gesegmenteerd op specifieke productkenmerken, zoals categorie, producttype en aangepast label. Klik hiervoor op het rapportage-icoon  bovenaan de pagina en selecteer 'Vooraf gedefinieerde rapporten (dimensies)' en vervolgens 'Shopping'. Klik in het dropdownmenu Shopping op het rapport dat u wilt bekijken.

De gebruikelijke rapportage, bijvoorbeeld over klikken, conversies en vertoningen, is ook beschikbaar.

Voor slimme Shopping-campagnes kunnen rapportagestatistieken voor het tabblad Productgroepen verschillen in vergelijking met de tabbladen Campagne, Advertentiegroep of Advertenties. Dit komt omdat het tabblad Productgroepen alleen rapportage over gegevens op productniveau bevat.

• Als een Shopping-advertentie bijvoorbeeld veel producten in een afzonderlijke advertentieruimte weergeeft, genereert elk product een vertoning. De campagne, de advertentiegroep en de advertentie 'weten' echter dat er slechts 1 advertentie is weergegeven en tellen deze als 1 vertoning.
Opmerking: Hoewel slimme Shopping-campagnes worden weergegeven in het Display Netwerk, is rapportage over view-through-conversies niet beschikbaar voor Shopping-campagnes.

Integreren met platforms van derden