Problemen oplossen met een slimme campagne in Google Ads die niet loopt of weinig verkeer heeft

Het kan gebeuren dat uw slimme campagnes niet zo veel vertoningen genereren als u had verwacht of niet veel van uw ingestelde dagbudget kunnen besteden. In dit artikel beschrijven we veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet worden weergegeven en hoe u problemen kunt oplossen met de tools in Google Ads.

Voordat u begint

Wat u kunt verwachten als een campagne actief is

Als u onlangs uw slimme campagne heeft geactiveerd, kan het enige tijd duren voordat uw campagne vertoningen oplevert. Dit zijn daar enkele van de mogelijke redenen voor:

• Als u wijzigingen aanbrengt in advertentiemateriaal of items in een nieuwe of bestaande campagne, duurt het 24 tot 48 uur voordat uw advertenties worden beoordeeld om na te gaan of ze voldoen aan alle beleidsvereisten.
  • Het kan enige tijd duren voordat Google Ads de weergave aanpast als u wijzigingen aanbrengt in de campagne-instellingen.

Naar de pagina Campagnes in uw Google Ads-account

Bekijk een voorbeeld van uw advertentie

Uw advertentie wordt weergegeven in de zoekresultaten als deze klikken of vertoningen krijgt. Volg deze instructies om een voorbeeld te bekijken van hoe uw advertentie eruitziet voor klanten (zonder de prestaties te beïnvloeden):

1. Klik in uw Google Ads-account op de relevante slimme campagne.
  2. Ga naar de kaart Advertentietekst, afbeeldingen en landingspagina. Als u meer dan 1 advertentie heeft, moet u mogelijk op de scrollpijl klikken om alle advertentievoorbeelden te bekijken.
  3. Als u de advertenties in de campagne wilt bewerken, klikt u op Bewerken op de kaart Advertentietekst, afbeeldingen en landingspagina, en daarna op Advertentie bewerken.
  4. Opmerking: Als u meerdere advertentieversies heeft, klikt u op Bewerken in de advertentieversie waarvan u een voorbeeld wilt bekijken.
  5. Klik op Bekijk hoe uw advertentie wordt weergegeven.

Als uw advertentie na 3 werkdagen nog geen vertoningen heeft, kunt u in dit artikel zien wat daar de mogelijke redenen voor zijn.

6 veelvoorkomende redenen waarom uw advertenties niet lopen of weinig verkeer krijgen

1. Account

Als uw account is opgeschort of als u een factureringsprobleem heeft voor uw account, kunt u uw advertenties pas weer laten lopen nadat het probleem is opgelost.

Bekijk meer informatie over accountproblemen.

2. Perioden en start- en einddatums voor campagnes

Google Ads toont prestatiegegevens voor de periode die u selecteert.

Bekijk meer informatie over perioden en start- en einddatums voor campagnes.

3. Targeting is te beperkt

Hoewel u met targetinginstellingen de juiste gebruikers kunt vinden die het meest geïnteresseerd zijn in uw bedrijf, wordt het potentiële bereik van uw advertenties steeds kleiner als u targeting toevoegt of als er problemen zijn met uw remarketinglijsten.

Meer informatie over targeting is te beperkt.

4. Targeting overlapt met andere campagnes

U heeft mogelijk meerdere campagnes of advertentiegroepen in uw account die in aanmerking komen voor overlappende veilingen vanwege vergelijkbare zoekwoordthema's of andere targeting.

Bekijk meer informatie over targeting die overlapt met andere campagnes.

5. Laag budget

Als u een laag budget heeft, worden uw advertenties misschien minder vaak getoond omdat Google Ads ervoor zorgt dat er voor uw campagne niet meer wordt besteed dan uw bestedingslimiet.

Meer informatie over laag budget.

6. Advertentie of website is mogelijk niet van hoge kwaliteit

Google doet er alles aan om hoogwaardige, nuttige advertenties weer te geven.

Meer informatie over advertenties of websites die mogelijk niet van hoge kwaliteit zijn.