Om kontoavslutning

Det er to hovedgrunner til at Google Ads-kontoen din kan avsluttes:

• En bruker med administratortilgang til kontoen har bedt om å avslutte kontoen. Finn ut mer
  • Google Ads-kontoen din har vært inaktiv i over 15 måneder. Dette betyr at du ikke har hatt kontokostnader i denne perioden, og da avsluttes kontoen automatisk. Hvis du administrerer andre aktive Google Ads-kontoer, blir de ikke påvirket av avslutningen av den inaktive Google Ads-kontoen din.
    • Husk at hvis kontoen din ble avsluttet på grunn av inaktivitet, blir den ikke vist i tilknyttede managerkontoer med mindre du velger å vise avsluttede kontoer. Finn ut mer om visning av kontoer

Du får se denne informasjonen

Når en konto er avsluttet, mottar du et e-postvarsel. Som alltid kan du logge på og få tilgang til den avsluttede kontoen. Du bør dobbeltsjekke kunde-ID-en din for å være sikker på at du har valgt riktig konto. Du ser et kontovarsel om at kontoen er avsluttet, men du kan når som helst aktivere kontoen på nytt ved å klikke på «Aktiver på nytt» i varselet. Hvis du ikke ser dette alternativet og du ønsker å aktivere kontoen din på nytt, kan du kontakte oss

Etter at kontoen din er avsluttet

Følgende skjer etter at kontoen din er avsluttet:

• Alle remarketinglister tilknyttet kontoen som er avsluttet, innbefattet Kundematch, får statusen «Avsluttet», slik at det ikke legges til nye brukere i disse listene.

Omtrent en måned etter at kontoen din er avsluttet, fjerner vi dataene dine på følgende måte:

• Varigheten av inkludering endres til én dag for alle remarketinglister tilknyttet kontoen som er avsluttet, innbefattet Kundematch. Dermed tømmes disse listene for brukere.
  • Lister som deles med andre kontoer, kan ikke lenger brukes av disse kontoene etter at brukerne er fjernet.
  • Eventuelle parametere for dynamisk remarketing blir slettet.

Hvis du har refunderbar kreditt på kontoen, bør du få beløpet tilbakebetalt innen 4–12 uker. Finn ut mer om refusjon

Ny aktivering

Du vil alltid kunne aktivere den avsluttede kontoen din på nytt. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du aktiverer en avsluttet konto på nytt, men kontoen forblir inaktiv og det ikke vises annonser i den i løpet av tre måneder etter at den ble aktivert på nytt, avsluttes kontoen på nytt automatisk. Finn ut mer om å aktivere avsluttede kontoer på nytt

Husk at kontoer som er avsluttet, ikke er tilgjengelige via Google Ads API (AdWords API). Du må aktivere kontoen på nytt før du forsøker å se data eller gjøre endringer i kontoen via API-et.