Hvorfor finner jeg ikke annonsen fra Smart-kampanjen min i søkeresultater på Google?

Selv om annonsen din ikke vises når du foretar et Google-søk, betyr det ikke at annonsen ikke vises i det hele tatt. Det er mange faktorer som avgjør når og hvor annonsen din vises.

1. Status for annonser i Smart-kampanjer

Sørg for at statusen for kampanjen din er angitt som «aktiv».

• Hvis kampanjen er tilordnet statusen «venter», trenger du ikke å gjøre noe. Vi gjennomgår da annonsene dine for å kontrollere at de overholder retningslinjene for Google Ads.
  • Hvis kampanjen din har statusen «inaktiv», må du følge veiledningen for å løse problemet med kampanjen.
  • Hvis kampanjen din har statusen «satt på pause», må du endre statusen til «aktiv» ved å klikke på rullegardinpilen ved siden av «satt på pause» og klikke på «Gjenoppta kampanjen».

2. Budsjett

Budsjettet ditt har mye å si for hvor ofte annonsene dine blir vist. Hvis du ønsker at annonsene skal vises oftere, kan du prøve å øke budsjettet.

Når du annonserer i Google-søkeresultater, konkurrerer du med andre annonsører som også ønsker å vise annonser til folk som søker etter det du tilbyr. Beløpet du er villig til å bruke på annonsene dine, er med på å avgjøre hvor og hvor ofte annonsene blir vist i Google-søkeresultatene. Finn ut mer om søkeordtemaer i Smart-kampanjer

3. Kvaliteten på nettstedet

Sørg for at innholdet på nettstedet ditt er av høy kvalitet og relevant for annonsen fra Smart-kampanjen din. Finn ut hvordan du kan finstemme innholdet på nettstedet ditt.

4. Annonsekvalitet

Hos Google har vi som mål å vise nyttige annonser av høy kvalitet. Påse at annonsen din er godt skrevet og skreddersydd for folk som leter etter det du tilbyr. Finn ut hvordan du kan skrive effektive annonser for Smart-kampanjer

5. Søkeordtemaer

Sørg for at søkeordtemaene tilknyttet Smart-kampanjene dine er presise og relevante for bedriften din, slik at annonsene dine bare blir vist etter søk som er relevante for bedriften. Finn ut mer om søkeordtemaer i Smart-kampanjer

Med utgangspunkt i søkeordtemaene du oppgir i Smart-kampanjen din, blir det funnet samsvar mellom annonsen din og lignende relevante søk. Disse søkene vises som søketermer i oversikten din.

6. Posisjonsinnstillinger

Annonsene dine blir vist til folk som fysisk befinner seg på de stedene du angir, samt de som viser interesse for disse stedene. Finn ut mer om posisjonsinnstillinger

Ha følgende i bakhodet

Hvis du søker etter din egen bedrift på Google og klikker på annonsen din, må du betale for klikket.

Hvis det rapporteres klikk og visninger i oversikten for Smart-kampanjene dine, kan du være trygg på at brukere på Google ser annonsen din.

Se en forhåndsvisning av annonser

Sånn kan du sjekke hvordan annonser blir seende ut for kunder (uten å påvirke annonseresultatene):

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på den aktuelle Smart-kampanjen.
  3. Gå til Annonser-kortet. Du må kanskje klikke på rullepilen hvis du har flere enn én annonse, for å få se forhåndsvisning av alle annonsene.
  4. For å endre de aktuelle annonsene i kampanjen, klikk på Se detaljer på Annonser-kortet og så på Endre annonsen.
    Merk: Hvis du har flere annonseversjoner, kan du klikke på Rediger ved siden av den annonseversjonen du vil ta en forhåndstitt på.
  5. Klikk på Forhåndsvis annonsen.