Tietoja Älykkäistä Shopping‑kampanjoista

Älykkäiden Shopping-kampanjoiden avulla voit helpottaa kampanjanhallintaa, maksimoida konversioarvosi ja laajentaa tavoittavuuttasi. Tämä kampanjan alatyyppi on Vakiotyyppisen Shopping-kampanjan ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjan yhdistelmä, jossa käytetään automaattisia hintatarjouksia ja mainoksen sijoitteluja tuotteidesi ja yrityksesi mainostamiseen eri verkostoissa. Tässä artikkelissa kerromme perusasiat Älykkäiden Shopping-kampanjoiden toiminnasta. Määritystä koskevat ohjeet löytyvät artikkelista Älykkään Shopping-kampanjan luominen.

Näin se toimii

Älykkäissä Shopping-kampanjoissa luodaan Googlen koneoppimisen avulla useita eri verkostoissa näytettäviä mainoksia yhdistämällä nykyinen tuotesyötteesi ja sisältösi. Aloita linkittämällä tilisi Kauppiaskeskus-tiliin, määrittämällä budjetti, lataamalla sisältöä ja ilmoittamalla meille myyntimaasi. Järjestelmämme noutaa sisältöä tuotesyötteestäsi ja testaa lisäämäsi kuva- ja tekstisisällön eri yhdistelmiä. Tämän jälkeen se näyttää osuvimmat mainokset Googlen verkostoissa, kuten Google-hakuverkostossa, Google Display ‑verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa. Euroopassa Älykkäitä Shopping-kampanjoita voidaan käyttää minkä tahansa hintavertailupalvelun kanssa. Mainokset näkyvät yleisillä hakutulossivuilla ja kaikilla muilla hintavertailupalvelussa määritetyillä alustoilla.

Saat jokaisesta mainoksesta parhaan mahdollisen hyödyn, sillä Google myös määrittää mainosten sijoittelut ja hintatarjoukset automaattisesti siten, että saat määrittämälläsi budjetilla mahdollisimman suuren konversioarvon.

Vaatimukset

Ennen kuin luot Älykkään Shopping-kampanjan, sinun on määritettävä konversioseuranta tapahtumakohtaisilla arvoilla. Konversioseurannan avulla voit seurata, milloin mainokset johtavat myyntiin verkkosivustollasi. Älykkään Shopping-kampanjan määrittäminen edellyttää, että sinulla on aktiivinen ja vahvistettu konversioseurannan tagi. Lue lisää konversioseurannan määrittämisestä verkkosivustolle.

Lisäksi sinun pitää lisätä verkkosivustollesi yleinen sivustotagi ja tiliisi on oltava liitettynä uudelleenmarkkinointiluettelo, jossa on vähintään 100 aktiivista käyttäjää. Näin mainoksiasi voidaan käyttää dynaamiseen uudelleenmarkkinointiin ja voit personoida mainoksia käyttäjille, jotka ovat aiemmin käyneet sivustollasi. Jos käytät Google Analyticsia, voit linkittää Google Ads ‑tilisi Analytics-tiliisi ja määrittää tagit Analyticsissa sen sijaan, että käyttäisit yleistä sivustotagia. Sivuston ei-kaupallisia sivuja ei tarvitse tagata.

Lopuksi sinun on varmistettava, että täytät Shopping-kampanjoita koskevat vaatimukset ja noudatat Shopping-mainoksia koskevia käytäntöjä. Huomaa, että arkaluontoisia kiinnostuksen kohteita ei saa käyttää osuvien mainosten näyttämiseen käyttäjille eikä tuotteiden tai palvelujen mainostamiseen. Lue lisää personoitua mainontaa koskevasta käytännöstä.

Voit luoda Google Ads ‑tililläsi enintään 100 Älykästä Shopping-kampanjaa, jotka ovat käytössä tai keskeytettyinä. Maksimoit tulokset, kun yhdistät Älykkäät Shopping-kampanjasi ja luot erillisiä kampanjoita vain tarvittaessa liiketoiminnan vaatimusten (esim. erilaiset mainostuottotavoitteet tuotevarastosi eri osa-alueille) mukaisesti.

