Om avslutade konton

Aktivera YouTube-textning om du vill se undertexter på ditt språk. Klicka på inställningsikonen Bild på ikon för inställningar i YouTube längst ned i videospelaren, välj Undertexter/textning och sedan ditt språk.

Det finns två huvudsakliga anledningar till att ditt Google Ads-konto kan avslutas:

• En användare med administratörsåtkomst till kontot begär att kontot ska avslutas. Läs mer om hur du avslutar ditt Google Ads-konto
  • Google Ads-kontot har varit inaktivt i mer än 15 månader. Det betyder att kontot inte har spenderat pengar under mer än 15 månader och därför har avslutats automatiskt. Eventuella andra aktiva Google Ads-konton som du hanterar påverkas inte av att ditt inaktiva Google Ads-konto avslutas.
    • Tänk på att om kontot avslutades på grund av inaktivitet visas det inte i länkade förvaltarkonton, om du inte väljer att inte dölja avslutade konton. Läs mer om hur du visar dolda konton

Vad du ser

Du får en e-postavisering när ett konto avslutas. Som alltid kan du logga in och komma åt det avslutade kontot. Kontrollera ditt kund-id så att du tittar på rätt konto. Du ser en avisering i kontot om att det har avslutats. Du kan aktivera det igen när du vill genom att klicka på Återaktivera i aviseringen.

Efter att ditt konto har avslutats

Detta sker efter att ditt konto har avslutats:

• Alla remarketinglistor, inklusive Kundmatchning, som ägs av det avslutade kontot får statusen Stängd så att inga fler användare läggs till på dessa listor.

I ett försök att ta bort din data sker följande cirka en månad efter att kontot har avslutats:

• Inställningen för medlemskapets varaktighet ändras till en dag för alla remarketinglistor, inklusive Kundmatchning, som ägs av det avslutade kontot. Denna åtgärd tar bort alla användare från listorna.
  • När användarna har tagits bort kan listor som delas med andra konton inte längre användas för dessa konton.
  • Alla parametrar för dynamisk remarketing raderas.

Om du har ett återbetalningsbart saldo på ditt avslutade konto bör du få en återbetalning inom fyra till tolv veckor. Läs mer om hur du hanterar fakturering efter att ditt Google Ads-konto har avslutats

Återaktivering

Du kan alltid återaktivera ditt avslutade konto. Efter återaktiveringen avslutas kontot automatiskt igen om det förblir inaktivt och inte visar några annonser under tre månader. Läs mer om hur du återaktiverar avslutade konton

Tänk på att du inte kan komma åt ett avslutat konto via Google Ads API. Du måste återaktivera kontot innan du kan visa data eller göra ändringar i kontot via API:et.