Waarom kan ik de advertentie voor mijn slimme campagne niet vinden in de zoekresultaten van Google?

Dat uw advertentie niet wordt weergegeven als u op Google zoekt, betekent niet dat uw advertentie niet wordt weergegeven. Er zijn veel factoren die bepalen waar en wanneer uw advertentie wordt weergegeven.

1. Status van advertenties voor slimme campagnes

Zorg ervoor dat de status van uw campagne is ingesteld op 'Actief'.

• Als uw campagne 'In behandeling' is, hoeft u niets te doen. Uw advertenties worden dan beoordeeld om na te gaan of ze voldoen aan het Google Ads-beleid.
  • Als uw campagne 'Inactief' is, moet u de instructies volgen om het probleem met uw campagne op te lossen.
  • Als uw campagne is onderbroken, moet u de status wijzigen in 'Actief'. U doet dat door te klikken op de dropdownpijl naast 'Onderbroken' en vervolgens op 'Campagne hervatten'.

2. Budget

Uw budget is één factor die bepaalt hoe vaak uw advertenties worden weergegeven. Als u het aantal vertoningen van uw advertenties wilt verhogen, kunt u proberen het budget te verhogen.

Als u adverteert in de zoekresultaten van Google, concurreert u bovendien met andere adverteerders die ook advertenties willen weergeven aan mensen die zoeken naar wat u aanbiedt. Hoeveel u aan een advertentie wilt besteden, bepaalt hoe vaak en waar uw advertenties worden weergegeven in de zoekresultaten van Google. Meer informatie over budgetten voor slimme campagnes.

3. Websitekwaliteit

Zorg ervoor dat uw website van hoge kwaliteit is en relevant is voor de advertentie voor uw slimme campagne. Meer informatie over hoe u uw website kunt verbeteren.

4. Advertentiekwaliteit

Google doet er alles aan om hoogwaardige, nuttige advertenties weer te geven. Zorg ervoor dat uw advertentie goed geschreven is en afgestemd op mensen die op zoek zijn naar wat u aanbiedt. Meer informatie over hoe u effectieve advertenties voor slimme campagnes kunt schrijven.

5. Zoekwoordthema's

Zorg ervoor dat de zoekwoordthema's die aan uw slimme campagnes zijn gekoppeld, correct, nauwkeurig beschreven en relevant zijn voor uw bedrijf. Op die manier zorgt u ervoor dat de advertenties alleen worden geactiveerd voor zoekopdrachten die relevant zijn voor uw bedrijf. Meer informatie over zoekwoordthema's.

De zoekwoordthema's die u voor uw slimme campagne heeft opgegeven, worden gebruikt om uw advertentie te koppelen aan vergelijkbare relevante zoekopdrachten en query's. Deze zoekopdrachten worden weergegeven als zoektermen in uw dashboard.

6. Locatie-instellingen

Uw advertenties worden weergegeven aan mensen op de locaties die u instelt en aan mensen die interesse tonen in deze locaties. Meer informatie over locatie-instellingen.

Andere zaken waar u rekening mee moet houden

Als u op Google naar uw eigen bedrijf zoekt en op uw advertentie klikt, worden er kosten voor die klik in rekening gebracht.

Als uw dashboard voor slimme campagnes klikken en vertoningen rapporteert, weet u zeker dat uw advertentie wordt weergegeven aan gebruikers op Google.

Een voorbeeld van uw advertentie bekijken

Zo bekijkt u hoe uw advertentie er uitziet voor klanten (zonder de prestaties te beïnvloeden):

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Details in de advertentie waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.
  3. Zoek in uw dashboard de kaart 'Advertentievoorbeeld' en klik rechtsboven op het menu met drie stippen .
  4. Klik op Advertentietekst bewerken.
    Opmerking: Als u meerdere advertentieversies heeft, klikt u op Bewerken in de advertentieversie waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.
  5. Klik op Bekijk hoe uw advertentie wordt weergegeven.