Een outstream-videocampagne maken

Met outstream-advertenties kunt u uw merkbekendheid vergroten door uw video's aan meer mensen te laten zien op sites en in apps buiten YouTube. Outstream-advertenties zijn uitsluitend voor mobiele apparaten beschikbaar. Gebruikers kunnen tikken om uw videoadvertentie af te spelen of eenvoudig verder scrollen wanneer ze het laatste nieuws lezen of voor producten winkelen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een outstream-campagne kunt instellen.

Voordat u begint

• Als u niet bekend bent met dit campagnetype, kunt u meer informatie over outstream-campagnes lezen.
  • Een logo is vereist voor outstream-campagnes. Het logo moet voldoen aan de volgende richtlijnen:
    • Indeling: jpg, gif of png
    • Maximale bestandsgrootte: 200 KB
    • Aanbevolen hoogte-breedteverhouding: 1:1 vierkant (200 x 200 pixels), transparante achtergrond

Optimaliseer uw campagne terwijl u die maakt

Terwijl u uw campagne maakt, kunt u meldingen krijgen op basis van de gekozen instellingen. Deze bevatten waarschuwingen voor problemen die kunnen leiden tot slechtere prestaties of die groot genoeg zijn om te voorkomen dat uw campagne wordt gepubliceerd.

Het navigatiemenu dat wordt weergegeven terwijl u uw campagne maakt, geeft een holistisch beeld van de voortgang en laat zien welke meldingen mogelijk uw aandacht vereisen. Schakel tussen de stappen in het navigatiemenu om potentiële problemen met uw targeting, biedingen, budget of andere campagne-instellingen makkelijk te bekijken en op te lossen. Meer informatie over hoe u een succesvolle campagne instelt

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Campagnes.
  3. Klik op Campagnes.
  4. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  5. Kies het doel voor merkbekendheid en bereik.
  6. Kies het campagnetype Video.
  7. Selecteer het campagnesubtype Outstream.
  8. Klik op Doorgaan.
  9. Geef een naam op voor de campagne.
  10. Stel in het gedeelte Budget en datums het budgettype en de start- en einddatum voor de campagne in.
    • Selecteer voor het budgettype Dagelijks (het gemiddelde bedrag dat u elke dag wilt besteden) of Campagnetotaal (het totale bedrag dat u tijdens de looptijd van de campagne wilt uitgeven) en geef het bedrag op dat u wilt besteden.
  11. Selecteer de talen en locaties waarop u de campagne wilt targeten.
  12. Kies de gewenste instellingen voor contentuitsluiting om te bepalen waar u de campagne laat lopen.
  13. (Optioneel) Klik op Aanvullende instellingen om specifieke apparaten te targeten, een frequentielimiet in te stellen en een planning in te stellen voor de campagne.
  14. Geef een naam op voor de advertentiegroep.
  15. (Optioneel) Kies de demografische groepen en typen doelgroepen die u wilt bereiken.
  16. (Optioneel) Kies de zoekwoorden, onderwerpen en plaatsingen voor weergave van de advertenties.
  17. Geef het bod voor Zichtbare CPM op.
  18. Gebruik de editor om uw advertentie te maken.
    • Uw YouTube-video: Zoek naar een video die u heeft geüpload of plak de video-URL van YouTube.
    • Kop: Geef een kop op om uw product of service te promoten (maximaal 80 tekens).
    • Beschrijving: Geef een beschrijving op van het product of de service (maximaal 100 tekens).
    • Call-to-action: Geef een call-to-action op die mensen aanspoort om op de advertentie te klikken (maximaal 15 tekens).
    • Logo: Geef een logo op voor het bedrijf dat in de advertentie wordt vertegenwoordigd.
    • Uiteindelijke URL: Geef de uiteindelijke URL op. Dit is de landingspagina die mensen bezoeken als er interactie met uw advertentie plaatsvindt.
  19. (Optioneel) Klik op URL-opties voor advertenties (geavanceerd) om een trackingtemplate, een achtervoegsel voor de uiteindelijke URL of aangepaste parameters voor de uiteindelijke URL toe te voegen.
  20. Geef een naam op voor uw advertentie.
  21. Klik op Opslaan om de advertentie te maken.
  22. Als u nog een advertentie wilt maken in dezelfde campagne, klikt u op Nieuwe videoadvertentie.
  23. Klik op Campagne maken als u klaar bent.