Een outstream-videocampagne maken

Met outstream-advertenties kunt u het bereik van uw videocampagne vergroten door uw advertentie te delen met een bredere doelgroep van mensen die mobiele apparaten en tablets gebruiken. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een outstream-campagne kunt instellen.

Voordat u begint

Als u niet bekend bent met dit campagnetype, kunt u meer informatie over outstream-campagnes lezen.

U heeft het volgende nodig om uw advertentie te maken:

• URL van YouTube-video
  • A logo-afbeelding
    • Indeling: jpg, gif of png
    • Aanbevolen hoogte-breedteverhouding: vierkant van ten minste 200 x 200 pixels, transparante achtergrond
  • Kop en beschrijving
  • URL van bestemmingspagina

Instructies

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Kies het doel voor merkbekendheid en bereik.
  5. Kies het campagnetype Video.
  6. Selecteer het campagnesubtype Outstream
  7. Geef een campagnenaam en budget op.
  8. (Optioneel) Geef een start- en einddatum voor uw campagne op.
  9. Maak een advertentiegroep en geef het biedingsbedrag op.
  10. Stel de targetinggegevens in.
  11. Maak uw advertentie, met een video, logo, kop, beschrijving en uiteindelijke URL.
  12. (Optioneel) Selecteer een miniatuur die wordt weergegeven voordat de video wordt afgespeeld.
  13. Klik op Opslaan en doorgaan.