Mainosten tyypit ja paikat, joissa ne voivat näkyä

Älykkäissä Shopping-kampanjoissa on Shopping-tuotemainoksia, Paikallisten tuotteiden mainoksia ja Display-mainoksia (myös Dynaamisia uudelleenmarkkinointimainoksia ja Dynaamisia asiakashankintamainoksia), jotka voivat näkyä Google-hakuverkostossa, Display-verkostossa, YouTubessa ja Gmailissa.

Automaattinen mainosten luominen ja sijoittelu tarkoittaa sitä, että mainoksiasi näytetään osuvissa mainospaikoissa ja hintatarjouksesi määritetään siten, että voit maksimoida konversioarvosi.

Käyttäjien hakulausekkeita ja ennustettua tavoitetta käytetään Google-haussa sen määrittämiseen, mikä syötteesi tuote valitaan näytettäväksi. Display-verkostossa mainokset räätälöidään sen mukaan, miten käyttäjät ovat aktivoituneet verkkosivustollasi. Jos käyttäjä on esimerkiksi aiemmin käynyt sivustollasi ja osoittanut kiinnostusta tuotteitasi kohtaan, osuva mainos luodaan automaattisesti tuotesyötteesi avulla.

Kampanjan raportointi

Konversioarvoon ja mainostuottoon liittyvien raporttien avulla voit arvioida kampanjasi kehitystä. Voit myös katsoa ennalta määritettyjä raportteja, jotka on ryhmitelty tiettyjen tuotteen määritteiden (kuten luokan, tuotetyypin ja oman tunnisteen) mukaan, klikkaamalla sivun yläreunasta raportointikuvaketta  ja valitsemalla Ennalta määritetyt raportit (Ulottuvuudet) ja sitten Shopping. Klikkaa avattavasta Shopping-valikosta haluamaasi raporttia.

Myös klikkauksia, konversioita, impressioita ja muita tietoja koskevat tavalliset raportit ovat käytettävissä.

Huom. Vaikka Älykkäät Shopping-kampanjat näkyvät Display-verkostossa, view-through-konversioiden raportointi ei ole käytettävissä Shopping-kampanjoille.

Parhaat käytännöt

Noudattamalla parhaita käytäntöjä saat parhaan mahdollisen hyödyn kampanjastasi.

Budjetti

Jotta kokonaiskulutus pysyy samansuuruisena, määritä uuden kampanjasi budjetti nykyisten Vakiotyyppisten Shopping-kampanjoidesi ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjoidesi aiempien päiväkulutusten perusteella. Muista, että samaa tuotetta mainostettaessa Älykkäät Shopping-kampanjat ovat etusijalla saman tilin Vakiotyyppisiin Shopping-kampanjoihin ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjoihin nähden.

Tavoiteltu mainostuotto

Älykkäissä Shopping-kampanjoissa konversioarvo maksimoidaan määritetyn budjetin rajoissa automaattisesti. Jos olet asettanut kampanjallesi vähimmäistuottotavoitteen, voit määrittää myös tavoitellun mainostuoton. Jos esimerkiksi kampanjasi tavoitteena on saada viisi euroa myyntituottoa kutakin mainontaan käyttämääsi euroa kohden, määritä tavoitelluksi mainostuotoksi 500 %. Kun määrität tavoitellun mainostuoton, hintatarjouksesi optimoidaan siten, että saavutat tavoitteesi päiväbudjettisi rajoissa. Jos määrittämäsi mainostuotto on liian korkea, osa budjetistasi saattaa jäädä käyttämättä ja kokonaismyyntisi saattaa laskea. Jos haluat käyttää koko budjettisi, voit asettaa alhaisen mainostuoton. Tällöin Älykäs Shopping-kampanja käyttää määrittämäsi budjetin automaattisesti.

Huom. Tavoitellun mainostuoton määrittäminen on todellisen tulojen jaon määrittämisen vastakohta. Todellinen tulojen jako lasketaan jakamalla kulutus tuloilla. Todellinen mainostuotto saattaa poiketa tavoitellusta mainostuotosta.

Tuotteet

Saat suurimman hyödyn kampanjastasi, kun lisäät siihen mahdollisimman monta tuotetta. Jotta kulutuksesi ja myyntisi pysyvät ennallaan tai paranevat entisestään, uuden kampanjan tuotteet kannattaa valita siten, että ne ovat verrattavissa aiempiin kampanjoihin. Koska Dynaamisissa uudelleenmarkkinointimainoksissa näytetään usein monia samaan kampanjaan sisältyviä tuotteita, kampanja on sitä tehokkaampi, mitä suuremman tuotevalikoiman se sisältää.

