Hvorfor finner jeg ikke annonsen fra Smart-kampanjen min i søkeresultater på Google?

Selv om annonsen din ikke vises når du foretar et Google-søk, betyr det ikke at annonsen ikke vises i det hele tatt. Det er mange faktorer som avgjør når og hvor annonsen din vises.

1. Status for annonser i Smart-kampanjer

Sørg for at kampanjestatusen er satt til «aktiv».

• Hvis kampanjen din har statusen «venter», trenger du ikke å gjøre noe. Annonsene dine blir da gjennomgått for å kontrollere at de overholder retningslinjene for Google Ads.
  • Hvis kampanjen din har statusen «inaktiv», må du følge veiledningen for å løse problemet med kampanjen.
  • Hvis kampanjen din har statusen «satt på pause», må du endre statusen til «aktiv» ved å klikke på rullegardinpilen ved siden av «satt på pause» og klikke på «Gjenoppta kampanjen».

2. Budsjett

Budsjettet ditt har mye å si for hvor ofte annonsene dine blir vist. Hvis du ønsker at annonsene dine skal vises oftere, kan du prøve å øke budsjettet.

Når du annonserer i Googles søkeresultater, konkurrerer du med andre annonsører som også ønsker å vise annonsene sine til folk som søker etter det du tilbyr. Beløpet du er villig til å bruke på annonsen din, er med på å avgjøre hvor ofte og hvor annonsene dine blir vist i Googles søkeresultater. Finn ut mer om budsjetter for Smart-kampanjer.

3. Nettstedskvalitet

Sørg for at innholdet på nettstedet ditt er av høy kvalitet og er relevant for annonsen fra Smart-kampanjen din. Finn ut mer om hvordan du gjør innholdet på nettstedet ditt bedre.

4. Annonsekvalitet

Hos Google har vi som mål å vise nyttige annonser av høy kvalitet. Påse at annonsen din er godt skrevet og skreddersydd for folk som leter etter det du tilbyr. Finn ut mer om hvordan du kan skrive effektive annonser for Smart-kampanjer.

5. Produkter og tjenester

Produktene og tjenestene du oppgir for Smart-kampanjen din, brukes til å velge ut søkeuttrykkene som utløser annonsen din. Sørg for at produktene og tjenestene som er tilknyttet Smart-kampanjen din, er nøyaktige, presise og relevante for bedriften din, slik at annonsene dine bare blir utløst for søk som er relevante for bedriften din. Finn ut mer om produkter og tjenester.

Ha følgende i bakhodet

Dersom du gjentatte ganger søker etter din egen bedrift på Google, uten at du klikker på annonsen din, kan det hende du snart ikke finner den der. Google-systemet gjenkjenner nemlig datamaskinen din og unnlater å vise deg annonser du sannsynligvis ikke er interessert i.

Hvis du ser annonsen din, må du ikke klikke på den, for da må du betale for klikket.

Hvis det rapporteres klikk og visninger i oversikten for Smart-kampanjene dine, kan du være trygg på at kundene dine ser annonsen din.

Se en forhåndsvisning av annonser

Slik finner du ut hvordan annonsen din ser ut for brukerne (uten å påvirke resultatene):

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Detaljer på annonsen du ønsker å se en forhåndsvisning av.
  3. Finn «Forhåndsvisning av annonse»-kortet i oversikten, og klikk på menyen med tre prikker øverst til høyre.
  4. Klikk på Endre annonsen.
    • Merk: Hvis du har flere annonseversjoner, klikker du på Endre for annonseversjonen du ønsker å se en forhåndsvisning av.
  5. Klikk på Forhåndsvis annonsen.