Skapa en outstream-videokampanj

Med outstream-annonser får din videokampanj större räckvidd, eftersom annonsen delas med en större målgrupp av användare på mobiler och surfplattor.

I den här artikeln går vi igenom hur du skapar en outstream-kampanj.

Innan du börjar

Om du inte känner till outstream-kampanjer kan du läsa mer om outstream-videokampanjer.

För att skapa annonsen behöver du:

Din YouTube-videos webbadress

• En logotypbild (format: JPG, GIF eller PNG. Rekommenderade bildproportioner: kvadrat på minst 200 × 200 pixlar, transparent bakgrund)
  • Rubrik och beskrivning
  • Målsidesadress

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Välj Kampanjer och klicka sedan på plusknappen för att skapa en ny videokampanj.
  3. Välj målet Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
  4. Välj Outstream som kampanjens undertyp.
  5. Ge kampanjen ett namn, en budget och (valfritt) start- och slutdatum.
  6. Skapa en annonsgrupp och ange budbelopp.
  7. Ange information om inriktning.
  8. Skapa annonsen med en video, logotyp, rubrik, beskrivning och slutlig webbadress.
  9. (Valfritt) Välj en miniatyrbild som visas innan videon börjar spela.
  10. Klicka på Spara och fortsätt.