Sisältö

Käytä korkealaatuista logoa ja kuvasisältöä yrityksesi esittelemiseen (logon pitäisi olla valmiiksi määritettynä Kauppiaskeskus-tililläsi). Tämän sisällön ja tekstin avulla luodaan Responsiivisia uudelleenmarkkinointimainoksia, joita näytetään Display-verkostossa ja YouTubessa käyttäjille, jotka ovat vierailleet sivustollasi mutta eivät ole vielä osoittaneet kiinnostusta tiettyä tuotetta kohtaan. Kun käyttäjä osoittaa olevansa kiinnostunut tietystä tuotteesta (aktivoitumalla verkkosivustollasi), Google käyttää asianmukaisia syötteesi sisältämiä tuotetietoja.

Muokatut parametrit

Muokattujen parametrien avulla Google kerää oivaltavaa tietoa siitä, mistä sivustosi tuotteista kävijät ovat olleet kiinnostuneita. Vaikka Älykäs Shopping-kampanja voidaan käynnistää ilman vähittäiskaupan muokattuja parametreja, niiden määrittäminen on suositeltavaa, sillä ne voivat parantaa kampanjasi toimivuutta.

Jos omia parametreja ei määritetä, koneoppiminen yhdistää syötteessäsi olevia tuotteita Google Analytics ‑tagisi tai yleisen sivustotagin tuottamien hyödyllisten tietojen (kuten sivujesi otsikoiden ja laskeutumissivusi) perusteella.

Arviointi

Saattaa kestää jonkin aikaa, ennen kuin optimointi alkaa toimia koneoppimisen avulla. Anna uuden kampanjan hintatarjousstrategian olla käytössä 15 päivän ajan, ennen kuin alat arvioida sen tehokkuutta. Tämän ajan kuluessa strategia ehtii mukautua olosuhteisiin. Myös konversioviive voidaan tällöin ottaa huomioon.

Kerää riittävästi dataa. Varmista, että käytettävissä on tarpeeksi dataa hintatarjousstrategian tehokkuuden arviointiin. Tehokkuutta voi arvioida yleensä silloin, kun oppimisjaksosta on kulunut 2–3 viikkoa.

Ota ulkopuoliset tekijät huomioon. Useat tekijät voivat vaikuttaa tuloksiisi ajan mittaan. Tällaisia tekijöitä ovat esimerkiksi juhlapyhät, viikonloput, erikoistapahtumat, tuotedatan muutokset ja huutokauppaan osallistuvat kilpailijat.

Keskity klikkausten sijasta konversioarvoon. Klikkausten määrä saattaa alkuvaiheessa laskea. Tämä on normaalia, koska näissä kampanjoissa hintatarjousstrategia laskee sellaisten klikkausten hintatarjouksia, jotka eivät auta maksimoimaan konversioarvoasi. Näin säästämäsi rahat käytetään asettamalla korkeampia hintatarjouksia sellaisille klikkauksille, jotka todennäköisemmin kasvattavat konversioarvoa. Myös klikkauskohtainen hintasi saattaa tästä syystä vaihdella.

Ota konversioviive huomioon. Joidenkin konversioiden toteutumiseen kuluu aikaa – joissakin tapauksissa päiviä tai jopa viikkoja. Jos vertaat kampanjan viimeaikaista tehokkuutta aiempaan tehokkuuteen, viimeaikainen tehokkuus saattaa konversioviiveen vuoksi vaikuttaa heikommalta. Lue lisää siitä, miten löydät konversioviiveraportin

Muiden kampanjoiden keskeyttäminen

Samaa tuotetta tai tuoteryhmää mainostettaessa Älykkäät Shopping-kampanjat ovat etusijalla saman tilin Vakiotyyppisiin Shopping-kampanjoihin ja Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjoihin nähden. Jos siis olet lisännyt saman tuotteen Vakiotyyppiseen Shopping-kampanjaan ja Älykkääseen Shopping-kampanjaan, älykkään kampanjan mainoksia näytetään ennemmin kuin Vakiotyyppisen Shopping-kampanjan tai Display-verkoston uudelleenmarkkinointikampanjan mainoksia. Muut kampanjat kannattaa keskeyttää, jotta ne eivät häiritse Älykkäisiin Shopping-kampanjoihin liittyvää koneoppimista.