Skapa en outstream-videokampanj

Med outstream-annonser får din videokampanj större räckvidd eftersom annonsen visas för en större målgrupp av användare på telefoner och surfplattor.I denna artikel beskriver vi hur du skapar en outstream-kampanj.

Innan du börjar

Om du inte är bekant med denna kampanjtyp kan du läsa mer om outstream-kampanjer.

För att skapa annonsen behöver du

• en webbadress till en YouTube-video
  • en logotypbild
    • format: JPG, GIF eller PNG
    • rekommenderade bildproportioner: kvadrat på minst 200 × 200 pixlar, transparent bakgrund
  • rubrik och beskrivning
  • målsidesadress

Anvisningar

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen  och välj Ny kampanj.
  4. Välj målet Varumärkesmedvetenhet och räckvidd.
  5. Välj kampanjtypen Video.
  6. Välj Outstream som undertyp för kampanjen.
  7. Ange kampanjens namn och budget.
  8. (Valfritt) Ange ett start- och slutdatum för kampanjen.
  9. Skapa en annonsgrupp och ange budbelopp.
  10. Ange information om inriktning.
  11. Skapa annonsen med en video, logotyp, rubrik, beskrivning och slutlig webbadress.
  12. (Valfritt) Välj en miniatyrbild som ska visas innan videon börjar spela.
  13. Klicka på Spara och fortsätt.